• BIST 13710.9
  • Altın 6509.7
  • Dolar 47.5701
  • Euro 54.9759
  • Bursa 34 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 33 °C

Bursa'da 10 bin lira maaşla işçi bulamıyorlar!

Bursa'da 10 bin lira maaşla işçi bulamıyorlar!
Sektör temsilcileri eleman sıkıntısını dile getirdi

TÜRKİYE'nin mobilya ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, kısa adı İMOS olan, İnegöl Mobilya Sanayiciler Derneği Başkanı Yavuz Uğurdağ, "Mobilya sektöründe çalışanların aylık geliri 3-4 bin liradan 10 bin liraya kadar çıkabiliyor. Bu ücretlere rağmen İnegöl'de kalifiye eleman sıkıntısı üst düzeyde" dedi.
BURSANIN INEGOL ILCESINDE MOBILYE SEKTORUNDE YASANAN KALIFIYE ELEMAN SIKINTISI IHRACATI DA OLUMSUZ YONDE ETKILIYOR. (FOTO: YAVUZ YILMAZİNEGOL (BURSA)-DHA)
İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, sektörle ilgili açıklamalarda bulundu. İnegöl'ün, 350 milyon dolar ihracatı ile Türkiye mobilya ihracatının yüzde 16'sını oluşturduğunu ifade eden Uğurdağ, “Sorunlarımıza rağmen bu sektör büyümeye devam ediyor. İhracat anlamında negatif pozisyona düşmeyen tek sektör mobilya sektörü. İlçemizdeki mobilya sektörü, Türkiye mobilya ihracatına yüzde 16 oranında katkı sağlıyor. Kalifiye eleman sıkıntısı yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığımız nezdinde istihdam seferberliği başlatıldı. İnegöl'de zaten negatif bir işsizlik oranımız var. Yıllardan beri de bu oran aynı şekilde devam ediyor" dedi.
BURSANIN INEGOL ILCESINDE MOBILYE SEKTORUNDE YASANAN KALIFIYE ELEMAN SIKINTISI IHRACATI DA OLUMSUZ YONDE ETKILIYOR. (FOTO: YAVUZ YILMAZİNEGOL (BURSA)-DHA)
Sektör olarak yaşadıkları kalifiye eleman sorunun üst düzeye çıktığını belirten İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, "İşsizlik sorunumuz yok ama kalifiye eleman problemimiz üst düzey seviyede. Parça başı çalışmayla beraber aylık gelirleri 3-4 bin lira olan ustalarımız var. Bu rakam 10 bin liraya kadar çıkabiliyor. Hem kendileri kazanmış oluyorlar, hem de üretim yapan firmalarımız. Bununla birlikte ekonomimize olumlu katkı sağlanıyor. Bu ücretlere rağmen eleman sıkıntımız üst düzeydedir. Geliri çok yukarıda bile olsa firmalarımız eleman bulmakta zorlanıyorlar" diye konuştu.

Yavuz Uğurdağ, kalifiye elaman sorunun çözülmesi halinde İnegöl'den yapılan mobilya ihracatının 500-600 milyon dolara kadar çıkabileceğini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43