• BIST 13723.27
  • Altın 6364.47
  • Dolar 47.5854
  • Euro 54.9242
  • Bursa 32 °C
  • İstanbul 31 °C
  • Ankara 30 °C

Başkan Aktaş Çin yolcusu

Başkan Aktaş Çin yolcusu
Başkan Aktaş’a teknoloji zirvesine konuşmacı olarak katılması için davetiye verildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, teknoloji firması Huawei tarafından Mayıs ayında Çin’de düzenlenecek akıllı şehirler zirvesine konuşmacı olarak katılacak.

Bursa haber...

Başkan Alinur Aktaş, Huawei Türkiye Direktörü Liu Huaihua’yı ağırladı. Merinos’taki Binted başkanlık makamında gerçekleşen görüşmede Başkan Aktaş’a, 14-15 Mayıs tarihleri arasında Shenzhen kentinde gerçekleşecek teknoloji zirvesine konuşmacı olarak katılması yönünde davetiye verildi. Ziyarette, zirveye dünyanın farklı ülkelerinden 400’ü aşkın belediyenin katılacağını ifade eden Huawei Türkiye Direktörü Liu Huaihua, Başkan Aktaş’a ‘akıllı şehircilik alanında yürüttükleri çalışmalara ve çözümlere ilişkin’ kısa bir sunum yaptı.

Bursa haber...

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, göreve geldikten sonra Büyükşehir Belediyesi Ar-Ge Şube Müdürlüğü bünyesinde akıllı şehircilik birimi oluşturduklarını, Bursa’da başta trafik olmak üzere turizm, sağlık ve çevre problemlerinin çözümüne yönelik projeler geliştirdiklerini söyledi. Akıllı kavşaklarla vatandaşın hayatını kolaylaştırdıklarını, zaman ve yakıt tasarrufu sağladıklarını ifade eden Başkan Aktaş, “En önemli ve öncelikli problemimiz olan ulaşım ve diğer alanlarda entegre akıllı şehir projeleri geliştirmek istiyoruz. İster hava kirliliği gibi konuların asıl kaynağının tespiti ve çözümünde olsun, isterse kentimizde yeterli düzeyde görmediğimiz ve mesafe almak istediğimiz turizm alanında olsun, akıllı şehircilik projelerini uygulamayı düşünüyoruz. Kentimizde sürdürülebilir ve dirençli alanlar oluşturma hedefimiz var. Kaynakların verimli kullanılması, kayıp kaçaklarının azaltılması, yenilenebilir enerjiden daha fazla faydalanılması için ‘Akıllı Şehir Bursa’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin sonunda Başkan Aktaş, Uzak Doğulu misafirine üzerinde Bursa simgelerinin yer aldığı ipek tablo hediye etti. Huawei Türkiye Direktörü Liu Huaihua ise Başkan Aktaş’a, ‘Çin’de uzun ömür ve verimli hayat getirdiğine inanılan’ kahve takımı takdim etti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43