• BIST 9350.01
  • Altın 4305.777
  • Dolar 39.368
  • Euro 45.4848
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Bursa CHP karıştı!

Bursa CHP karıştı!
Meclis üyeliği aday listeleri sızdı... CHP İl Başkanlığı'ndan kınama geldi...
CHP Bursa İl Yönetim Kurulu'nda görüşülen belediye meclis üyeleri aday listesi, sosyal medya üzerinden dışarıya sızdırıldı. Liste, parti tabanında tepkilere neden olurken, CHP İl Başkanlığı taslak listeyi sızdıranları kınadı.
 
Bursa haber...
 
Bursa'da 31 mart seçimlerinde İYİ parti ile ittifaka giden CHP'de, belediye meclis üyeliği adaylığıyla ilgili kriz patlak verdi. CHP İl Yönetim Kurulu'nda görüşülen belediye meclis üyeleri aday listesi, henüz kesinleşmeden internete düştü. Parti üyeleri ve bazı eski CHP yöneticileri, listedeki çok sayıda isme itiraz ederek, sosyal medya üzerinden il başkanlığına tepki gösterdi.
 
Tepkiler üzerine yazılı açıklama yapan CHP Bursa İl Başkanlığı, listelerin henüz kesinlik kazanmadığını duyurdu. Taslak listenin kamuoyuna sızdırılmasının ahlaki olmadığı belirtilen açıklamada, listeleri sızdıranlar kınandı.
 
 
CHP Bursa İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
 
 
"Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Yönetim Kurulu toplantısında ilçe belediye meclis üyelikleri aday sıralaması ile ilgili görüşme yapılmış, listeler de kısmen şekillendirilmiştir.
 
Listelerin genel merkeze ulaşmasının ardından son değerlendirmeler yapılacak ve listeler ilçe seçim kurullarına verilmek üzere son şeklini alacaktır.
 
Hal böyleyken kimi basın-yayın organları ve internet siteleri ile sosyal medyada, görüşmeler sırasındaki "taslak" görüşlerin "sanki kesinleşmiş listeler gibi" kamuoyuna sunulduğunu görüyoruz.
 
Yayınlanan listeler, taslak aşamasındaki duruma ilişkin çeşitli aşamalara işaret ediyor olmakla birlikte, birçoğunda sıralamaların değiştiğini, dolayısıyla da bu listelerin net bilgi içermediğini söylemekte hiçbir beis yoktur.
 
Ayrıca taslak halinde de olsa, sıralamalara ilişkin ön değerlendirmelerin kamuoyuna sızdırılmasının ahlaki hiçbir yönü bulunmamaktadır. Bu ve benzeri davranış gösterenleri açıkça kınıyoruz.
 
Habercilerin de "yayınlananlar benzeri", gerçeği yansıtmadığını özellikle belirttiğimiz "çakma listelere" itibar etmemesini diliyoruz."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa dahil 18 ilde DEAŞ operasyonu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:57
  • Bursa şeftalisi sezona dalında 50 lirayla başladı16 Haziran 2025 Pazartesi 09:40
  • Yavru kedi, trafiği kilitledi16 Haziran 2025 Pazartesi 09:38
  • Bursa'da fuhuş operasyonu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:37
  • Büyükşehir’den kırsal kalkınmaya bir destek daha16 Haziran 2025 Pazartesi 09:34
  • Öldürülen kadının paylaşımı yürek burktu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:31
  • 21 Haziran’da dünya İznik’i dinleyecek15 Haziran 2025 Pazar 11:32
  • Islah çalışmaları bir kez daha durduruldu14 Haziran 2025 Cumartesi 11:00
  • Jandarmaya saldıran şahıs tutuklandı14 Haziran 2025 Cumartesi 10:54
  • Özdilek Park'ta yangın paniği!13 Haziran 2025 Cuma 12:25
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43