• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Bozdağ: Bu karar bizim için yok hükmündedir

Bozdağ: Bu karar bizim için yok hükmündedir
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya Parlamentosu'nda 1915 olaylarına ilişkin tasarının kabul edilmesiyle ilgili konuştu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya Parlamentosu'nda 1915 olaylarına ilişkin tasarının kabul edilmesiyle ilgili, "Bu karar bizim için yok hükmündedir. Türkiye bu kararı alanlarla ilgili neler yapacağını elbette kendisi değerlendirip kararlarını verecek, ona göre adımlarını atacaktır." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, beraberinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nejat Gamzeli ile birlikte Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yapımı tamamlanan Ticaret ve Sanayi Odası ve Ziraat Odası Başkanlığı hizmet binasının açılış törenine katılmak üzere helikopter ile ilçeye geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, açılış öncesi yaptığı konuşmada Almanya parlamentosunu Ermeni soykırım iddialarına ilişkin almış olduğu kararı eleştirdi.

Bakan Bozdağ, "Almanya Parlamentosu bir karar aldı, sözde soykırım iftiralarını tanıyan bir meclis kararı aldı. Sorgun'dan bir kez de ben ifade ediyorum. Ermeni soykırım iftiraları, iddiaları Türk milletine bir iftiradır. Türkiye devletine, Türk tarihine, atalarımıza bir iftiradır. Parlamentoların karar alması tarihi iftiraları hakikat yapmaz. Alman parlamentosu değil bütün dünya parlementoları karar alsa bu millete, bu devlete leke sürmeyi, aziz milletimizin ve devletimizin tarihine leke sürmeyi başaramayacaklardır. Çünkü bizim ayıbımız yok. Atalarımızın, ceddimizin, devletimizin, tarihimizin yüzümüzü önümüze eğdirecek kara delikleri yok. Bizim tarihimizde övünecek sayfalar var. Merhametin, şefkatin, el uzatmanın, yardım etmenin ne olduğunu gösterme var. Bakın, Suriyelilere kucak açan biz. Ölümden kaçanlara imdat diyen biz, Merkel'in Almanya'sı ne yapıyor? Bunlar oraya gelmesin diye duvarlar örüyorlar. Herkes tedbirler alıyor. Aman Suriye'de ölsünler buraya gelmesinler. Yaşasınlar diye bir gayret var mı? Bir çaba var mı?" diye konuştu.

"DÜNYA İSTESE SURİYE'DEKİ ESAD'IN KATLİAMI ANINDA BİTMEZ Mİ?"

Dünya ülkelerini Suriye'deki katliamlara tepkisiz kalmakla eleştiren Bozdağ, "Dünya istese Suriye'deki Esad'ın katliamı anında bitmez mi? Seyrediyorlar katliamları. 500 binden insan öldü. 10 milyondan fazla insan göçer hale geldi. Kendilerini medeni kabul edenler sadece ölü sayıcılığı yapıyorlar. Bu ölümleri durdurmak için parmaklarını dahi kıpırdatmıyorlar." ifadelerini kullandı.

"YAHUDİLERİ FIRINLARDA YAKACAKSIN, KALKIP TÜRK MİLLETİNE SOYKIRIM İFTİRASI ATACAKSIN"

