• BIST 9078.43
  • Altın 3985.518
  • Dolar 38.4299
  • Euro 43.4955
  • Bursa 16 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 20 °C

Binlerce ton soğan bedava dağıtıldı

Binlerce ton soğan bedava dağıtıldı
Para etmeyen ürün bedava dağıtıldı

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde 3 bin dönümden fazla alanda ekilen soğan para yapmayınca ücretsiz olarak dağıtıldı. Ücretsiz soğandan almak için vatandaşlar tarlalara geldi.

Bursa haber...


Yenişehir’de yüzlerce dönüm alanda soğanın para etmediğinden dolayı tarlada kaldığını belirten Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, “İlçemizde 3 bin dönümden fazla soğan ekimi var. Soğan satılamayınca üreticiler bedava dağıtmaya karar verdi. Üretici arkadaşlarımız vatandaşlara "gelin kışlık ihtiyaçlarınızı alın" diyor. Burası 100 dönümden fazla soğan ekili arazi. Konunun en kötü tarafı ise üreticinin yaptığı masrafı nasıl karşılayacağı? Korona virüs sürecinde En kötü tarafı virüs olaylarından sonra "ekilmedik tarım arazisi kalmasın" denildikten sonra ekim yapan bu çiftçimiz o kadar masraf edip bu ürünü yetiştirdi. Ama bugün soğanını satamaz hale geldi” diye konuştu.
Başkan Aktaş, “ Bu duruma biz Ziraat Odası olarak üzülüyoruz. Soğan pazarlarda 1 ila 1,5 lira arasında satılıyor. Çiftçinin ürettiği soğan bu gün tarlada kaldı almıyorlar. İcarı işçiliği tohumu mazotu gübresi eklenince 1 dönüm soğanın maliyeti üreticiye 2 bin liraya mal olurken bu rakam ithal tohum ekilirse 2500 liraya mal oluyor. Biz üretmek için mücadele ederken birileri buna duyarsız kalamaz. Bu soğan pahalı olduğu zaman yurt dışından ithal getiriliyorsa, bugün bu soğan tarlada kalmaması lazım, çiftçiye yardım edilmezse bu çiftçi batıyor”
dedi.

Yenişehir'de ücretli olarak işçilik yapanlar da tarlalardan soğanları ücretsiz olarak kilolarca toplayıp kışlık ihtiyaçlarını temin ettiler.


Üreticinin gelecek sene soğan ekmeyeceği öğrenildi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da tebliğciler pavyonda vaaz verdi30 Nisan 2025 Çarşamba 09:48
  • Bursa'da şafak operasyonu: 41 gözaltı30 Nisan 2025 Çarşamba 09:32
  • 2 kişiyi silah kabzasıyla darp etti30 Nisan 2025 Çarşamba 09:29
  • Bursa'da ölümlü kaza29 Nisan 2025 Salı 12:42
  • Başkan Mustafa Bozbey, görevdeki bir yılını değerlendirdi29 Nisan 2025 Salı 09:56
  • Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nden uyarı26 Nisan 2025 Cumartesi 13:11
  • Erkan Aydın savcıya ifade verdi26 Nisan 2025 Cumartesi 12:56
  • Cinayet zanlısı böyle yakalandı26 Nisan 2025 Cumartesi 12:46
  • Bursa'da kaçak göçmen operasyonu!26 Nisan 2025 Cumartesi 12:44
  • Bursa’nın gastronomi haritası çıkarılıyor25 Nisan 2025 Cuma 14:34
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43