• BIST 11348.83
  • Altın 5906.713
  • Dolar 42.6985
  • Euro 50.1656
  • Bursa 3 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 2 °C

Bottaki 47 kaçak son anda kurtarıldı

Bottaki 47 kaçak son anda kurtarıldı
Ege Denizini şişme botla geçmeye çalışan göçmenler, Yunanistan'a ait askeri bot tarafından ölüme terk edildiği öne sürüldü. Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler, göçmenleri kurtardı

Ege Denizi'ni şişme botla geçmeye çalışan kaçak göçmenlerin, Yunanistan'a ait askeri bot tarafından ölüme terkedildiği öne sürüldü. Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekiplerin son anda kurtardığı kaçakların, ifadelerinde Yunanistan’a ait askeri botun kendilerini durdurduğu, benzin bidonlarını ve motorlarını alarak botlarını patlattığı, daha sonra Türk Sahil Güvenlik'in kendilerini kurtardığını söylediği aktarıldı.

İzmir'in Seferihisar ilçesi Doğanbey önlerinde, kanunsuz yollarla Yunanıstan'a geçmeye çalışan bir grup düzensiz göçmenin bindiği lastik botun battığı bilgisi alan Sahil Güvenlik, olay yerine intikal etti. Arama neticesinde 35 erkek, 4 kadın, 4 erkek ve 4 kız çocuk olmak üzere 35 Suriye ve 12 Irak uyruklu toplam 47 kaçak kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 1 Ocak–12 Ağustos 2015 arasında 875 arama kurtarma operasyonu icra edildi. Bunlar neticesinde ise 31 bin 846 düzensiz göçmen kurtarıldı, 47 göçmen kaçakçısı ise yakalanarak ilgili birimlere teslim edildi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43