• BIST 9102.02
  • Altın 4287.686
  • Dolar 39.5584
  • Euro 45.5081
  • Bursa 29 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 29 °C

Bursa "Narkotem Whatsapp" geliyor!

Bursa "Narkotem Whatsapp" geliyor!
Bursa Emniyeti düğmeye bastı
Türkiye’de ilk kez Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan “Narkotem” Whatsapp hattına ihbar yağarken, 20 günde 80 kişi yakalandı. Bu sayede çok miktarda uyuşturucu ele geçirildi. Proje Bursa'da da hayata geçirilmeye hazırlanıyor.
 
Uyuşturucu tacirlerini yok etmek için Türkiye'de ilk kez Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Narkotem" adı verilen Whatsapp hattı vatandaşlardan büyük ilgi gördü. 24 saat hizmet veren 0 552 – 155 0101 hatta yapılan sayısız ihbarlar sonucu 'torbacı' olarak tabir edilen zehir tacirlerine büyük darbe vuruldu. Adana Emniyet Müdürü Osman Ak tarafından hayata geçirilen bu örnek projeyi, Ankara, İzmir ve Bursa emniyeti de uygulamaya koymak için harekete geçti. Göreve geldiği günden beri gerek terör örgütü, gerekse uyuşturucu tacirlerinin üzerine giderek büyük başarı elde eden Emniyet Müdürü Osman Ak, vatandaşların uyuşturucuyla ve terörle mücadele eden polise ulaşabilmesi için 20 gün önce 0-552- 155 01 01 nolu Whatsapp hattını hayata geçirdi. Müdür Ak, vatandaşın bu numaradan haberinin olması için "Güvenli Adana, 0-552- 155 0101 Narkotem" sloganını kentin büyüt mahallelerine vatandaşların göreceği yerlere sprey boya ile yazdırdı. Bununla yetinmeyen Müdür Ak, hazırlattığı broşür ve afişleri vatandaşların yoğun olduğu yerlerde dağıttı.
 
BURSA, ANKARA, İZMİR...
 
Projenin büyük ilgi görmesi Ankara, İzmir ve Bursa Emniyet Müdürlüğünü de harekete geçirdi. Üç büyük kent, projeyi hayata geçirmek için Adana Emniyet Müdürlüğü'nden bilgi alışverişinde bulunmaya başladı. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan Emniyet Müdürü Osman Ak, "Torbacı diye tabir ettiğimiz zehir satıcılarına yönelik mücadelemiz etkin olsun diye bir ihbar hattı kurduk. Bu hat 24 saat açık. Bilgisayar başındaki polisler gelen ihbarları anında ilgili ekiplere iletiyor ve operasyonlar başlıyor. İhbarlar kesinlikle gizli tutuluyor. Vatandaşla bizim aramızda kalıyor. Vatandaşlarımızın desteğiyle bunların kökünü kazıyacağız. Kimsenin gençlerimizi zehirlemesine izin vermeyeceğiz. 24 saat görevimizin başındayız" diye konuştu.
 
24 SAAT AÇIK HAT
Bu slogan Adanalıların çok dikkatini çekti. Ve 24 saat açık olan Whatsapp hattına kurulduğu andan itibaren ihbar yağmaya başladı. Görüntülü ve mesaj olarak gelen günlük 100-150 civarındaki ihbarları titizlikle değerlendiren polis 20 gün içerisinde birbiri ardına yaptığı operasyonlarda 80 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan sorgulamadan sonra mahkemeye çıkarılan zehir tacirlerinden 42'si tutuklandı. Bu süre içinde narkotik ekipleri 48 kilo 350 gram esrar, bin 750 adet extacy hap, ruhsatsız silahlar ele geçirdi.
 
Sabah
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bozbey, en çok konuşulan başkanlar arasında18 Haziran 2025 Çarşamba 11:07
  • Kuryeye tekme tokat saldırı18 Haziran 2025 Çarşamba 10:57
  • Arkadaşını bıçakladı18 Haziran 2025 Çarşamba 10:21
  • Eski nişanlısını vuran şüpheli teslim oldu18 Haziran 2025 Çarşamba 10:20
  • 'Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı' toplantısı Bursa'da yapıldı17 Haziran 2025 Salı 11:44
  • 100 milyon liralık vurgun böyle engellendi17 Haziran 2025 Salı 10:48
  • Kontrolden çıkan otomobil devrildi17 Haziran 2025 Salı 10:46
  • 'Kredi notunu yükselteceğim' diyerek dolandırdı17 Haziran 2025 Salı 10:43
  • Bursa'da LGS skandalı! Şimdi N'olacak?17 Haziran 2025 Salı 10:38
  • İznik’te LPG tankı patladı17 Haziran 2025 Salı 10:37
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43