• BIST 9078.43
  • Altın 3998.326
  • Dolar 38.4557
  • Euro 43.7128
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 17 °C

Bursa eski Valisi'nin isteğine mahkemeden ret!

Bursa eski Valisi'nin isteğine mahkemeden ret!
Bursa eski Valisi Harput'un ev hapsinin kaldırılması talebine reddetti

 BURSA eski Valisi Şahabettin Harput'un da aralarında bulunduğu 11'i tutuklu 60 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY davasında savcı, tutuksuz sanıklardan 4'ünün  tutuklaması, Harput hakkında da yurt dışı yasağı konularak ev hapsinin kaldırılması  talebinde bulundu.

Bursa haber...

Savcının talebini reddeden mahkeme heyeti, tutuklu 11 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, sanık avukatlarının savunma yapması için duruşmayı erteledi.

Bursa eski Valisi Şahabettin Harput'un da aralarında bulunduğu FETÖ/PDY davasında 11'i tutuklu 60 sanığın yargılanmasına Bursa 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada tutuklu sanıklardan 10’u hazır bulunurken, biri ise SEBGİS sistemiyle katıldı. Duruşmada eski vali Şahabettin Harput ile sanık avukatları ve yakınları da hazır bulundu. Mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı, tutuksuz sanıklar iş insanları Hilmi Gülcemal, Feridun Kahraman, Şakir Unutkan ve Emin Akça'nın tutuklanmasını, yurt dışı yasağı konularak eski vali Şahabettin Harput'un hakkındaki ev hapsinin kaldırılmasını, 60 sanığa örgüt üyeliğinden 15 yıla kadar hapis cezası verilmesini, sanıkların örgüte finansman sağlamaktan ise beraatlerini, tutuksuz sanıklar arasında bulunan Selamettin Özgörüş ve Mahmut Kesici'nin de etkin pişmanlık yasasından faydalanmalarından dolayı beraatlerini talep etti. Mahkeme heyeti karar için duruşmaya ara verdi.

Bursa haber...

Mahkeme heyeti, yaklaşık 2 saat aradan sonra kararını açıkladı. Heyet, tutuksuz yargılanan 4 sanığın tutuklanmasına yer olmadığına karar verip, Harput’un ev hapsinin kaldırılması talebini ise reddetti.
Mahkeme heyeti, 11 sanığın ise tutukluluk hallerin devamına karar verip, sanık avukatlarının savunma yapması için duruşmayı 27 Kasım'a erteledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da tebliğciler pavyonda vaaz verdi30 Nisan 2025 Çarşamba 09:48
  • Bursa'da şafak operasyonu: 41 gözaltı30 Nisan 2025 Çarşamba 09:32
  • 2 kişiyi silah kabzasıyla darp etti30 Nisan 2025 Çarşamba 09:29
  • Bursa'da ölümlü kaza29 Nisan 2025 Salı 12:42
  • Başkan Mustafa Bozbey, görevdeki bir yılını değerlendirdi29 Nisan 2025 Salı 09:56
  • Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nden uyarı26 Nisan 2025 Cumartesi 13:11
  • Erkan Aydın savcıya ifade verdi26 Nisan 2025 Cumartesi 12:56
  • Cinayet zanlısı böyle yakalandı26 Nisan 2025 Cumartesi 12:46
  • Bursa'da kaçak göçmen operasyonu!26 Nisan 2025 Cumartesi 12:44
  • Bursa’nın gastronomi haritası çıkarılıyor25 Nisan 2025 Cuma 14:34
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43