• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Bursa 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

BTSO Başkanı Burkay istifa edecek mi?

BTSO Başkanı Burkay istifa edecek mi?
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda istifalar...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) dün yapılan yönetim kurulu toplantısı'nda, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman ile yönetim kurulu üyeleri Emin Akça ve Şakir Umutkan, gördükleri lüzum üzerine görevlerinden istifa ettiler.

İstifaların ardından gözler, paralel yapıyla yakınlığı sürekli gündeme getirilen Bursa TSO Başkanı İbrahim Burkay'a çevrildi.Yaşanan istifaların ardından BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ın istifa edip etmeyeceği merakla bekleniyor.

 

YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

 Bursa TSO Başkanı İbrahim Burkay, Yönetim Kurulu Üyeleri Ferudun Kahraman, Emin Akça ve Şakir Umutkan'a BTSO çatısı altında bugüne kadar hayata geçirilen projelere ve tüm Türkiye'ye örnek olan çalışmalara sağlamış oldukları katkılardan ötürü teşekkür etti.

Görevlerinden ayrılan isimlere bundan sonra işadamı kimliği ile kent ve ülke ekonomisine yönelik yapacakları çalışmalarda başarı dileyen Başkan Burkay, istifaların ardından boşalan Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelikleri'ne getirilecek isimleri en kısa süre içerisinde kamuoyuyla paylaşacaklarını da bildirdi.

"GEÇMİŞTEKİ BAĞLANTILARIM BTSO'YA ZARAR VERİYORDU"

İstifasıyla birlikte yazılı bir açıklama yapan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman, FETÖ'nün halk, devlet, hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a doğrudan kasteden ihanet eylemlerini lanetlediğinin altını çizerek şu ifadelere yer verdi:

"Yapının elemanlarının sürekli ısrarıyla başlayan ve devam eden, milletimizin değerlerine ve inancına saygılı bir yapı olarak gözüken malum cemaat yapılanmasına birçok iş adamı gibi katkılarda bulundum. Topluma ve insanlığa faydalı olmak anlayışıyla çeşitli yardım ve yatırım çalışmalarının içerisinde yer aldım. Ancak 17-25 Aralık 2013'te hükümete, devlete ve millete karşı düzenlenen darbe girişimi doğrultusunda yaptığım değerlendirmeyle söz konusu cemaatle bütün ilişkimi ve gönül bağımı kestim. 15 Temmuz gecesi milli iradeye ve devletin bekasına karşı düzenlenen hain saldırıyla da ilişkilerimi kestiğim adı cemaat olan Paralel Devlet Yapılanması'nın gerçek yüzünü bir kez daha görmüş oldum. Ancak geçmişteki bağlantılarımın BTSO'nun kurumsal yapısına, Başkan İbrahim Burkay ve yönetim kurulundaki arkadaşlarıma haksız eleştirilerin kaynağı olduğunu üzüntüyle müşahede ettim. Bu noktada, şahsım üzerinden yıpratılmak istendiğini gördüğüm BTSO'ya zarar vermemek adına, Burkay ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımdan müsaade isteyerek BTSO Yönetim Kurulu üyeliğinden ayrılma kararı aldığımı kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz ederim. Seçilmiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın, hükümetimizin ve milletimizin emrinde olduğumu bir kez daha altını çizerek belirtmek istiyorum. Türkiye'mizin gelişimine darbe vurmak isteyen tüm şer odaklarına karşı en iyi cevabın kalkınma hedeflerinden vazgeçmemek olduğunu bilen bir işadamı olarak tüm şirketlerimle üretmeye, istihdam sağlamaya, katma değer üretmeye devam edeceğim. Bu noktada şahsım üzerinden yıpratılmak istendiğini gördüğüm Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'na zarar vermemek adına çok değerli Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Burkay ve kıymetli Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımdan müsaade isteyerek BTSO Yönetim Kurulu Üyeliğinden ayrılma kararı aldığımı kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz ederim."

"SPEKÜLASYONLARA SON VERMEK ADINA İSTİFA EDİYORUM"

Yönetim kurulu üyesi Emin Akça ise yayınladığı yazılı açıklamada, "17-25 Aralık operasyonlarıyla paralel devlet yapılanması olduğunu anladığımız cemaat görünümlü ihanet odağının 15 Temmuz 2016 gecesi kalkıştığı kanlı cunta girişimi bir terör örgütü olduğunu da ortaya koymuştur. İnançları gereği kazandığını ihtiyaç sahipleriyle paylaşma; insanlarımız arasındaki dayanışmayı artırmaya katkıda bulunma felsefesi ile iyi niyetli birçok kişi gibi bu grubun çeşitli faaliyetlerinde yer aldım. Ta ki yukarıda da belirttiğim cemaat görünümlü paralel yapı organizasyonunun gerçek yüzünü görene dek. 17 Aralık'ta paralel devlet yapılanması eliyle hükümetimize karşı girişilen darbe teşebbüsünden bu yana söz konusu yapı ile doğrudan ya da dolaylı olarak hiçbir ilişkim kalmamıştır. Bu noktada yaptığım değerlendirme doğrultusunda gurur ve mutlulukla görev yaptığım Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki Yönetim Kurulu Üyeliği ve Meclis Üyeliği görevlerimden yapılan spekülasyonlara son vermek, kurumlarımızı ve çok değerli çalışma arkadaşlarımı yıpratmamak adına ayrılma kararı aldığımı belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Silahlı kavganın sebebi ortaya çıktı03 Mayıs 2024 Cuma 15:31
  • Bursa'da kaçak sigara operasyonu03 Mayıs 2024 Cuma 15:23
  • Vali Demirtaş'tan moral ziyareti03 Mayıs 2024 Cuma 10:39
  • Azılı hırsızlar kıskıvrak yakalandı03 Mayıs 2024 Cuma 10:05
  • Atlar caddeyi hipodroma çevirdi03 Mayıs 2024 Cuma 09:59
  • Cadde ve bulvar otoparkları ücretsiz oldu03 Mayıs 2024 Cuma 09:41
  • İflas eden fabrika yağmalandı03 Mayıs 2024 Cuma 09:32
  • Ailesini bıçakla rehin aldı03 Mayıs 2024 Cuma 09:24
  • Bursa'da uyuşturucuya geçit yok03 Mayıs 2024 Cuma 09:20
  • Bursa'da akılalmaz olay02 Mayıs 2024 Perşembe 16:12
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78