• BIST 13445.89
  • Altın 6166.63
  • Dolar 47.412
  • Euro 54.3665
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 21 °C

Belediyeler iflas etti!

Belediyeler iflas etti!
Başkan'dan acı itiraf..

Bursa'daki belediyeler, para sıkıntısı yaşıyor. Kasaları boşalan belediyeler, ödeme yapmakta büyük güçlük çekiyor. Belediyelerden alacağı bulunan esnaf ve şirketler de, alacaklarını tahsil edemediği için zor günler geçiriyor. Bazı ilçe belediyelerinde ise, para olmadığı için zabıta araçlarına yakıt bile alınamadığı öne sürülüyor.

Bursa haber...

Bursa'da olduğu gibi, yurt genelindeki çok sayıda belediyenin de ekonomik darboğazda olduğu bildirildi.

Konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Dün belediye başkanı seçilen kişilerin, bugün görevi bırakmak istediğini" söyledi. Akgün, devlet ekonomisinin iflas etmesi nedeniyle, belediyeye ayrılan payların düştüğünü belirten Akgün, "Çöp bile toplayamayacak hale gelen belediyelerin çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna" dikkat çekti.

Büyükçekmece Belediyesi'nin CHP’li Başkanı Hasan Akgün, belediyeinin Mayıs ayı Meclis toplantısının ikinci oturumunda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Başkan Akgün, konuşmasında şunları söyledi:

“Türk belediyeciliği iflas etmiştir. Dün belediye başkanı seçilip mührü alanlar bugün bırakmak istiyor. ‘Maaş veremiyorum, mazot alamıyorum’ diyorlar. Ben de diyorum ki çöp de toplayamayacaksınız. 2018’e kadar belediyelere devletten bu kadar vergi geliyordu. 6 milyon gelirken Büyükçekmece’ye 1 buçuklara kadar düştü. 1398 belediyeden bahsediyorum. Bu kadar pay gelirken devletin ekonomisinin iflas etmesi nedeniyle her geçen gün aşağı düşüyor. 42 yıllık belediyecilik eğitimi alan Hasan Akgün bunu söylüyor. Hükümetimizin tamamının konuya vakıf olduğunu biliyorum. Defalarca rapor verdik. Bu saatten sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın ve iktidarın meselesidir. Belediyeler çökerse başka sorunlar başlar.”

1994’DEN BERİ BÜYÜKÇEKMECE’Yİ YÖNETİYOR

1994 yılında ilk kez Anavatan Partisi’nden (ANAP) belediye başkanı seçilen Hasan Akgün, 2002-2004’te Marmara Belediyeler Birliği başkanlığı da yaptı. Akgün, 1996 yılında, ‘Kentsel Gelişme Sürecinde Büyükçekmece’ konulu tezini bitirerek doktor unvanı almaya hak kazandı.

HAsan Akgün, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'nin İstanbul büyükşehir belediye başkanlığına getirdiği Mevlüt Uysal’a karşı Büyükçekmece’den CHP adayı oldu ve yüzde 50.34 oyla seçimi yeniden kazandı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43