• BIST 10924.53
  • Altın 5429.936
  • Dolar 42.2029
  • Euro 48.8609
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Botanik bahçesi gibi cami

Botanik bahçesi gibi cami
Adana’da duvarları, kubbesi ve minaresindeki sarmaşıkların oluşturduğu yeşillikten adını alan Yeşil Cami, bahçesindeki onlarca çiçek türü ile botanik bahçesini andırıyor.

Merkez Yüreğir İlçesi Köprülü Mahallesi Seyhan Nehri kenarında 1930 yılında ibadete açılan Yeşil Cami, duvarları, kubbesi ve minaresini saran sarmaşıklarla yeşile büründü. Yaklaşık 50 yıl önce Gülek Boğazı’ndan bir kök olarak getirilen sarmaşık çiçeği, aradan geçen sürede caminin adının da değişmesine neden oldu. Köprülü Cami olarak hizmete giren caminin yeşile bürünmesi nedeniyle adı da sonraki yıllarda Yeşil Cami oldu. Caminin avlusu da begonya ve gül türlerinin yanı sıra lavanta, nar, nergis, defne ve gelin duvağı gibi çok sayıda bitki türü ile botanik bahçesine döndü.

Caminin 19 yıldır imamlığını yapan Yakup Övenç, sarmaşıkların özellikle yazın sıcakta izolasyon görevi yaptığını söyledi. Caminin botanik bahçesi gibi olduğunu belirten Övenç, "Cemaatimiz bu konuda çok duyarlı. Bu güzelliği korumak için herkes elinden geleni yapıyor. Buraya gezmeye gelen vatandaşlar da bu güzelliği görünce mutlu oluyor. Herkes değişik bir çiçek türü getirdiği zaman buraya dikiyor. Öyle olunca burası tam anlamıyla adı gibi yeşil cami haline geliyor."



Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/botanik-bahcesi-gibi-cami-gundem-2087162/



Etiketler: Adana , çiçek , Yüreğir , Video

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43