• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Bursa 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 10 °C

Bir dev daha üretimi durdurdu!

Bir dev daha üretimi durdurdu!
Ford Otosan’dan ‘Korona' arası!

Türkiye'nin en önemli üreticilerinden olan Ford Otosan KAP'a yaptığı açıklamada yurtdışındaki üretim tesislerinde oluşan kesintiler nedeniyle 30 Mart itibariyle başlayarak 5 Nisan’a kadar Kocaeli Gölcük Fabrikasında üretime ara verileceği bildirildi.

Bir çok otomobil devinde alınan üretimi durdurma kararı sonrası, Bursa'da Renault ve Tofaş işçileri firmalarından gelecek açıklamayı bekliyor.


Ford Otosan’dan konu ile ilgili KAP’a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“Yurtdışındaki üretim tesislerinde oluşan kesintiler nedeniyle üretim takvimimizde değişiklik yapılması gereksinimi doğmuştur. Bu kapsamda 30.03.2020 – 04.04.2020 tarihleri arasında Kocaeli Gölcük Fabrikamızda üretime ara verilecektir.”

 

Volkswagen (VW), birçok tesiste üretimi geçici olarak askıya alıyor.


Alman otomobil devi Volkswagen (VW) grubu, ülke genelinde Korona virüsünün yayılması nedeniyle birçok tesiste üretimi geçici olarak askıya alacağını duyurdu. VW, ana tesislerinin bulunduğu Wolfsburg kentinden yapılan açıklamada, bir çok tesiste cuma günü son çalışma yapılması bekleniyor. VW CEO'su Herbert Diess ise birçok lokasyonun iki hafta ara verdiğini söyledi.


Öte yandan, Volkswagen da İspanya'daki üretimini azaltacağını açıkladı.

 

Avrupa’daki otomotiv üretimi neredeyse durdu!

Corona virüsü sebebiyle İtalya'da yaşanan durumdan ötürü FCA, bu bölgedeki 4 fabrikasında geride bıraktığımız hafta üretimi durdurma kararı almıştı. Bugün gruptan gelen haberde ise Avrupa'daki birçok tesiste üretim 27 Mart tarihine kadar duracak. Bu duruma birden fazla marka ve İspanya'daki tesislerde eklendi!

[FCA, Fiat ve Maserati markalarının üretiminin gerçekleştiği Melfi, Pmigliano, Cassino, Mirafiori, Grugliasco ve Modena’daki çalışmalarını durduracağını açıkladı. Grup Sırbistan’da Kragujevac ve Polonya’daki Tychy tesislerini de kapatacağını belirtti.

FCA’dan yapılan açıklama, “Üretimin geçici olarak durdurulması, arz optimizasyonunu sağlayarak talepte oluşabilecek kesintiye güçlü bir yanıt vermemizi sağlayacak.” şeklinde oldu. Grup, üretimi dondurmanın piyasa koşulları izin verdiği anda derhal faaliyete devam edilmesine yardımcı olacağı da belirtildi.

FCA’yı İtalya’da üretim tesisi olan Ferrari’de takip ediyor. Marka 27 Mart tarihine kadar üretimini askıya aldı. İtalya, Avrupa’daki salgından en çok etkilenen ülke olarak gösteriliyor.

 

İSPANYA’DA DA ÜRETİMLERE ARA VERİLDİ!

Avrupa’nın güney ülkelerinden olan İspanya birçok otomotiv üreticisinin tesisine ev sahipliği yapıyor. Ülkede son günlerde artan vakalardan dolayı bazı markalar tesislerindeki çalışmayı durdurma kararı aldı.

Corona virüsünden en çok etkilenen marka ise Seat oldu. İspanyol markanın Barselona yakınlarında yer alan Martorell fabirkasında 7000 çalışan bulunuyor ve tesisteki hareket durdu. Seat’ın sendika lideri Matias Carnero Reuters’a yaptığı açıklamada fabrikanın kapalı kalma süresinin 6 hafta olabileceğini belirtti.

Seat’tan ayrı olarak Nissan’ın da Barselona yakınlarında 2 fabrikası bulunuyor. Bu tesislerdeki üretim geçen hafta cuma günü durduruldu. Corona virüsünden Japon markanın jant tedarikçisi de durumdan etkilenmiş. Nissan’ın bu tesislerinde 3000 çalışan bulunuyor.

İspanya’da bir diğer fabrikası olan üretici ise Renault. Fransız marka önümüzdeki 2 gün boyunca parça tedariği eksikliğinden dolayı üretimini durdurma kararı aldı. Perşembe günü markadan yapılan açıklamada, “Bizim bir problemimiz yok ve şu anda 2 gün boyunca üretimi pazartesiye kadar Palencia ve Valladolid’de durdurmak zorundayız” denildi. Bu tesislerde 6000 çalışan bulunuyor.

