• BIST 10248.09
  • Altın 2392.404
  • Dolar 32.3509
  • Euro 34.7737
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Başbakan Yıldırım: Terör sorununu gündemden çıkarmaya yemin ettik

Başbakan Yıldırım: Terör sorununu gündemden çıkarmaya yemin ettik
Başbakan Binali Yıldırım, toplu açılış törenine katıldı

Başbakan Binali Yıldırım, "PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok. Sizin sorununuz, Türkiye'nin sorunu PKK terör örgütüdür. Bu sorunu Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya, ahdettik, yemin ettik. Onun için buradayız. Şunu herkes iyi bilmelidir: Ekmeğimizi böleriz; ama Türkiye'yi böldürtmeyiz. Yolları böleriz; ama ülkeyi böldürtmeyiz." dedi.

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası ve yapımı tamamlanan diğer tesislerin toplu açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Yıldırım, 10 gün önce terör saldırısı yaşanan Diyarbakır'ın Tanışık köyü Dürümlü mezrasına gittiğini anlatarak, şunları söyledi: "Niye gittim? Orada tonlarca patlayıcı ile 16 kardeşimizi kalleşçe katleden terör örgütünün o çirkin yüzünü bütün dünyaya göstermek için oradaydık. Milletimiz, Diyarbakırlılar rahat olsun. Bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya azmettik. İnşallah Türkiye terör belasından kurtulacak. Diyarbakırımız da geleceğe emin adımlarla yürüyecek."

"SORUNUNUZ, PKK TERÖR ÖRGÜTÜ"

Diyarbakırlılara, "PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok. Sizin sorununuz, Türkiye'nin sorunu PKK terör örgütüdür." sözleri ile seslenen Yıldırım, şöyle devam etti: "Bu sorunu Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya, ahdettik, yemin ettik. Onun için buradayız. Şunu herkes iyi bilmelidir: Ekmeğimizi böleriz; ama Türkiye'yi böldürtmeyiz. Yolları böleriz; ama ülkeyi böldürtmeyiz."

Yıldırım, "Önümüzdeki günlerde daha farklı yurtdışından noktalara Diyarbakır'dan doğrudan seferler başlayacak. Böylece Diyarbakır'ı yakıp yıkanlar, çukurlar kazanlar bir kez daha bu yaptıklarından pişman olacak." dedi.

"LİME LİME BURUNLARINDAN GETİRECEĞİZ"

"Diyarbakır'ın içme suyu problemi vardı." diyen Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: "Diyarbakır'ın seçtiğiniz belediye başkanı Diyarbakır'ın dertleri ile su, kanalizasyon, yol problemi ile uğraşması gerekirken terör örgütüne lojistik destek vererek sizin paralarınızı, kaynaklarınızı terör örgütüne aktardılar. Bunu biliyoruz, gereğini de yapacağız. Sizin dişinizden, tırnağınızdan artırdığınız her kuruşun size hizmet olarak geri dönmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu paraları terör örgütüne aktaranlar lime lime burunlarından getireceğiz, hesabını da soracağız."

Yıldırım, "Diyarbakır'a 24 milyon fidan diktik. Onlar gencecik fidanları indiriyor, biz fidan dikiyoruz. Bu fidanları indirenlerin burnundan lime lime getireceğiz. Bunun hesabını Diyarbakır sormaya hazır mı? İşte Diyarbakır, işte al yıldızlı bayrak, işte tek vatan, tek devlet, tek bayrak..." diye konuştu.

Yıldırım, "Silvan Barajı var. 7 milyarlık bir proje. Terör örgütü bu barajı yaptırmamak için elinde ne geliyorsa yapıyor, her türlü engeli çıkarıyor. Ama onlar ne yaparsa yapsın bu büyük millet, bu Diyarbakır bunlara papuç bırakır mı? Silvan Barajı'nı da suyla buluşturacağız. Diyarbakır ovalarını, topraklarını bolluğa, berekete kavuşturacağız. 1 katrilyon 200 trilyon yıllık tarımsal kazanç sağlanacak." ifadelerini kullandı.

"ASLA BAŞARAMAYACAKSINIZ"

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne yaparsanız yapın, ister çukur açın, ister el yapımı bombalarla genç fidanlarımızı şehit edin, ister savunmasız sivil vatandaşlarımızı katledin; ama başaramayacaksınız. Siz de, sizin sırtınızı sıvazlayan iş ve dış işbirlikçileriniz, siyasi uzantılarınız da asla başaramayacak. Asla başaramayacaksınız. Çünkü mu kadim medeniyetten geliyor, bu millet bin yıldır kader birliği yapmış."

"HADİ ORADAN"

"Biz çevre yolu yaparken belediyeye diyoruz ki "bize yardımcı ol'. O diyor ki; "Ben terör örgütüne yardımcı olurum, Diyarbakır'ın hizmetleri beni ilgilendirmez'." diyen Yıldırım, "Hiç merak etmeyin, biz sizinle gurur duyuyoruz. Önümüzde güzel günler var. Yarınımız bugünden daha güzel olacak. Geleceğimiz bugünden daha aydınlık olacak. Sur'un altı mahallesini ne hale getirdiler. 15 mahalleden 6 tanesini bombalarla, çukurlarla tarihi eserlere zarar verdiler. Orada yaşayan 4 bin kardeşimizi yerinden, yurdundan ettiler. Ama biz milletin hizmetinde bir iktidar olarak hep dedik ki "insanı yücelt ki devlet yücelsin'. İşte o yaraları sarıyoruz. Sur'u yapmaya başlayınca hemen bir yalan kampanyası başlattılar. Sur'u peşkeş çekecekmişiz. Hadi oradan... Siz teröre lojistik destek vereceğinize biraz vatandaşın sesine kulak verin. Oy aldığınız Diyarbakır'ın dertleri ile dertlenin. Terörün gece gündüz destekçisi olacağınıza bu masum halkın derdiyle dertlenin. Siz her şeyi görüyorsunuz. Bunların hepsi gelip geçecek; ama bizim kardeşliğimiz sonsuza kadar devam edecek." sözlerini kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Çanakcı:Yolsuzluk göstergelerinde durum 2003’ten beter!09 Aralık 2020 Çarşamba 11:13
  • "Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir"05 Kasım 2020 Perşembe 14:10
  • İmamoğlu'ndan davet tepkisi!23 Ekim 2020 Cuma 12:46
  • Beni susturmak istiyorlar!05 Ekim 2019 Cumartesi 15:05
  • Erdoğan'dan yüzde 50+1 açıklaması!01 Ekim 2019 Salı 17:12
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama02 Ekim 2018 Salı 16:55
  • Yerel Seçimlere Odaklanıyor!02 Temmuz 2018 Pazartesi 11:57
  • Meclis’i Deniz Baykal açacak!27 Haziran 2018 Çarşamba 14:46
  • Tarihi Zaferi hazmedemedi!25 Haziran 2018 Pazartesi 11:39
  • Oy kullanma oranı yükseldi!20 Haziran 2018 Çarşamba 11:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78