• BIST 9311.88
  • Altın 4360.496
  • Dolar 39.4537
  • Euro 45.4932
  • Bursa 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Biden’dan İsrail’e tepki

Biden’dan İsrail’e tepki
'Yardım çalışanlarını korumak için yeterince çaba göstermedi'...

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze’de 7 yardım görevlisinin İsrail tarafından öldürüldüğü saldırıya yönelik, "İsrail, sivillere son derece ihtiyaç duyulan yardımı sağlamaya çalışan yardım görevlilerini korumak için yeterince çaba göstermedi" ifadelerini kullandı.   

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ordusunun Gazze’de “World Center Kitchen (WCK)” uluslararası yardım kuruluşunun 7 çalışanını öldürdüğü saldırıya yönelik yazılı açıklama yaptı. Biden, “Gazze'de World Central Kitchen'dan biri ABD’li olmak üzere 7 insani yardım çalışanının ölümünden dolayı öfkelendim ve kalbim kırıldı. Savaşın ortasında aç kalan sivillere yiyecek ulaştırıyorlardı. Cesur ve özveriliydiler. Ölümleri bir trajedidir. İsrail, yardım çalışanlarının araçlarının neden hava saldırısının hedefi olduğuna dair kapsamlı bir soruşturma yürütme sözü verdi. Bu soruşturma hızlı olmalı, hesap verebilirlik sağlamalı ve sonuçları kamuya açıklanmalıdır. Daha da trajik olanı bu tek bir olay değil. Bu çatışma, öldürülen yardım çalışanı sayısı açısından son zamanların en kötü çatışmalarından biri oldu. Gazze'de insani yardım dağıtımının bu kadar zor olmasının önemli asıl nedeni de budur. Çünkü İsrail, sivillere son derece ihtiyaç duyulan yardımı sağlamaya çalışan yardım çalışanlarını korumak için yeterince çaba göstermedi. Bu gibi olayların yaşanmaması gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

“ABD ekibi ateşkes için Kahire'de çalışıyor” 

Biden, “İsrail ayrıca sivilleri korumak için yeterince çaba göstermedi. ABD defalarca İsrail'i sivil kayıplarını önlemek amacıyla Hamas'a karşı askeri operasyonlarında insani yardım çalışmalarına yönelik çatışma ihtimalini azaltma konusunda defalarca çağrıda bulundu” ifadelerine yer verdi.  

ABD’nin Gazze'deki Filistinli sivillere insani yardım sağlamak için mevcut tüm araçlarla elinden geleni yapmaya devam edeceğini belirten Biden, “Esir takası anlaşmasının bir parçası olarak derhal ateşkes sağlanması için yoğun bir şekilde bastırıyoruz. Şu anda Kahire'de bunun üzerinde çalışan bir ekibim var” dedi.  

Biden ayrıca, World Central Kitchen'ın kurucusu Jose Andres ile görüştüğünü, yardım çalışanlarının ölümü nedeniyle başsağlığı dileklerini ilettiğini belirtti. 

“Ciddi bir hata” 

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ise yaptığı açıklamada saldırıdan dolayı özür diledi. Saldırıyı "ciddi bir hata" olarak nitelendiren Halevi, “Bu, geceleri çok karmaşık şartlardaki bir savaş sırasında yanlış tanımlamanın ardından gelen bir hataydı. Böyle bir şeyin olmaması gerekirdi" dedi.  Halevi, İsrail'in yardım çalışanlara yönelik kastı olmadığını savundu.  

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ABD'nin İran'a saldırı planları hazır10 Haziran 2025 Salı 23:24
  • Trump ve Netanyahu telefonda görüştü10 Haziran 2025 Salı 09:58
  • Madleen gemisi limana ulaştı10 Haziran 2025 Salı 09:57
  • Trump 12 ülkeye ABD’ye giriş yasağı koydu05 Haziran 2025 Perşembe 11:23
  • Putin: "Kiev rejimi terör örgütüne dönüşüyor"04 Haziran 2025 Çarşamba 17:31
  • İngiltere’den Ukrayna’ya 100 bin dron04 Haziran 2025 Çarşamba 11:51
  • Elon Musk'tan Trump'ın vergi tasarısına: "İğrenç bir rezalet"04 Haziran 2025 Çarşamba 11:27
  • Rusya’dan Ukrayna genelinde hava saldırısı02 Haziran 2025 Pazartesi 10:18
  • İsrail yine Suriye'yi vurdu31 Mayıs 2025 Cumartesi 11:40
  • ABD-Çin gerilimi tırmanıyor31 Mayıs 2025 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43