• BIST 11340.72
  • Altın 6075.303
  • Dolar 42.8033
  • Euro 50.2833
  • Bursa 8 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

Bu iddia ülkücüleri çok kızdırdı

Bu iddia ülkücüleri çok kızdırdı
Ülkü Ocaklarının 'Çin Lokantası' yerine 'Çinili fırın'ı protesto ettiği iddiaları sosyal medyada yayılmıştı. Ülkü Ocaklarından bu iddialar için çok sert açıklama geldi, olayın ülkücülerin Çinili Fırın'da geleneksel iftar yemeği düzenledikleri belirtildi.
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen ülkücüler,  hazırladıkları 2 sayfalık suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu.  Dilekçede, gerçeğe aykırı haber yaptıkları iddiasıyla haber yayınlayan  iki site için hakaret suçundan kamu davası açılması talep edildi. 
 
ÇİNİLİ FIRIN-ÇİN LOKANTASI İDDİALARI
 
  Suç duyurusunun ardından İstanbul Ülkü Ocakları İl Başkanı Ahmet Yiğit  Yıldırım, adliye önünde basın mensuplarına açıklama yaptı. "Yapılan büyük bir mitingde Çinli yerine iki tane Koreli'nin  dövüldüğü" şeklinde yapılan haberlerin dezenformasyona uğratıldığı ve alaycı bir  konuyla olayların üstünün kapatılmak istendiğini belirten Yıldırım, "Orada bir  Koreli ve Çinli'nin dövülmediğini söylemiştik. Emniyet de herhangi bir Koreli'nin  darbedilmediğini, saldırıya uğramadığını beyan etmişti. Aynı şekilde Kore  Büyükelçiliği de kendilerine böyle bir şikayet gelmediğini söylemişti" dedi. 
 
   Yıldırım, söz konusu haberlerin ardından benzer haberlerin yine  sansasyonel şekilde basına servis edilmeye başlandığını savunarak, son olarak  ülkücü öğrencilerin "Çinili Fırın" adlı bir lokantada düzenledikleri geleneksel  iftar yemeğindeki fotoğrafların, "Ülkücüler Çinli fırın yerine Çinili fırını  protesto etti" şeklinde haberlerde kullanıldığını ve bu haberlerin tamamen  asılsız olduğunu dile getirdi. 



Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/bu-iddia-ulkuculeri-cok-kizdirdi/siyaset/detay/2088259/default.htm

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43