• BIST 13458.1
  • Altın 6218.06
  • Dolar 47.5345
  • Euro 54.8422
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Bursa'da ağaç katliamı!

Bursa'da ağaç katliamı!
Rüzgar enerji santrali için yapılan ağaç kesimlerinin "katliam" olduğunu,...

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Mustafakemalpaşa ilçesi Karabayır bölgesinde rüzgar enerji santrali için yapılan ağaç kesimlerinin "katliam" olduğunu, elektrik hatlarında kilometrelerce alanda ağaçların yok edildiğini söyledi.

Suuçtu Şelalesi'ne bir kaç kilometre mesafede ormanlık alan talan edildiğini dile getiren Sarıbal, "Dağın tepelerine kurulan rüzgar tribünlerinden enerji taşıyan elektrik hatlarının geçtiği yollara iş makineleri girdi. Kilometrelerce uzunlukta, ucu bucağı görünmeyen yollar açıldı. Ağaç kesimini katliama çeviren ise ihtiyaçtan çok daha fazla alanın katledilmesi oldu." dedi.

Bölgede incelemelerde bulunan CHP'li vekil, şunları dile getirdi: "Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nce doğal bitki örtüsü, canlı yaşamı nedeniyle koruma altında olan bölgede yapılan bu kıyım vicdanen kabul edilemez. Bu ülkenin sürdürülebilir enerjiye ihtiyacı var. Bunu kabul ediyoruz. Ama bir orman katliamı yaparak, çevreye, doğaya, orada yaşayanların ortamına zarar vererek rant elde etmek, kar elde etmek, para hırsıyla bu dağları satıp sonra buraları talan etmeye gönlümüz razı değil. Bursa'nın ciğerlerinde yapılan kıyımda ağacın ne cinsi, ne yaşı, ne de kesilen ağaç sayısı dikkate alındı. Öyle ki, bir enerji hattı direği için 4-5 metrelik alan yeterli olurken, katliamın genişliği 100 metreyi buldu. Üstelik kesilen binlerce ağaç, yalnızca mevcut 14 rüzgar gülü için kesildi. Esas yapılmak istenen ise Mustafakemalpaşa'nın dağlarına 100'den fazla rüzgar gülü dikilmesi. Eğer bu plan gerçekleşirse, ortada ne orman, ne de doğa harikası Suuçtu Şelalesi'nin cazibesi kalacak."

Yüzlerce yıllık ağaçların rant uğruna talan edildiğini vurgulayan Orhan Sarıbal, Orman ve Enerji Bakanlıklarını uyardı.

 

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43