• BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

BTP'den eğitim sistemine tepki

BTP'den eğitim sistemine tepki
Hüseyin Baş: Türkiye'yi sömürge merkezi haline getirdiler...

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Türk eğitim sistemi üzerine değerlendirmeler yaptı.

Cumhuriyet TV Youtube kanalında Şahin Aybek'in sorularını yanıtlayan BTP lideri, "Eğitim insan kazanma yöntemidir. Türkiye'de hiçbir sorunu salt olarak çözdüğünüzde hiçbir sorun çözülmeyecektir ama eğitimi çözersek bütün sorunlar kendiliğinden çözülecektir.  O yüzden benim bütün siyasi partilere çağrım eğitime hep birlikte odaklanalım, eğitimi birlikte şekillendirelim. Particiliğe de gerek yok, çünkü bu çocuklar bizim çocuklarımız. O yüzden eğitim noktasında ayrışmak değil birleşmek bence en doğrusu olacaktır" dedi.

"Gençleri oyalamak için üniversite açıyorlar"

Türkiye'de eğitim sisteminin değiştiğini ve kendisinin de sürekli değişen bu eğitim sisteminin mağdurlarından biri olduğunu ifade eden Hüseyin Baş, "Türkiye'de temel problem sürekli olarak sistemin değişmesi ve bundan öğretmenler de, veliler de, öğrenciler de çok şikayetçi. Sürekli bir sistem değişti, bunun yanında eğitim değersiz bir hal aldı" dedi ve şöyle devam etti; "15 - 20 milyon insan ilkokuldan üniversiteye kadar eğitim görüyor. Bu 15 - 20 milyon insanı eğitelim diye değil de, 'bu kadar insan sokağa çıkarsa biz bunlarla baş edemeyiz , bunların parası da yok, ekonomiye de külfet, yarın öbür gün kafalarının tası atsa hepimize problem oluşturur' diyerek, bunların sokaktan uzaklaştırmanın yöntemi olarak binalar yaptılar, okullar oluşturdular. Bugün eğitimde okulların mahiyeti, üniversitelerin mahiyeti; gençler hayata girmesin ve buralarda zaman geçirsinler, buralarda enerjilerini atsınlar ondan sonra 20 küsürlü yaşlara geldiklerinde zaten bunların önünde askerlik, iş kurma, evlilik gibi problemler olacağı için bunlar 30 - 35 yaşına kadar nefes almadan devam eder. Bu daha eskiye dayanan bir durum ama 20 yıldır bunun üzerine hiçbir şey konulmadı."  

"Tarih öğretmeni tarih bilmiyor, matematik öğretmeni matematik bilmiyor"

Türkiye'nin müfredatı zamanın şartlarına uygun hale getirme konusunda da geride kaldığını ifade eden Hüseyin Baş, "Pozitif bilimler, bilimsel faaliyetler yenilendi, değişti , yeni ufuklar açıldı ve buna ayak uydurulamadı. Bunun yanısıra sosyal bilimlerde tarih değişmedi, felsefe değişmedi, coğrafya değişmedi ancak bunları anlatma biçimleri değişti, bunları öğrencilere algılatabilme yöntemleri değişti ve biz müfredatımızı yenileyemedik. Babam da öğretmendi, ben öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğuna inanıyorum ama ne yazıkki tarih öğretmeni tarih bilmiyor, matematik öğretmeni matematik bilmiyor. Sonuç olarak öğretmenlerin tamamı da mevcut eğitim sisteminden çıkıyor. Ciddi anlamda kalitesi düşürülmüş bir eğitim mantığı ortaya çıktı. Bunun yanında öğrenciler arasında ciddi bir fark oluştu, eğitimi parayla satın almak gibi bir adet gelişti. Bu da şunu getirdi; iki çocuk ikisi de yüksek kapasiteye sahip. Birisinin ailesi şartları düzgün olduğu için çocuğuna özel eğitimle birlikte güzel bir hayat sundu ama bir diğeri bu imkanlara sahip olmadığı için çocuğuna da bu imkanları sunamadı ve gittiği devlet okulunda kabalalık sınıflarda , öğretmenin olmadığı ortamlarda - öğretmenlerin de mali koşulları abes bir durumda, şahsi probleminden dolayı öğrencisine odaklanamayan öğretmenlerden ders almak zorunda kaldılar ve böyle bir problem oluştu. Türkiye'de sosyal devlet bir slogan olarak devam ederken sosyal devlete çok aykırı işler yapıldı" dedi.

