• BIST 10972.63
  • Altın 4441.484
  • Dolar 40.6837
  • Euro 47.4391
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 31 °C

Bu markalara dikkat! Yeni liste açıklandı

Bu markalara dikkat! Yeni liste açıklandı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, et ve süt ürünleri, takviye edici gıdalar ve benzer ürünler, zeytinyağı, bal, alkolsüz ve alkollü içecekler, kahve, çikolata ve tahin üretiminde taklit ve tağşiş yapan işletmeler ve ürünlerini açıkladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, yapılan kontroller sonucunda süt ve süt ürünlerinde taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen 35 gıda işletmesi ve bu işletmelerin ürettiği 18'i yoğurt, 46'sı peynir, 8'i tereyağı, 1'i kaymak olmak üzere 73 parti ürüne ait bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

Süt ürünlerinde bitkisel yağ, nişasta tespit edildi. Bunun yanı sıra, et ve et ürünlerinde de laboratuvar tahlilleri sonucunda taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen 51 gıda işletmesi ve bu işletmelerin ürettiği aralarında köfte, dana eti, sucuk, dana kavurma, kıyma, beyti kebap, kıymalı börek, pide harcı, döner, tavuk kıymanın bulunduğu 59 parti ürüne ait bilgiler duyuruldu. Örnek olarak köftede at eti, Adana kebapta kanatlı eti, kıymada sakadat, sucukta da deri dokusu tespit edildiği aktarıldı.

İŞTE O MARKALAR! TIKLA-ÖĞREN

Açıklamada, takviye edici gıdalar ve benzer ürünlerde de, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan 21 gıda işletmesi ve bu işletmelerin ürettiği 28 ürüne ait bilgiler de yer aldı. Örnek olarak, bitkisel macun ve bitkisel gıda takviyelerinin içerisinde sıklıkla ilaç etkin maddesi "Sildenafil"e rastlandığı bildirildi.

Zeytinyağında da taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen 14 gıda işletmesi ve bu işletmelerin ürettiği içerisinde olmaması gereken yağ asitlerinin bulunduğu 27 parti ürüne ait bilgiler paylaşıldı. Balda da taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen 8 gıda işletmesi ve bu işletmelerin ürettiği 10 parti ürün açıklamada dikkat çekti.

Alkolsüz içeceklerde kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan 2 gıda işletmesi ve bu işletmelerin ürettiği 8 parti ürün, kahvede 2 gıda işletmesi ve bu işletmelerin ürettiği 3 parti ürün, çikolata, alkollü içecek ve tahinde de 1 gıda işletmesinin 1 ürününe ait bilgiler kamuoyuna duyuruldu.

 






Etiketler: Adana , Video

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Diploma çetesi: 'Sahte kimlikle uyuşturucu taşıdılar'06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:24
  • ÖSYM’nin sistemlerinde puan yükseltmişler06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:03
  • AKOM'dan İstanbul için fırtına uyarısı06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:43
  • Araç sahiplerine iyi haber: İndirim geliyor...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:18
  • Bir kadın cinayeti daha! Adres bu kez Ankara...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:14
  • Açılım süreci komisyonunun adı belli oldu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:52
  • 12 ilde yasa dışı bahis operasyonu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:49
  • Altının hem fiyatı hem sahtesi artıyor06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:45
  • TÜMKAD'dan Anıtkabir'e ziyaret05 Ağustos 2025 Salı 14:30
  • İBB yeni temeli attı05 Ağustos 2025 Salı 14:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43