• BIST 13292.93
  • Altın 6267.07
  • Dolar 47.4025
  • Euro 54.5941
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

Bursa'Da 4 Bin Kitaplık Kütüphane

Bursa'Da 4 Bin Kitaplık Kütüphane
Bursa'Da 4 Bin Kitaplık Kütüphane

 

 Yıldırım Belediyesi, ilçenin sosyal dönüşümü için başlattığı 'Kahvehaneden Kıraathaneye' projesi kapsamında 40 kahvehaneye 4 bin kitaplık kütüphane kurdu.

 

Yıldırım Belediyesi, vatandaşlara okuma alışkanlığı kazandırmak hedefiyle, Bursa Kahveciler ve Benzerleri Odası işbirliğiyle başlattığı 'Kahvehaneden Kıraathaneye' projesi aralıksız devam ediyor. İki yıl önce başlayan proje kapsamında 30'u Yıldırım'da, 10'u ise kardeş şehir Eruh'ta olmak üzere 40 kıraathanede kitaplıklar oluşturuldu. Kıraathanelere özgün işlevini yeniden kazandırmak için yürütülen proje kapsamında oluşturulan kitaplıkların yanı sıra sohbet etkinlikleri düzenleniyor.  Kıraathaneye dönüştürülen mekânlarda Yıldırımlılarla bir araya gelen ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, tarihimizin gizli kalmış, üstü örtülmüş yanlarını vatandaşlara aktarıyor.

 

TEMİZ VE NEZİH MEKÂNLAR

Kıraathanelerin en önemli kültürel zenginliklerimizden birisi olmasına rağmen zamanla bu işlevini yitirdiğini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Adından da anlaşılacağı üzere; insanların gazete, dergi, kitap okuduğu, sohbet ettiği temiz ve nezih mekânlar olarak uzun yıllar boyunca kültürümüzün önemli unsurlarından olan kıraathaneler, zamanla maalesef bu işlerini yitirerek toplumca tasvip edilmeyen, insanlarımızın en değerliği hazinemiz olan zamanını öldürdüğü, kötü alışkanlıklar edindiği mekanlar haline geldi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği gibi kıraathaneleri bu durumdan kurtarmak zorundayız. Bu amaçla 2 yıl önce başlattığımız 'Kahvehaneden Kıraathaneye' projemiz kapsamında 40 kıraathanede 4 bin kitaplık kütüphane oluşturduk. 3 binin üzerinde insanımızın katılımı ile sohbetler düzenledik. Süreklilik kazandırdığımız projemizi daha da yaygınlaştıracağız" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Büyükşehir'den Akademi Caddesi'ne konfor ayarı29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:40
  • Nilüfer'de 4 yıkım birden29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:33
  • Nilüfer'de içme suyu kapasitesi büyüyor29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:32
  • Nilüfer'de su kesintisi29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:30
  • Büyükşehir'den çiftçiye tam destek29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:29
  • Bursa'da kontrolden çıkan motosiklet dere yatağına düştü29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:27
  • Nilüfer Kent Konseyi'nden katı atık tesisine teknik ve bilimsel itiraz29 Temmuz 2026 Çarşamba 15:57
  • 2. Mudanya Caz Festivali başlıyor!29 Temmuz 2026 Çarşamba 12:55
  • Biba: Dirençli Bursa için güçlü bir veri altyapısı oluşturduk29 Temmuz 2026 Çarşamba 12:53
  • Bursa'nın Plajları Testi Geçti29 Temmuz 2026 Çarşamba 12:46
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43