• BIST 10746.98
  • Altın 4394.422
  • Dolar 40.5925
  • Euro 47.1002
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 29 °C

Birlik hiçbir hükümdarın arzularına boyun eğmez!

Birlik hiçbir hükümdarın arzularına boyun eğmez!
Karadaği: Birlik hiçbir hükümdarın arzularına boyun eğmez...
Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Karadaği, "Birlik, hiçbir hükümdarın arzularına boyun eğmez ve hiçbir devletin de konvoyuna takılıp gitmez." dedi.
 
Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği, birliğin özgürlük, adalet ve barışın temellerinin yayılması için çalıştığını söyledi.
 
Katar'ın başkenti Doha'da düzenlediği basın toplantısında Karadaği, "Birlik, hiçbir hükümdarın arzularına boyun eğmez ve hiçbir devletin de konvoyuna takılıp gitmez." dedi.
 
Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin aşırılıklardan en büyük zararı gören İslam ümmetinin bağrından koptuğuna işaret eden Karadaği, "Şunu kesinlikle söyleyebilirim ki İslam ümmeti aşırı akımlardan bıkmıştır. İnsanlara yukarıdan bakanlardan da sultanların peşi sıra giden alimlerden de bıktık usandık artık." diye konuştu.
 
 
Birliğin "evrensel" olduğunun altını çizen Karadaği, Allah'tan başka kimseden korkmamayı kendilerine şiar edindiklerini söyledi.
 
İnsanlarla barış içinde yaşama konusunda alimlerin örnek olma gibi bir rolü olduğunu vurgulayan Karadaği, kurumsal çerçevede çözüm önerileri sunmaya devam edeceklerini ifade etti.
 
Karadaği, şunları kaydetti:
 
"Dünya Müslüman Alimler Birliği, aşırılık ve terörle mücadelenin yanı sıra çatışan taraflar arasında ara buluculuk ve barışın sağlanması konularında mükemmel işler yaptı. Mevcut dini eğitim sisteminin reformu ve tüm dünyada mutedil alimlerin yetişmesi için program ve sistemlerin oluşturulması amacıyla pek çok konferans düzenledi."
 
Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır tarafından geçen hafta yapılan ortak açıklamada, Şeyh Yusuf el-Karadavi'nin başkanlık ettiği Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Katar merkezli Dünya İslam Konseyi ile 11 kişinin "terör listesine" alındığı duyurulmuştu.
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Trump'tan Kanada'ya yeni vergi11 Temmuz 2025 Cuma 09:29
  • Aliyev, Paşinyan’la bir araya geldi10 Temmuz 2025 Perşembe 10:51
  • Trump: Brezilya'ya yüzde 50 vergi koydu10 Temmuz 2025 Perşembe 10:50
  • Ukrayna'dan Rusya'da plaja saldırı09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:19
  • Trump’tan yeni vergi sinyali09 Temmuz 2025 Çarşamba 10:52
  • ABD, HTŞ’yi terör örgütü listesinden çıkarıyor08 Temmuz 2025 Salı 09:17
  • Trump’tan Musk’a: Parti kurması saçma07 Temmuz 2025 Pazartesi 10:42
  • Trump: "FED Başkanı derhal istifa etmeli"03 Temmuz 2025 Perşembe 10:51
  • Trump, yine Musk'ı hedef aldı01 Temmuz 2025 Salı 11:10
  • İran’dan Starlink’e yasak30 Haziran 2025 Pazartesi 10:53
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43