• BIST 9301.05
  • Altın 4230.166
  • Dolar 39.8818
  • Euro 46.6154
  • Bursa 27 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 19 °C

Bosnalı Sırp polisler 30 kişiyi gözaltına aldı, Boşnaklar rahatsız

Bosnalı Sırp polisler 30 kişiyi gözaltına aldı, Boşnaklar rahatsız
SARAYBOSNA - Bosna-Hersek'e bağlı Sırp Cumhuriyeti'nin polis memurları dün düzenledikleri operasyonla 30 Boşnak'ı terör şüphesiyle gözaltına aldı.Gözaltına alınanlar arasında Srebrenitsalı Mirs

SARAYBOSNA - Bosna-Hersek'e bağlı Sırp Cumhuriyeti'nin polis memurları dün düzenledikleri operasyonla 30 Boşnak'ı terör şüphesiyle gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında Srebrenitsalı Mirsad Sinanoviç ve Ramo Kadriç'in de olduğu belirtildi. Komşuları, iki kişinin de radikal gruplarla bağlantısı olmayan kendi halinde köylüler olduğunu belirtti.

Doboy şehri yakınlıklarında ise Bosna Savaşı'nda bir bacağını kaybeden ve en yüksek madalya olan 'Zlatni Lyilyan'a (Altın Lale) sahip Mehmet Husakoviç gözaltına alındı. Komşu ve arkadaşları; marangozluk ve arıcılıkla uğraşan gazinin terörle hiçbir alakasının olamayacağını ifade etti.

BOŞNAKLAR RAHATSIZ

Srebrenitsa Belediye Başkanı Çamil Durakoviç, Bosna-Hersek Savcılığı'ndan izin almadan operasyon düzenleyen Sırp polisinin yetkisini aştığını söyledi. Durakoviç, "Gözaltına alınan kişilerin terörle hiçbir alakası yok. Avcılık derneği üyesi bir şüphelinin evinde 5 tane av tüfeği mermisi bulundu." dedi. Sırp Cumhuriyeti'nin yerel hükümetiyle temasa geçtiğini ifade eden Durakoviç, "Endişeliyiz. Boşnakların yaşadığı Srebrenitsa'da Boşnak polis komutanımız var ve operasyonlardan haberi yoktu." dedi.

Operasyonlar üzerine Merhum Aliya İzzetbegoviç'in kurduğu Demokratik Eylem Partisi Saraybosna'da acilen toplandı. Milletvekili Şemsudin Mehmedoviç, yetkililer seslenerek "Bosna'da 20 yıl önce meydana gelen zulüm, tecavüz, katliam ve soykırımı unutmadıysanız somut adımlar atmanız gerekiyor. Bugün sakaı ve cübbesi olanlar gözaltına alındı. Bir sonraki adımda camiye gidenler gözaltına alınacak. Sırp Cumhuriyeti polis memurları terörü bahane ediyor." dedi.

"SİZİ TAKİP EDECEĞİZ VE DİNLEYECEĞİZ"

Bosna-Hersek'e bağlı Sırp Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Dragan Lukaç ise dün 32 adreste arama yapıldığını ve gözaltına alınanlardan 11 kişinin savcılığa teslim edileceğini söyledi. Şüphelilerden bazılarının Suriye'deki radikal örgütlerle bağlantısı olduğunun iddia edildiğini belirten Lukaç, "Vatandaşlarımızın rahatsız olmaları için hiçbir neden yok. Bu gruplarla bağlantısı tespit edilmeyenler serbest bırakacak. Polisin işine hiç kimse karışmamalı. Radikal veya aşırı davranışlara başvuran kişilerin haberi olsun. Gözümüz 24 saat üzerlerinde olacak; sizi takip edeceğiz ve dinleyeceğiz." dedi.

Geçen hafta Bosna-Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde bulunan Zvornik şehrinde polis karakoluna düzenlenen silahlı saldırıda 1 polis memuru öldürülmüş, 2 polis de yaralanmıştı. Radikal gruplara katıldığı belirtilan Boşnak asıllı saldırgan Nerdin İbriç de çatışmada hayatını kaybetmişti. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Trump: 'Bombayı ellerinden aldık"23 Haziran 2025 Pazartesi 08:31
  • İran halkı sokakta: "Teslimiyet yok, ABD ile savaş"23 Haziran 2025 Pazartesi 07:18
  • Suriye'de kiliseye saldırı: 20 kişi öldü23 Haziran 2025 Pazartesi 06:24
  • İran’da MOSSAD operasyonu21 Haziran 2025 Cumartesi 10:33
  • Kremlin: 'Rejim değişikliği kabul edilemez"20 Haziran 2025 Cuma 11:36
  • İran, Beerşeba kentini vurdu20 Haziran 2025 Cuma 10:31
  • ABD ve Almanya'dan İsrail’e 14 uçak yardım20 Haziran 2025 Cuma 08:53
  • İran'dan İsrail'e balistik füze saldırısı: 65 yaralı19 Haziran 2025 Perşembe 10:53
  • İsrail nükleer tesislere saldırdı19 Haziran 2025 Perşembe 10:42
  • Trump: "Yapabilirim de, yapmayabilirim de"18 Haziran 2025 Çarşamba 18:55
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43