• BIST 13779.39
  • Altın 6659.71
  • Dolar 47.6791
  • Euro 55.1258
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 21 °C

Bu çiçeği koparana 60 bin 163 lira ceza

Bu çiçeği koparana 60 bin 163 lira ceza
"Ayı gülü" ve "kızıl lale" diye adlandırılan koruma altındaki çiçeği koparana 60 bin 163 lira ceza kesiliyor.

Afyonkarahisar’ın Kisra Vadisi’nde “ayı gülü” ve “kızıl lale” olarak adlandırılan, koruma altındaki “paeonia officinalis” çiçeğini koparana 60 bin 163 lira ceza kesiliyor.

Halk arasında “ayı gülü” ya da “kızıl lale” olarak bilinen, düğün çiçeğigiller familyasına ait şakayıklar, Kisra Vadisi’nde mayıs ve haziran aylarında görsel şölen oluşturuyor.

Kızılören ilçesine bağlı Gülyazı köyü sınırları içerisindeki Kisra Vadisi’nde açan ve Türkiye’de koruma altında tutulan kırmızı şakayıklar, doğa fotoğrafçılarının da ilgi odağı oluyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü tarafından gizli noktalara kurulan fotokapan sistemi ile korunan ayı gülünü koparana 60 bin 163 lira ceza kesiliyor.

TURİZME KATKI SAĞLAYACAK

Kızılören Belediye Başkanı Ali Erol, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçeye 7 kilometre uzaklıkta bulunan Kisra Vadisi’nde açan çiçeklerin doğa fotoğrafçıları için eşsiz bir yer olduğunu söyledi.

Bölgenin Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından koruma altına alındığını ifade eden Erol, şöyle konuştu:

“Koruma altına alınan bu bölgede izinsiz koparılan veya zarar verilen şakayıklar için ağır bir ceza ile ilgililer muhatap oluyor. Burayı biz koruyup geliştirmek istiyoruz. Vatandaşların, bölge fotoğrafçıların ve doğa severlerin de buradan faydalanmasını istiyoruz. 2016-2017 yılında Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü üniversite ile de iş birliği yaparak burayla ilgili ciddi bir proje yürütüyor. İnanıyoruz ki bu bölge ilçemizin turizmine çok olumlu katkılar sağlayacaktır.

AÇMAYI BEKLEYEN MİLYONLARCA TOMURCUK VAR

Erol, çiçeklerin henüz tamamının açmadığını vurgulayarak, “10 gün içerisinde burada harika bir görüntü oluşacak. Şakayıklar daha tam güneş görmedi. Açmayı bekleyen milyonlarca tomurcuk var. Bunların tamamının açtığını düşünürsek, insanın ruhunu rahatlatan bir ortam oluştururken, diğer doğa güzellikleri ile de birleşince, muhteşem bir ortam olacak.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Sarıbal: Mehmet Şimşek Çiftçinin Belini Kırdı06 Ağustos 2026 Perşembe 19:35
  • Oğlunun katili ile 3 gün sonra nikâh masasına oturdu06 Ağustos 2026 Perşembe 19:32
  • Patlayan konserve 9 aylık bebeği yaktı!06 Ağustos 2026 Perşembe 19:30
  • AHBAP Dosyasında Sanat Dünyasına Uzanan Transferler06 Ağustos 2026 Perşembe 12:50
  • MSB'den Terörsüz Türkiye Açıklaması06 Ağustos 2026 Perşembe 12:25
  • Bahçeli'den Çerçeve Yasa Açıklaması05 Ağustos 2026 Çarşamba 14:58
  • Esrar testi pozitif çıktı!04 Ağustos 2026 Salı 16:03
  • Çerçeve yasanın adı belli oldu04 Ağustos 2026 Salı 13:06
  • Sahte Ekspertizle Vatandaşlık Vurgunu: 72 Şüpheli Yakalandı04 Ağustos 2026 Salı 12:30
  • 84 hâkim ve savcı meslekten çıkarıldı04 Ağustos 2026 Salı 09:25
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43