"Yahudileri fırınlarda yakacaksın sonra kalkıp Türk milletini soykırım iftirasıyla itham edeceksin." diyerek, Almanya'yı eleştiren Bozdağ, şöyle devam etti: "Sen dön kendi tarihine bak. Ne var yüzünüzü ak edecek. İnsanları canlı canlı yaktığınız fırınlarla mı övünüyorsunuz. Bizim tarihimizde utanılacak hiçbir iş yoktur. Böyle bir karar alırız, Türkiye buna bakar, geçer gider diye düşünmesinler. Türkiye ile Almanya ile ilişkilerinde bu karar önemli bir dönüm noktasıdır. Almanların bunu bir tarafa not etmesinde fayda vardır. Tük devleti ve Türk milleti kendisine dost olanı da dost olmayanı da yazar unutmaz. Biz de bu kararı ve bu kararı alanları da unutmayacağız. Bu kararı alanların içerisinde geçmişte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yazan birileri de var. Onlar da Türkiye'nin düşmanı, Türk düşmanı tarihine düşman kompleksli zavallılar. Kendi tarihine düşman tarihini bilmiyor. Kendi devletine düşman devletini bilmiyor. Sonra da yeri gelince ben Türk vatandaşıyım. Benim atam dedem Türk diyor. Atası dedesi Türk olan, atasına dedesine, milletine, devletine iftira edenlerin önünde koşmaz. Maalesef kendi atasına, kendi dedesine iftira ediyor birileri sövüyor bunlar önünde koşuyor. Onurlu birisi adam olan insan onur ve haysiyetini şerefini taşıyan biri bunu içine sindiremez. Ama bunlar böyle. Onun için bu zavallılara bakıp da Türkiye böyledir değerlendirenlere de söylüyoruz. Türkiye bu hainleri tarihine, devletine, milletine, atasına düşmanlık eden ve onlarla beraber olanları her zaman nasıl andıysa bundan sonrada öyle anacaktır. Bundan da kimsenin endişesi olmasın. Türkiye yoluna devam edecektir."

"TÜRKİYE'NİN TARİHİNİ, TÜRK DEVLETİNİ PARLAMENTO KARARLARI LEKELEYEMEYECEKTİR"

Türkiye'nin tarihini, Türk devletini parlamento kararlarının lekeleyemeyeceğini vurgulayan Bozdağ, şunları kaydetti: "Biz her zaman söylüyoruz. Parlamentolar siyasi karar alır. Tarihler siyasi kararlarla yazılmaz. Tarihi birileri yapar, birileri yazar. Tarih hakikatlerle, kanunlarla kararlarla değişmez, değiştirilemez. Bunlar zannediyorlar ki parlamento karar alırsa tarihi hakikatleri değiştiririz. Değiştiremeyeceklerdir ve milletimizin, devletimizin yürüyüşünü de durduramayacaklardır. Kimse endişelenmesin, Almanya böyle bir karar aldı diye Türkiye ne yürüyüşünü, ne duruşunu, ne de hedeflerini değiştirir, Türkiye dimdik bildiği yolda yürümeye devam edecektir."

"BİZİM AÇIMIZDAN KIYMETİ HAR BİYESİ YOKTUR"

Kararın kendileri için yok hükmünde olduğunu söyleyen Bakan Bozdağ, "Bu karar bizim için yok hükmündedir. Onlar istedikleri kadar kendi kendilerine biz bunu yaptık desin dursun. Bizim açımızdan kıymeti harbiyesi yoktur. Ama kıymeti harbiyesi yoktur diye de bu kararı alanlara ilişkin bakışımızı sorgulamayacağımızı kimse bizden beklemesin. Türkiye bu kararı alanlarla ilgili neler yapacağını elbette kendisi değerlendirip kararlarını verecek, ona göre adımlarını atacaktır." şeklinde sözlerini tamamladı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Çanakcı:Yolsuzluk göstergelerinde durum 2003’ten beter!09 Aralık 2020 Çarşamba 11:13
  • "Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir"05 Kasım 2020 Perşembe 14:10
  • İmamoğlu'ndan davet tepkisi!23 Ekim 2020 Cuma 12:46
  • Beni susturmak istiyorlar!05 Ekim 2019 Cumartesi 15:05
  • Erdoğan'dan yüzde 50+1 açıklaması!01 Ekim 2019 Salı 17:12
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama02 Ekim 2018 Salı 16:55
  • Yerel Seçimlere Odaklanıyor!02 Temmuz 2018 Pazartesi 11:57
  • Meclis’i Deniz Baykal açacak!27 Haziran 2018 Çarşamba 14:46
  • Tarihi Zaferi hazmedemedi!25 Haziran 2018 Pazartesi 11:39
  • Oy kullanma oranı yükseldi!20 Haziran 2018 Çarşamba 11:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78