• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

'Birlikte Oynayalım' tenis turnuvası şehitler anısına düzenleniyor

'Birlikte Oynayalım' tenis turnuvası şehitler anısına düzenleniyor
Edremit Belediyesi ve Afrodit Tenis Kulübü tarafından düzenlenen 11-19 tarihleri arasında düzenlenen “Birlikte Oynayalım” tenis turnuvası bu yıl şehitlere adandı.

BALIKESİR (CİHAN)- Edremit Belediyesi ve Afrodit Tenis Kulübü tarafından düzenlenen 11-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 'Birlikte Oynayalım' tenis turnuvası bu yıl şehitlere adandı. Turnuvanın açılışına katılan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, terör olaylarını bir kez daha lanetledi, “Acılarımızı yaşayıp, toplumsal birlikteliğimizi teröre karşı dimdik ayakta tutmak mecburiyetindeyiz.” dedi.

Edremit’e bağlı Altınoluk mahallesinde faaliyet gösteren Afrodit Tenis Kulübü’nün Edremit Belediyesi’nin katkıları ile düzenlediği 'Birlikte Oynayalım' tenis turnuvası başladı. Bu yıl 11-19 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan turnuva şehitlere adandı. Katılımcıların siyah kıyafetler ile katıldığı ve şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan turnuvanın açılışına katılan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, yaşanan terör olaylarını bir kez daha lanetlediğini belirterek “Terör olaylarının arttığı durumlarda birlikte beraberce hareket etmemiz daha çok önem kazanıyor. Toplumsal birlikteliğimizi teröre karşı dimdik ayakta tutmak mecburiyetindeyiz. Kadını ile erkeği ile çocuğu ile yaşlısı ile birlikte hareket ettiğimizde terörizmin üstesinden daha kolay gelebiliriz.” dedi.

Afrodit Tenis Kulübü Antrenörü Demir Baygın da öncelikle turnuvayı iptal etmeyi düşündüklerini ancak çoğunluğu ilk kez tenisle tanışacak olan çocukları bir araya getirebilmek amacıyla şehitler anısına miniklerin katılımı ile gerçekleştirmeye karar verdiklerini ifade etti. Baygın, 1990’lı yılların başında eski Yugoslavya’da yaşanan savaş sırasında çocukların spor yapmaya çalıştığını belirterek, “O savaş sırasına tenis oyamaya çalışan çocuklardan birisi olan Novak Djokoviç bugün dünyanın bir numarası olmayı başarmış bir sporcu. Bizlerde şehitlerimizi ve acılarımızı en derinden yaşarken diğer yandan da çocuklarımıza birlikte, beraber hareket ederek acıların ve zorlukların üstesinden gelmeyi öğretmeliyiz.” ifadelerini kullandı. Afrodit Tatil Köyü kortlarında 19 Eylül’e kadar devam edecek olan turnuvada tek bayanlar, çift bayanlar, tek erkekler, çift erkekler kategorilerinde yeni başlayanlar, orta, ileri ve masterler gruplarında çoğunluğu ilk kez tenis ile tanışan çocuklardan oluşan toplam 92 sporcu mücadele edecek. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78