• BIST 10746.98
  • Altın 4394.422
  • Dolar 40.5925
  • Euro 47.1002
  • Bursa 23 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 23 °C

Bursa ormanları yok oluyor!

Bursa ormanları yok oluyor!
Bursa Milletvekili Aydın konuyu meclise taşıdı

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye verdiği soru önergesinde ormanlarımızın ciddi bir şekilde bozulma ve yok olma tehlikesiyle yüz yüze bırakıldığını söyledi. Aydın, Bakan Pakdemirli’ye 2019 yılında kaç hektar ağaç kesildiğini ve ağaç kesim sektöründe ki özel sektörün payını sordu.

Bursa haber...

Verdiği önergede özelikle son günlerde yoğun şikayet gelen Orhaneli ilçesi Gümüşpınar köyünde yoğunlaşan düz kesimlerin yöre halkı ve doğada yaşayan canlılar için büyük bir tehdit oluşturduğuna dikkat çeken Aydın, orman ekosisteminin yasalar eliyle yok edilmesinin yanı sıra, sanayi tesislerinin, konut alanlarının, turizm yatırımlarının kıskacı altında her gün parça parça orman alanının talan edildiğini belirtti.

 

 

Aydın şunları söyledi:

“Aslında durum çok açıktır; Türkiye‘nin doğal yaşam ortamları, ‘çevre’ nasıl yönetiliyorsa ya da yönetilemiyorsa, ormanlarımız da aynı sorunla karşı karşıyadır. Ormancılığımız da Anayasa‘ya ve yasalara rağmen özelleştirilmekte, Anayasamızın 169. maddesine göre mülkiyeti devredilmemesi gereken ‘Devlet Ormanı’ sayılan araziler, başta turizm ve madencilik olmak üzere uzun süreli ya da süresiz olarak ormancılık dışı kullanımlara tahsis edilmektedir. Orman ürünü hasadı, planlama, orman yetiştirme gibi temel ormancılık çalışmaları ihalelerle özel girişimcilere yaptırılmakta, arazi rantları yüksek orman fidanlıkları ile her türlü tesis satılmaya çalışılmaktadır.”

 

 

Aydın, Bakan Pakdemirli’ye şu soruları sordu:

“2019 yılı içerisinde kaç hektar orman alanı yanarak kül olmuştur? 2019 yılında kaç hektar ağaç kesilmiştir? Kesilen ağaçlar hangi alanlarda kullanılmıştır? Ağaç kesiminde özel sektörün payı ne kadardır? Uludağ’da kaç hektar orman alanında kesim yapılmaktadır? Kesim yapan firmalara neden izin verilmektedir? Yine Uludağ’da kaçak ağaç kesimine karşı neden önlem alınmamaktadır? Uludağ’ın ve ormanlarımızın korunması için bir çalışmanız var mıdır?”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da yürek yakan manzara31 Temmuz 2025 Perşembe 11:18
  • Bursa'da iş kazası: 1 ölü31 Temmuz 2025 Perşembe 11:03
  • Yangında ölen hayvanlar için gözyaşı döktü31 Temmuz 2025 Perşembe 10:57
  • Bursa’da film gibi hırsızlık31 Temmuz 2025 Perşembe 10:54
  • Bursa felaketi yaşadı! 10 bin futbol sahası büyüklüğünde...31 Temmuz 2025 Perşembe 10:51
  • Bir tek orası yeşil kaldı: 'Verilmiş sadakamız varmış'30 Temmuz 2025 Çarşamba 11:46
  • Damat unuttu, gelin ölümden döndü30 Temmuz 2025 Çarşamba 11:33
  • Bursa'da tekstil fabrikasında yangın30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:23
  • Polis kavgayı biber gazıyla ayırabildi30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:19
  • O vatandaşa tanker hediye edildi30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:13
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43