• BIST 10739.36
  • Altın 4372.719
  • Dolar 40.66
  • Euro 47.1098
  • Bursa 29 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 35 °C

BTSO Başkanı Burkay'dan mesaj!

BTSO Başkanı Burkay'dan mesaj!
"Destekler büyüme temposunu artırır"

BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğini yüzde 5’in üzerinde bir büyümeyle tamamlamasının çok değerli olduğunu belirtirken, sanayi ve ihracatın desteklenmesinin büyüme temposunu artıracağını söyledi.

Bursa haber...

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye ekonomisinin 2018'in ikinci çeyreğinde yüzde 5,2 oranında büyümesini değerlendirdi.  Yılın ikinci çeyreğinde elde edilen büyümenin Türkiye ekonomisinin büyüme dinamiklerinin gücünü ispatladığını belirten Başkan Burkay, "Seçimler, dış politikada gerginlikler ve döviz kurlarında hızlı artışların yaşandığı bu süreçte Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 5,2 büyüme göstermesi umut verici. Yılın ilk yarısını yüzde 6'nın üzerinde bir büyüme rakamıyla tamamlayan Türkiye, OECD, Avrupa Birliği ve G20 ülkeleri arasında en güçlü büyüme performansı gösteren ülkelerin başında yer aldı" dedi.

SANAYİ VE İHRACAT BÜYÜMEYİ GÜÇLENDİRDİ

Başkan Burkay, sanayi ve ihracatın katkısının büyümeyi güçlendirdiğine dikkati çekti. "Bu dönemde büyümeye sanayi üretimi yüzde 4.3, dış ticaret ise 4.5’lik bir artışla katkı sağladı" diyen Başkan Burkay, sanayi ve ihracatla gelen büyümenin kaliteli bir büyümeye işaret ettiğini ifade etti.

DESTEKLERLE BÜYÜME HIZLANACAK

Katma değerli üretim, sanayi ve ihracata yönelik teşvik ve desteklerin artması ve açıklanacak Orta Vadeli Programın uygulamaya konulması ile birlikte büyümenin hız kazanacağını kaydeden Başkan Burkay, "Özel sektörümüz, ekonomi yönetimi tarafından sağlanan destekleri şimdiye kadar en iyi şekilde değerlendirdi ve büyümeye en güçlü şekilde katkı koydu.

Bursa haber...

Önümüzdeki dönemde ülkemizin ihtiyacı olan kapsamlı bir büyüme için sanayi ve ihracata yönelik desteklerin artmasını bekliyoruz" dedi. İbrahim Burkay, Bursa iş dünyası olarak Türkiye’nin büyüme rakamlarına en büyük katkıyı sağlamak adına ‘inadına üretim, inadına ihracat’ anlayışıyla çalışmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da yürek yakan manzara31 Temmuz 2025 Perşembe 11:18
  • Bursa'da iş kazası: 1 ölü31 Temmuz 2025 Perşembe 11:03
  • Yangında ölen hayvanlar için gözyaşı döktü31 Temmuz 2025 Perşembe 10:57
  • Bursa’da film gibi hırsızlık31 Temmuz 2025 Perşembe 10:54
  • Bursa felaketi yaşadı! 10 bin futbol sahası büyüklüğünde...31 Temmuz 2025 Perşembe 10:51
  • Bir tek orası yeşil kaldı: 'Verilmiş sadakamız varmış'30 Temmuz 2025 Çarşamba 11:46
  • Damat unuttu, gelin ölümden döndü30 Temmuz 2025 Çarşamba 11:33
  • Bursa'da tekstil fabrikasında yangın30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:23
  • Polis kavgayı biber gazıyla ayırabildi30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:19
  • O vatandaşa tanker hediye edildi30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:13
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43