• BIST 13985.59
  • Altın 6056.24
  • Dolar 47.161
  • Euro 53.9376
  • Bursa 31 °C
  • İstanbul 31 °C
  • Ankara 29 °C

Bursa Gayrimenkul ve İnşaat fuarları açıldı

Bursa Gayrimenkul ve İnşaat fuarları açıldı
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Bursa Fuarcılık işbirliğinde hazırlanan...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve TÜYAP Bursa Fuarcılık işbirliğinde hazırlanan IRES Bursa Gayrimenkul ve Bursa İnşaat 2016 Fuarları kapılarını açtı.

Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki fuarların açılışına, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü, sektör temsilcileri ve firmalar katıldı.

Törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, yeni alanlarda yeni inşaatlar yapmaktansa merkezi mahallelerin dönüştürülmesi gerektiğini söyledi. Özellikle 1999 öncesinde yapılan alanların mutlaka dönüştürülmesi gerektiğine değinen Karaloğlu, "Oralar gerçekten çok değerli yerler. Maalesef biz şehrin merkezini boşalttık, oralarda bugün gayrimenkul fiyatları düşmüş durumda. Oralarda yapılması gereken, artık tarihi mahallelere yakışır nitelikli projeleri üretmesi lazım artık Bursa'nın. Hem kentsel dönüşümü sağlaması hem de tarihe karşı sorumluluğumuzu yerine getirmemiz lazım." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Bursa'nın büyük bir hamle içinde olduğunu ifade etti. Yerli raylı sistem araçları ve yerli uçakların burada yapıldığını, yakında savunma sanayi ve diğer yüksek teknolojik ürünler ile bir kalite şehri haline geleceğini belirtti. Şehrin, inşaat sektörü için de önemli bir merkez olma yolunda gelişmeye devam ettiğini anlattı.

Fuarın önemine değinen BTSO Başkanı İbrahim Burkay da Bursa'yı fuarcılıkta Türkiye'nin merkezi konumuna getirmek istediklerini dile getirdi. Özellikle Körfez geçişi ile birlikte bölgenin en önemli merkezlerinden birinin Bursa olacağını vurgulayan Burkay, "Bu fuarda 6 milyar dolarlık bir değer bugün alıcılarla buluşturuluyor. Bu fuardaki hedefimiz 1 milyar dolar ciro yapmak. Gayrimenkul sektörü olarak hedefimiz, geçen 2015 yılında bin 501 konut sattık. Bu sene yüzde 40 artışı yakaladığımızda 1 milyar dolar ciroya rahat yakalıyoruz." diye konuştu.

İnşaat sektörüne yönelik çok önemli bir fuara ev sahipliği yaptıklarını belirten TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise inşaat fuarlarının her sene büyüyerek devam ettiğini kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43