• BIST 13501.55
  • Altın 6222.7
  • Dolar 47.4067
  • Euro 54.4129
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 16 °C

Bucha’daki vahşete tepki

Bucha’daki vahşete tepki
Avrupalı liderler Bucha’daki vahşete tepki gösterdi...

Ukrayna'nın Bucha kentinde Rusya'nın sivillere yönelik saldırılarının ortaya çıkmasının ardından Avrupalı liderler, Rus ordusunun soruşturulması çağrısında bulundu. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Bucha'daki saldırıları, "Putin ve ordusunun Ukrayna'da savaş suçları işlediğinin başka bir kanıtı" olarak nitelendirdi.   
 
Ukrayna'nın başkenti Kiev'in kuzeybatısında yer alan Bucha kentinde Rus güçlerinin bölgeden çekilmesinin ardından çok sayıda sivilin cansız bedenlerinin bulunması Avrupalı liderler tarafından kınandı. Liderler, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ordusunun savaş suçu işlediğini söyleyerek, Rus ordusu hakkında soruşturma açılması çağrısında bulundu. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna'daki olayları kınadığını belirterek, "Rusya'nın Irpin ve Bucha'daki masum sivillere yönelik alçak saldırıları, Putin ve ordusunun Ukrayna'da savaş suçları işlediğinin başka bir kanıtıdır" dedi.

Johnson, "Kremlin'den gelen hiçbir inkar veya yanlış bilgi, hepimizin doğru olduğunu bildiğimiz gerçeği değiştiremez. Putin çaresiz, işgali başarısız oluyor ve Ukrayna'nın kararlılığı hiç bu kadar güçlü olmamıştı. Putin'in savaş makinesini güçsüz bırakmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Yaptırımlarımızı ve askeri desteğimizi artırmanın yanı sıra, sahada ihtiyacı olanlara yardım etmek için insani destek paketimizi güçlendiriyoruz" dedi.

Johnson ayrıca, İngiltere'nin Ukrayna'ya yönelik desteğin ön sahalarında yer aldığını söyleyerek, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (ICC) Ukrayna'da işlenen suçlarla ilgili soruşturma yapacağını ve İngiltere Adalet Bakanı Dominic Raab'ın konuyla ilgili ek mali desteğin sağlanmasına ve uzmanların görevlendirilmesine yetki verdiğini söyledi. 
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ahbap Soruşturmasında Mahsun Kırmızıgül Adliyede27 Temmuz 2026 Pazartesi 16:44
  • Kılıçdaroğlu: CHP Büyük Ölçüde Arındı26 Temmuz 2026 Pazar 16:48
  • Emekli Zammı TBMM'den Geçti25 Temmuz 2026 Cumartesi 12:15
  • 24 Yıllık Alman Vakfı İddiası Gündemde24 Temmuz 2026 Cuma 13:37
  • Yazıcıoğlu Dosyasında Altaylı İddiası24 Temmuz 2026 Cuma 13:32
  • Özel ve 90 Vekil CHP'den Ayrıldı!24 Temmuz 2026 Cuma 12:44
  • ''CHP'deki tartışmalar beni hiç ilgilendirmiyor.''23 Temmuz 2026 Perşembe 23:20
  • Portakal'dan Ahbap Açıklaması!23 Temmuz 2026 Perşembe 23:16
  • Bahçeli'den Hazine Desteği Açıklaması23 Temmuz 2026 Perşembe 23:13
  • Kene Ölümleri 11'e Yükseldi23 Temmuz 2026 Perşembe 12:26
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43