"Vatandaşın itibarından tasarruf olmaz"

Programda ""İtibardan tasarruf olmaz" sözüne de gönderme yapan BTP lideri şunları söyledi; "Bence de itibardan tasarruf olmaz ama kimin itibarından tasarruf olmaz? Bir milletin itibarı sizin dış toplumlara karşı sergileyebildiğiniz tutumdur. Bugün mesela Alman toplumu, Japon toplumu, Amerikan toplumu itibarlı bir toplumdur. Bu itibarı o ülkelerin başındaki insanların bindikleri uçaklarla , oturdukları saraylarla edinmiyorlar. Nasıl veriliyor bu itibarlar? Bir turizm faaliyeti oluyor, bize geliyor adamlar binlerce euro para harcayabiliyor.   Dolayısıyla vatandaşın itibarından tasarruf olmaz, bu konuda hem fikiriz"

"Sömürgeciliğin şuanda merkezi olan bir ülkedeyiz"

Türkiye'de son zamanlarda hızlanan beyin göçüne ilişkin görüşleri de sorulan Hüseyin Baş, "Sömürgeciliğin şuanda merkezi olan bir ülkedeyiz. Türkiye'yi hangi ülkeye gitseniz şöyle tarif ederler; ucuz iş gücü olan ülke! Dolayısıyla biz ucuz iş gücü olunca bizim nitelikli personelimiz ucuz iş gücünün içine katılmak istemiyor. Ben dünyanın birçok yerini gezmiş , görmüş biriyim. Bugün günlerden salı, Avrupa'da bir genç, 'ben bu hafta sonunu Paris'te geçirmek istiyorum' dese planını yapar, uçağına atlar ve tatilini orada geçirir. Peki gelelim Türkiye'ye! Türkiye'de bir gencimiz, 'ben bir hafta sonunu Paris'te geçirmek istiyorum' desin, eğer ömür vefa ederse 30 yıllık bir birikimin ardından Avrupa'ya bir tatile gidebilir. Dolayısıyla bizim insanımız bu umutsuzluğu yaşamak istemiyor ve gidiyorlar. O yüzden biz Türk milleti olarak şu değişimi yapmak zorundayız; biz ucuz iş gücü değiliz kardeşim bilakis biz kaliteli işler çıkaran pahalı iş gücüyüz. Nitekim biz bunu mobilya sektöründe, tekstil sektöründe vs. gözlemliyoruz. Herkes, ' Türkiye çok kaliteli iş yapıyor' diyor. Yaptığım kaliteli işi niye bedava veriyorum, niye en ucuz işçiyi ben çalıştırıyorum" dedi.

"Atatürk'ün rol model olduğu bir eğitim sistemi"

BTP olarak milli bireyler yetiştirmeyi ana ilke olarak belirlediklerini belirten Baş bu konuda rol modellerinin de Mustafa Kemal Atatürk olduğunu söyledi.  BTP lideri şöyle konuştu,  "Milli bireyler oluşturacağız, Türk kimliğini yaşayan bireyler oluşturacağız çünkü bu çocuklar Türk kimliğini kaybederse bütün vatanı kaybetme tehlikesi ortaya çıkıyor. Bu kimlik nedir? Bakın bizim örfümüzde, adetimizde hak yemek yoktur, insanı ezmek yoktur, insanı dışlamak yoktur, bizde hırsızlık, yolsuzluk yoktur, kadına şiddet yoktur, cinayet yoktur.  Bu özellikleri hatırlatacağız, çocuğumuz bunlarla gelecek. Bunun yanında toplumsal eğitim, aile eğitimi yapacağız. Çocuklar okula gelene kadar daha önemli bir eğitim yeri var, o da aile. Bizim ailelerimiz de çocuğuna nasıl yaklaşacağını bilmiyor. Eğitime aileden başlayacağız daha sonra milli benliğinin farkında, kültürünü seven ve dünyaya bu kültürü gösterebilecek olan bireyler yetiştirmeye başlayacağız. Bunu da bir rol modelle yapmamız lazım. Rol modelimiz de Mustafa Kemal Atatürk olacak."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 2027 Avrupa Oyunları İstanbul’da27 Mart 2024 Çarşamba 13:36
  • Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu27 Mart 2024 Çarşamba 13:11
  • Eltisini bıçaklayıp kaynar suyla yaktı27 Mart 2024 Çarşamba 12:20
  • Silahlı saldırıya 5 gözaltı27 Mart 2024 Çarşamba 12:18
  • Yurtta hava durumu27 Mart 2024 Çarşamba 12:13
  • 'Alevler' organize suç örgütü çökertildi27 Mart 2024 Çarşamba 09:30
  • Türkiye’de yaşlı nüfusu arttı27 Mart 2024 Çarşamba 09:28
  • 1 Nisan'da sandık görevlileri izinli olacak26 Mart 2024 Salı 14:56
  • 30 ilde DEAŞ operasyonu26 Mart 2024 Salı 11:35
  • 53 senenin en yağışlı yılı belli oldu26 Mart 2024 Salı 11:20
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78