• BIST 13292.93
  • Altın 6230.41
  • Dolar 47.5175
  • Euro 54.7623
  • Bursa 23 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 19 °C

Başkan Kanar’a yeni görev

Başkan Kanar’a yeni görev
Mehmet Kanar TEKB'in başkanvekilliği görevine seçildi

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, jeotermal enerjinin farklı alanlarda kullanımını yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalar yürüten Türkiye Enerji Kentler Birliği’nin (TEKB) başkanvekilliği görevine seçildi. 

Bursa haber...

Önceki adı Jeotermal Enerji Kaynaklı Belediyeler Birliği olan Türkiye Enerji Kentler Birliği’nin Ankara’da yapılan 2019 yılı olağan meclis Toplantısı’nda birliğin yeni dönemdeki hedefleri masaya yatırıldı. Jeotermal kaynağa sahip üye belediyelerin katıldığı toplantıda gerçekleştirilen seçimlerle birlik içinde yeni görevlendirmeler yapıldı. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın TEKB Başkanlığı’na seçildiği toplantıda, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’da birliğin 2. Başkanvekilliğine seçilerek bu göreve layık görülen tek ilçe belediye başkanı oldu. 

TEKB Başkanvekili ve Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, birliğin jeotermal kaynağa sahip üye belediyeleri bir araya getirerek dayanışmayı ve koordinasyonu güçlendirmek, danışmanlık hizmeti vermek, eğitim seminerleri ve paneller düzenleyerek jeotermal enerjiye olan farkındalığı arttırmak amacıyla 20 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiğini söyledi. 

Türkiye’nin jeotermal kaynaklar bakımından önemli bir rezerve sahip olduğunu dile getiren Başkan Kanar, “Her türlü enerjinin ülkeler için değerli kaynaklar olarak öne çıktığı bir dünyada yaşıyoruz. Ülkemiz de önemli bir jeotermal kuşak üzerinde bulunuyor. Bu zengin, yenilenebilir ve çevre dostu jeotermal kaynaklarımızı akıllı adımlarla değerlendirme sorumluluğumuz var. Bina ve merkezi şehir ısıtmalarından seracılığa, endüstriden termale kadar birçok sahada bu kaynağı entegre bir şekilde değerlendirmeliyiz. Bu dönemde, Enerji Kentler Birliği olarak hem devlet yetkililerimizle hem de özel sektör temsilcilerimizle görüşerek jeotermalin kullanım alanının artması yönünde bir yol haritası çizeceğiz. Bizi bu göreve layık gören üye belediyelerimize, bu süreçte bizlere destek veren Bursa Milletvekillerimiz Hakan Çavuşoğlu ve Mustafa Esgin ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a teşekkür ediyorum” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Büyükşehir'den Akademi Caddesi'ne konfor ayarı29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:40
  • Nilüfer'de 4 yıkım birden29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:33
  • Nilüfer'de içme suyu kapasitesi büyüyor29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:32
  • Nilüfer'de su kesintisi29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:30
  • Büyükşehir'den çiftçiye tam destek29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:29
  • Bursa'da kontrolden çıkan motosiklet dere yatağına düştü29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:27
  • Nilüfer Kent Konseyi'nden katı atık tesisine teknik ve bilimsel itiraz29 Temmuz 2026 Çarşamba 15:57
  • 2. Mudanya Caz Festivali başlıyor!29 Temmuz 2026 Çarşamba 12:55
  • Biba: Dirençli Bursa için güçlü bir veri altyapısı oluşturduk29 Temmuz 2026 Çarşamba 12:53
  • Bursa'nın Plajları Testi Geçti29 Temmuz 2026 Çarşamba 12:46
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43