• BIST 10045.74
  • Altın 2386.395
  • Dolar 32.3785
  • Euro 34.5298
  • Bursa 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

'Bir millet ayağa kalktı'

'Bir millet ayağa kalktı'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBB heyetini kabul etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişiminde bulunanlara yürütülen soruşturma ile ilgili açıklama yaptı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki baro başkanlarından oluşan heyeti kabul etti.
 
Kabulden sonra bir konuşma yapan Erdoğan özetle şunları söyledi:
 
"Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne, milletin evine, bu gazi mekana hoş geldiniz. TBB, FÖTÖ terör örgütü tarağından 15 Temmuz’da başlatılan darbe girişimi karşısında demokrasinin, özgürlüklerin, hukukun üstünlüğünün yanında yer almıştır. TBMM'yi, Gölbaşı Özel Harekat Merkezi’ni ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni ziyaret eden TBB yönetimine teşekkür ediyorum. Türkiye bir hukuk devletidir ve böyle kalmaya devam edecektir. Darbecilere karşı mücadele ilk andan itibaren hukuk devleti sınırları içinde yürütülmüştür. Soruşturmalar, gözaltılar, tutuklamalar tamamen hukuk kuralları içinde yürütülmüştür ve yürütülmeye devam edilmektedir. OHAL Anayasamızda belirtilen prosedüre uygun şekilde uygulamaya konulmuştur. Hukuka aykırı atılmış bir adım yoktur.
 
O gece bir millet ayağa kalkmıştır. Kendini tanklara, bombalara, kurşunlara siper etmiştir. Öyle zannediyorum ki dünyada da bunun bir benzeri yoktur. 79 milyonun tamamın tarihi bir sınavı alnının akıyla vermiştir. Hiç kimsenin buna gölge düşürmeye hakkı yoktur. Darbeciler ne kadar cani, vicdansız ise milletimiz o derece cesur olmuştur. Bu millete ancak saygı duyulur. Bu millet alnından öpülesi bir millettir. Her türlü teşekkürü, takdiri hak eden bir millettir. Hani şair diyor ya, delikanlım işaret aldığın an atandan, yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan. O gece meydanlara çıkanlar bu yolun sonunun şehadete çıkabileceğini, gazilikle neticelenebileceğini biliyordu. Hiçbirinde en küçük bir pişmanlık, korku emaresi yoktu. Şehitlerimizin evlerini gezerken hepsinden şimdi bunları dinliyoruz. İnşallah şimdi yazılacak bir çok eserler olacak. Bunlar o eserlerde şer alacak. Hepsinin de gözünde ülkesine, devletine, geleceğine sahip çıkmanın, bu uğurda görevini yapmış olmanın huzurunu gördüm. Türkiye’nin yıllarca yalanla, hamasetle, boş sözle ülkesine sahip çıktığını söyleyenlerin istismarına maruz kaldığını görüyoruz. 15 Temmuz gecesi bunların hiç biri ortada yoktu. Tankların karşısına dikilenler bu seçkinler değil ülkenin ortalama vatandaşıydı."
 
"TELEVİZYONDA DİNLEDİĞİMİZDE YÜREĞİMİZ FERAHLADI"
 
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da, görüşmenin ardındna bir konuşma yaptı. Feyzioğlu
şunları söyledi:
 
"Size ve şahsınızda Türkiye Cumhuriyeti’ne, Türkiye’nin her ilinden gelen baro başkanlarımızla birlikte geçmiş olsun dileklerimizi bir kez daha yineliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz. Milli birlik ve beraberliğimiz için dayanışmamızı bir kez daha vurguluyoruz. 15 Temmuz’da, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine sızmış hain FETÖ mensuplarının işgal girişimi, Sizin liderliğinizde 78 milyon vatandaşımızın tek vücut olmasıyla püskürtülmüştür.
 
15 Temmuz’u takip eden süreçte yaptığımız değerlendirmelerin birinde, 'Kalkışmanın taktik hedefi Cumhurbaşkanı, stratejik hedefi ise Türkiye Cumhuriyeti’dir' demiştik. Zaman içerisinde elde edilen veriler bu tespitimizi doğrulamıştır. Türkiye Cumhuriyeti o gece bir büyük felaketin eşiğinden dönmüştür. Ancak sizin de işaret ettiğiniz gibi tehlike geçmemiştir. FETÖ adlı hain örgüt sadece bir araçtır. Bu örgütün arkasındaki güçler, Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafya, jeopolitik konumu ve bu bölgede yaşanan büyük menfaat çatışmaları olduğu gibi durmaktadır.
 
 
İşgale karşı Türkiye Cumhuriyeti’nin arkasında saf tutmak hepimizin asli görevidir. Bu çerçevede; Türkiye Barolar Birliği ve istisnasız 79 baro olarak 15 Temmuz gecesi henüz Ankara ve İstanbul’da çatışmalar devam ederken demokrasiden yana tavrımızı kamuoyuna ilan ettik. Sizin ve Başbakanımızın konuşmalarını televizyonda dinlediğimizde yüreğimiz ferahladı."

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Turizm geliri arttı30 Nisan 2024 Salı 10:05
  • Yurtta hava durumu30 Nisan 2024 Salı 09:35
  • Organize suç örgütü çökertildi30 Nisan 2024 Salı 09:34
  • 1 Mayıs ve 19 Mayıs kararları yayımlandı30 Nisan 2024 Salı 09:32
  • Eligül’den Erzan’a tazminat davası29 Nisan 2024 Pazartesi 14:40
  • Bakan Fidan, Blinken ile bir araya geldi29 Nisan 2024 Pazartesi 14:37
  • Metin Gürak, Askar ile görüştü29 Nisan 2024 Pazartesi 14:26
  • Hakim savcı adaylarına mesleki eğitim29 Nisan 2024 Pazartesi 13:36
  • Feci kaza: 1 polis şehit oldu, 4 asker yaralı29 Nisan 2024 Pazartesi 12:45
  • İmamoğlu'ndan Ovalıoğlu’na tebrik ziyareti29 Nisan 2024 Pazartesi 12:41
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78