• BIST 10746.98
  • Altın 4394.422
  • Dolar 40.5925
  • Euro 47.1002
  • Bursa 26 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C

Baş ağrısı için poliklinik kuruldu!

Baş ağrısı için poliklinik kuruldu!
Baş ağrısı birçok psikoloji rahatsızlığın ve stresle başa çıkamamanın habercisi olabildiği gibi,

ruhsal açıdan güçlü insanlar bile uzun süre baş ağrısı çekebiliyor. Baş ağrısına multidisipliner yaklaşan Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi, Baş Ağrısı Polikliniği açtı. Burada migren başta olmak üzere baş ağrılarının tedavisi gerçekleştirilecek.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Baş Ağrısı Polikliniği Psikiyatri Uzmanı Doç Dr. Barış Metin, yeni açılan baş ağrısı polikliniğinde migren başta olmak üzere her türlü baş ağrısının teşhis ve tedavisini yürüttüklerini belirtti.

Baş ağrısı için başvuran kişilerin öncelikle nöroloji ve psikiyatri/psikoloji uzmanları tarafından değerlendirilmesinin önemine dikkat çeken Metin, baş ağrısına neden olan hastalığı teşhis etmek ve duruma eşlik eden psikolojik faktörleri belirlemek gerektiğini vurguladı.

Bazı hastaların psikolojik nedenlere bağlı baş ağrısı yaşadığını belirten Doç. Dr. Barış Metin, bu ruhsal durumların tedavi edilmeden baş ağrısını tedavi etmenin mümkün olmadığını vurgulayarak "Gerekli görüldüğü taktirde; beyin cerrahisi, diyetisyen, fizyoterapi gibi bölümlerle de baş ağrınızın tipine göre fikir alışverişi yapılmalıdır. Örneğin baş ağrınız bir sinir sıkışmasına bağlıysa beyin cerrahisi ekibi bu sinire basit bir müdahale ile ağrıyı ortadan kaldırabilir. Bazı hastalarımızın baş ağrısına özellikle yedikleri içtikleri gıdalar neden olabilmektedir." dedi.

NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Baş Ağrısı Polikliniğinde hastalara önce nörolojik değerlendirme yaparak, şüphe halinde MR filmi, elektroensefalografi (EEG) ve kan tahlilleri alarak tam bir tetkik sonucu ağrıya uygun tedavi belirlediklerini söyleyen Doç. Dr. Barış Metin; "Ağrınızı anlayabilmek için önce kişiyi doğru anlamamız gerekir. Bu nedenle ağrı şiddeti ve psikoloji durumuyla ilgili anketler doldurmak da gerekebilir. Biz polikliniğimizde nöroloji ve psikiyatri hekimleri uzman psikologlarla birlikte çalışıyoruz. Çünkü baş ağrısı birçok psikoloji rahatsızlığın ve stresle başa çıkamamanın habercisi olabildiği gibi, ruhsal açıdan güçlü insanlar bile uzun süre baş ağrısı çektiklerinde yıpranmakta ve çeşitli psikolojik sorunlar yaşayabilmektedir." dedi.

Beyin uyarımı yöntemi etkin tedavi sağlıyor

Doç. Dr. Barış Metin, son yıllarda yapılan araştırmalara göre, başın doğru akımla elektriksel uyarımının etkin bir tedavi olduğunu kaydederek "Beyin uyarımı yanında, yapılan çalışmalarda biyogeribildirim yani kişiye kendi bedenini kontrol etme yöntemleri de öğretilerek baş ağrısında ciddi tedavi başarısına erişildiği gösterilmiştir. Bu nedenle polikliniğimizde etkinliği kanıtlanmış klasik tedaviler yanında beyin uyarımı ve biyogeribildirim gibi güncel tedaviler de kullanılmaktadır." diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Kulak zarı neden yırtılır?30 Temmuz 2025 Çarşamba 13:58
  • Kadınları tehdit eden yaz hastalıkları30 Temmuz 2025 Çarşamba 13:56
  • Duruş bozukluğunun sebebi diş sıkma olabilir30 Temmuz 2025 Çarşamba 13:50
  • Genç “Yaşlanmanın” Sırları30 Temmuz 2025 Çarşamba 13:48
  • Hamilelikte sağlıklı beslenme şifreleri28 Temmuz 2025 Pazartesi 15:59
  • Sıcaklarda burun kanamalarına dikkat28 Temmuz 2025 Pazartesi 15:58
  • Zihinsel yük kadınları sessizce yoruyor!28 Temmuz 2025 Pazartesi 15:51
  • Olumlu düşün, beynini koru!28 Temmuz 2025 Pazartesi 15:48
  • Tetik Parmak Belirtilerine Dikkat28 Temmuz 2025 Pazartesi 15:45
  • İnmeyi Önlemenin 8 Yolu28 Temmuz 2025 Pazartesi 15:43
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43