• BIST 13932.46
  • Altın 6968.01
  • Dolar 48.3053
  • Euro 56.3684
  • Bursa 23 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C

Belediye, ölüme terk etti!

Belediye, ölüme terk etti!
Orhangazi Belediyesi'ne ait barınakta skandal görüntüler...

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde belediyeye ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde çekilen görüntüler hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Orhangazi Hayvanlarla Yaşam Derneği Başkanı Emrullah İlmen bu görüntülerle ilk defa karşılaşmadıklarını söylerken, Orhangazi Belediyesi ise araştırma ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

Bursa haber...

Orhangazi ilçesinde sahipsiz hayvanların belediyeye ait barınakta can çekişirken çekilen görüntüleri sosyal medyada kısa sürede yankı buldu. Görüntüleri çeken Orhangazi Hayvanlarla Yaşam Derneği Başkanı Emrullah İlmen, İHA’ya yaptığı açıklamada çekilen görüntülerin 2 gün öncesine ait olduğunu ve Orhangazi Belediyesi’ne bağlı sokak hayvanları iyileştirme merkezinde çekildiğini belirterek, "Bunlar çekilen ilk görüntüler değil. Daha öncesine de ait görüntüler hala elimizde mevcut. Bu görüntüleri başkana iletmemize rağmen hala daha bir çözüm bulamadı. Sadece iki günlük, üç günlük çözümler oldu. Ama hala daha aynı şekilde devam etmektedir. Sonuçta bunlar da bir can, bunlar da hayatlarını bir şekilde sürdürmek istiyorlar." dedi.  
 
ÖLÜME TERK EDİLDİLER

Orhangazi’deki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ndeki bütün canlıların ölüme terk edilmiş durumda olduğunu savunan İlmen, "Biz oraya gittiğimizde hayvanlar açlık ve susuzluktan yaşam mücadelesi veriyorlardı. Önlerine sularını, mamalarını biz koyduk. Biz koymasaydık belki sabaha kadar çıkmayacaklardı o hayvanlar. Biran önce bu işin bir son bulmasını istiyoruz. Yetkilileri göreve davet ediyoruz" diye konuştu. 

Rehabilitasyon merkezine sıklıkla gittiklerini, ancak genelde görevlilerle karşılaşmadıklarını belirten İlmen, görüntülerde can çekiştiği görülen sahipsiz kedi ve köpeği rehabilitasyon merkezinden alarak veterinere götürdüklerini ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtaramadıklarını sözlerine ekledi.  

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Görüntülerin yayınlanmasından sonra Orhangazi Belediysi’nden de yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada konuyla alakalı araştırma ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da meyvede tekleme dönemi *13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:41
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43