• BIST 10085.66
  • Altın 2433.921
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.8482
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 13 °C

Başbakan: Bizde FETÖ'cü yok

Başbakan: Bizde FETÖ'cü yok
" Ne zamandan beri cemaatler terör örgütü oldu?"
Başbakan Yıldırım, AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanışında konuştu: Hiçbir milletvekilimiz, bakanımız ne ByLock’ta ne terörün içinde ne de FETÖ’nün içinde var...
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Afyonkarahisar'daki AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı kapanışında özetle şunları kaydetti:
 
FETÖ AK Parti döneminde kurulmamıştır. Bu kanlı örgüt 12 Eylül darbesinden sonra palazlanmaya başlamıştır. 80'lerde, 90'larda büyümüştür, devletin bürokrasisine, ordusuna, yargısına, kurumlarına nüfuz etmeye başlamıştır. 1980'den 2013'e kadar bu kanlı örgüte sadece Türkiye'de iki başbakan karşı çıkmış, açıkça mücadele etmiştir. Biri merhum Necmettin Erbakan, biri de kurucu liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Şimdi ortaya çıkıp bizi bu örgütlerle itham etmek isteyenlere sorarım, 60'larda, 70'lerde, 80'lerde, 90'larda AK Parti yoktu ama sizlerin devamı olduğunuz partiler vardı. Ne yaptınız, hangi mücadeleyi verdiniz? Bu örgüt devlete sızarken, ne önlem aldınız? Bu örgüt daha 80'li yıllarda sınav sorularını çalarken hangi tedbiri aldınız, hangi başbakan, hangi cumhurbaşkanı bu örgütle AK Parti iktidarı kadar mücadele etti?
 
 
AK PARTİ'DE BYLOCK'ÇU DA FETÖCÜ DE YOK: Partimize sızanları tek tek tespit ettik, gereğini yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Sürekli tezvirat. Efendim ByLock'ta bakanlar varmış, milletvekilleri varmış. Kocaman bir yalan. Hiçbir milletvekilimiz, hiçbir bakanımız ne ByLock'ta var ne terörün içinde var ne FETÖ'nün içinde var. Bu tezviratlarınızla AK Parti'yi içerden karıştırmaya, bizi birbirimize düşürme gayretleriniz olduğunu biliyorum ama bunu asla başaramayacaksınız.
 
 
HER HALÜKÂRDA MİLLETE GİDECEĞİZ: Hem yeni anayasa hem de başkanlık sistemiyle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Konuyu hem Meclis'te hem de kamuoyu nezdinde yeterince tartıştık, konuştuk, görüştük. Meclisimiz ister 367, ister 330 ile anayasa değişikliğini onasın, her halükarda son kararı millete götüreceğiz.
 
BAŞİKA'DA TOPÇUMUZ DESTEK VERDİ: Peşmerge güçleri Başika kasabasını temizlemek için bizim Başika'daki askerlerimizden yardım istediler. Biz de oradaki topçularla, tanklarla, fırtına obüsleriyle destek veriyoruz. Bu arada Yıldırım'ın istişare ve değerlendirme toplantısında "tam başkanlık" vurgusu yaptığı kaydedildi. Partili cumhurbaşkanlığı ve yarı başkanlık seçeneklerinin de kamuoyunda konuşulduğuna dikkat çeken Yıldırım, "Bize yarım yakışmaz, olacaksa tam olsun" mesajı verdi. FETÖ'nün IP tuzağına da dikkat çeken Yıldırım'ın, "Bir GSM şirketinin IP'ler üzerinde oynadığını ve ByLock kullanmıyorsa bile o kişinin kullanıyor gibi göründüğünü tespit ettik. Ancak on binde bir ihtimal. Bunlar da düzeltilecek" dediği öğrenildi.
 
BÜTÜN HESAPLARI BOZARIZ
Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından, Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesi ile AK Parti'ye en yüksek (yüzde 87) oy oranının çıktığı Kırka beldesini ziyaret ederek, halka seslendi. Yıldırım, Suriye ve Irak'ta yaşanan son gelişmelere ilişkin şunları kaydetti: "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Osmanlı, atalarımız 6 asır bu prensiple ayakta durdu. Üç kıtada barışı, kardeşliği, sevgiyi, birliği, beraberliği götürdü. Hiç kimsenin diline, dinine karışmadı. Sadece huzur getirdi. Ama bugün Osmanlı'nın bıraktığı topraklarda maalesef huzurdan eser yok. Ama merak etmeyin Osmanlı'nın torunları olarak 79 milyon Türkiye'nin asil milletinin evlatları olarak bölgeye barışı da kardeşliği de biz getireceğiz. Hiç kimse bize nasihat vermesin, hiç kimse bu bölgede Türkiye'ye rağmen hesap yapmasın. Bütün hesaplarını bozarız, başlarına geçiririz."
 
 
ÖZKÖK'E: NE UYARDINIZ KARDEŞİM?
(ESKİ Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün darbe komisyonundaki sözleri) Eski bir genelkurmay başkanı çıkıp diyor ki 'Biz 2004'te uyardık.' Ne uyardınız kardeşim, karara bakıyoruz, 'Nur cemaati ve hizmet hareketi izlenmelidir.' Ne zamandan beri cemaatler terör örgütü oldu? Bizim için kırmızı çizgi, terör faaliyetinin başladığı gündür, o da 17 Aralık'tır. Durup dururken cemaatlerin üzerine gidip, 'Siz bir şeyler yapıyorsunuz biz anlamıyoruz ama ne olur ne olmaz sizlerin defterini dürelim'... Bunu mu söyleyeceğiz? Demokrasilerde böyle şey olmaz. Hiç kimse eline silah almadıkça, teröre bulaşmadıkça, insanları öldürmedikçe terör örgütü muamelesi göremez. Onun için bu örgüt ilk defa devletle bilek güreşine 17 Aralık'ta başlamıştır. Devletin elini tutan o bilek kökünden kırılmıştır.
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 4 ilde "Mahzen-45" operasyonu14 Mayıs 2024 Salı 09:15
  • 62 ilde FETÖ operasyonu14 Mayıs 2024 Salı 09:08
  • Sosyal Güvenlik Haftası başladı13 Mayıs 2024 Pazartesi 15:07
  • Komiser yardımcısı, dehşet saçtı13 Mayıs 2024 Pazartesi 13:24
  • Zafer Partisinden Özgür Özel, tepkisi13 Mayıs 2024 Pazartesi 13:15
  • Bakan Fidan, Schallenberg ile görüşecek13 Mayıs 2024 Pazartesi 12:15
  • Yargıtay'da iki seçim birden yapılacak13 Mayıs 2024 Pazartesi 10:52
  • MHP, belediye başkanlarıyla kampa girecek13 Mayıs 2024 Pazartesi 10:49
  • MİT'ten nokta operasyon13 Mayıs 2024 Pazartesi 10:44
  • 81 ilde "Çember-18" operasyonu13 Mayıs 2024 Pazartesi 09:20
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78