İspanya’da fabrikası olan bir diğer otomotiv devi Ford ise, Reuters’ın haberine göre Valencia fabrikasındaki üretimini bir hafta boyunca durduracağını belirtti. Markadan gelen açıklamada, “Son 24 saatte Valencia fabrikasında Covic-19 testi pozitif olan 3 vaka bulunuyor.”

Ford’un ABD dışındaki en büyük tesislerinden biri olan Valencia’da 7 binden fazla çalışan bulunuyor. Marka burada Mondeo ve Galaxy modelleri de dahil olmak üzere 400 binden fazla yıllık araç üretiyor.

 

İŞTE AVRUPA ÜRETİMİNDEKİ SON DURUM!

İtalya’da Fiat Chrysler 27 Mart tarihine kadar üretimini durdurma kararı aldı. Ayrıca Ferrari’de aynı tarihe kadar üretimini durdurdu. Ülkenin bir diğer spor otomobil üreticisi Lamborghini ise 25 Mart tarihine kadar üretimini durdurduğunu açıklamıştı.

Otomobil fren mekanizması üreticisi Brembo ise İtalya’daki 4 fabrikasındaki üretimini durdurdu. Bir diğer yedek parça tedarikçisi Magnetti Marelli de üretime 3 gün ara verdi.

İspanya’da ise durumlar kötüye gidiyor… Ford Valencia’daki fabrikasını 23 Mart tarihine kadar çalıştırmayacak. Seat ise bir tarih belirtmedi ama firmanın sendika üyesi Reuters’a yaptığı açıklamada 6 hafta boyunca üretimin duracağı belirtiliyor…

Fransız otomobil üreticisi Renault’un ise Palencia ve Valladolid’de fabrikaları bulunuyor ve bu tesisler geçen cumadan bugüne kadar kapalıydı.

Nissan’ın Barselona’daki fabrikası jant tedarikçisinin elinde yeterli ürün bulunmadığı için üretimine cuma günü ara verdi. Bugünün sonuna kadar Nissan’ın üretimi olmayacak.

Fransa’nın da otomotiv endüstrisinde önemli markaları bulunuyor. Ülkeden gelen açıklamada PSA Grubu Fransa’da bulunan fabrikalarındaki üretimi bir süre durduracağını işçi sendikalarına bildirmiş durumda.

Bir diğer Fransa merkezli üretici olan Renault ise üretimi ve çalışan sayısını azaltarak çalışmaya devam edecek.

Avrupa otomotiv endüstrisinin merkezi olan Almanya’da ise durumlar aşağı yukarı aynı. Opel’in Ruesselsheim fabrikasında Corona virüs testi pozitif çıkan çalışan olduğu söyleniyor. Volkswagen Kassel yedek parça fabrikasındaki 5 çalışanını eve göndermiş. Ayrıca grubun Wolfsburg’taki fabrikasında testleri pozitif çıkan 2 çalışan olduğu söyleniliyor.

Volkswagen’in Slovakya’daki fabrikasında üretime ara verildi. Bu tesiste grubun Porsche Cayenne, VW Touareg, Audi Q7, VW Up, Skoda Citigo, Seat Mii gibi modelleri üretiliyor. Ayrıca bu tesis Bentley’in ilk SUV modeli olan Bentayga’nın da altyapısını üretiyor.

PSA ve Jaguar Land Rover’ın Slovakya’da bulunan tesislerinde herhangi bir aksaklık yok.

Çek Cumhuriyeti’nde yer alan Hyundai fabrikasında ise 14 gün boyunca üretime ara verildi.

Portekiz’deki Volkswagen fabrikasında çalışan sayısı azaltılarak günlük üretim yüzde 16 oranında azaltıldı. Polonya’daki Fiat fabrikası da İtalya’dakiler gibi 27 Mart tarihine kadar kapaı. Ayrıca Fiat Sırbistan’daki fabrikasını da aynı tarihe kadar kapalı tutacak.

İsveç’te ve Belçika’da yer alan Volvo fabrikaları ise Corona virüsünden etkilenmediği için çalışmalarına devam ediyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Silahlı kavganın sebebi ortaya çıktı03 Mayıs 2024 Cuma 15:31
  • Bursa'da kaçak sigara operasyonu03 Mayıs 2024 Cuma 15:23
  • Vali Demirtaş'tan moral ziyareti03 Mayıs 2024 Cuma 10:39
  • Azılı hırsızlar kıskıvrak yakalandı03 Mayıs 2024 Cuma 10:05
  • Atlar caddeyi hipodroma çevirdi03 Mayıs 2024 Cuma 09:59
  • Cadde ve bulvar otoparkları ücretsiz oldu03 Mayıs 2024 Cuma 09:41
  • İflas eden fabrika yağmalandı03 Mayıs 2024 Cuma 09:32
  • Ailesini bıçakla rehin aldı03 Mayıs 2024 Cuma 09:24
  • Bursa'da uyuşturucuya geçit yok03 Mayıs 2024 Cuma 09:20
  • Bursa'da akılalmaz olay02 Mayıs 2024 Perşembe 16:12
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78