• BIST 9350.01
  • Altın 4293.372
  • Dolar 39.4009
  • Euro 45.5803
  • Bursa 16 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 10 °C

Banyoya girerken dikkat!

Banyoya girerken dikkat!
Telefonla banyoya girerken iyi düşünün.
Türkiye'de kullanıcıların çoğu telefonunu banyoya yanında götürüyor ama tehlikenin farkında değil. Güvenlik uzmanlarına göre telefonlar ele geçirilmesi halinde kamerayı aktif olarak kullanarak sizi gözetleyebilir, görüntünüzü kaydedebilir.
 
Kaspersky Lab ve B2B International tarafından gerçekleştirilen araştırma kullanıcılar ve dijital cihazları arasındaki ilişkinin boyutuna dair önemli bulgular ortaya koydu. Türkiye'de kullanıcıların %29'u cihazlarını yanlarında banyoya götürürken %25'i cihazlarıyla kimsenin bilmesini istemeyeceği bilgilerini paylaşıyor. Ancak bu güven, kullanıcıları risk altına da sokuyor.
 
Çalışmada kullanıcıların büyük bir çoğunluğunun %89'u parolalar, mesajlar, fotoğraflar, telefon rehberleri, dosyalar ve çok daha fazlasını içeren önemli, gizli ve bazen yeri doldurulamayacak bilgileri akıllı telefonlarında sakladığı görüldü. Üçte biri cihazlarında kimsenin görmesini istemeyecekleri hassas bilgileri taşıdıklarını söylemiş. Dahası bu cihazlar iş yeri (%60), otomobil (%61), toplu taşıma (%62), yatak (%65) ve hata banyo (%28) dahil her yere götürülmekte ve kullanılmakta.
 
Evin dışında bu cihazlar hasar, kaybetme veya hırsızlık gibi potansiyel risklerin yanı sıra veri çalmayı veya hatta kullanıcıyı gözetlemeyi amaçlayan siber suçlular tarafından ele geçirilme gibi risklerle yüzleşiyorlar. Açık Wi-Fi ağlarında kullanılan cihazlar saldırılara karşı özellikle korumasız. Ancak çok az kişi bu riski azaltmak için önlem alıyor. Araştırmada, kullanıcıların sadece %22'sinin, bilgisayar korsanlarının veri ve şifrelerini kolaylıkla ele geçirebilecekleri gerçeğine rağmen korumasız halka açık Wi-Fi ağlarını kullanırken çevrimiçi faaliyetlerini uyarladıkları görüldü. Sadece yarısı (%44) cihazla birlikte verilen, uzaktan engelleme veya cihazımı bul özelliği gibi güvenlik özelliklerinin avantajlarından faydalanıyor.
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Denizlerin "Sultan"ı Koç Müzesi'nde09 Eylül 2024 Pazartesi 12:29
  • Şehirlerin cinsiyeti olur mu?02 Eylül 2024 Pazartesi 13:38
  • Yaz sonu güneş alerjisine dikkat02 Eylül 2024 Pazartesi 11:30
  • 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102.Yılı29 Ağustos 2024 Perşembe 10:50
  • Sosyal medyada okul heyecanı26 Ağustos 2024 Pazartesi 10:42
  • Yaz aşkları neden kısa sürer?24 Ağustos 2024 Cumartesi 10:07
  • Korsan yayıncılık sorunu devam ediyor23 Ağustos 2024 Cuma 18:36
  • Evde yetişen şifalı bitkiler22 Ağustos 2024 Perşembe 09:05
  • İnternet kullananlar dikkat!15 Ağustos 2024 Perşembe 11:28
  • Milyonlar Yusuf Dikeç’i konuştu15 Ağustos 2024 Perşembe 10:52
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43