• BIST 10975.1
  • Altın 4448.692
  • Dolar 40.6925
  • Euro 47.4109
  • Bursa 31 °C
  • İstanbul 30 °C
  • Ankara 30 °C

Bakanlık, çalışanı bayıltan 3 harfli marketler için harekete geçti

Bakanlık, çalışanı bayıltan 3 harfli marketler için harekete geçti
Çok sayıda market çalışanının aşırı yorgunluk nedeniyle baygınlık geçirdiği görüntüler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Marketlere gönderilen gizli müfettişler yaşananları raporlamaya başlarken, özellikle 3 harfli marketlerde kasiyer sandalyesinin olmadığı ve reyon görevlilerinin her işte çalıştırıldığı tespitine yer verildi.

Türkiye'nin ünlü zincir marketlerinde birkaç personelin yapacağı işi tek başına yapmak zorunda bırakılan çalışanların yorgunluktan bayıldığı görüntüler gündemdeki yerini koruyor.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Görev tanımlarında olmayan işler nedeniyle her gün yeni bir personelin isyan ettiği ve ağlama krizine girdiği güvenlik kamerası görüntüleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı da harekete geçirdi.

GİZLİ MÜFETTİŞLER GÖNDERİLDİ

Sabah gazetesinde yer alan habere göre çalışanların koşullarının incelenmesi için zincir marketlere gizli müfettişler göndermeye başlayan bakanlık tarafından görevlendirilen kişiler çalışma saatlerini yakın takibe alıyor ve dinlenme saatlerinde çalışanların bu hakkı kullanıp kullanmadığını inceliyor.

3 HARFLİ MARKETLERDE SANDALYE YOK

Teftişler sırasında bazı zincir marketlerin kasalarında sandalye bulunduğu gözlenirken özellikle 3 harfli zincir marketlerin kasalarında sandalye bulunmadığı fark edildi.

GÖREV TANIMLARIYLA İLGİLİ CİDDİ SIKINTILAR VAR

Sektör uzmanları marketlerin kasalarında sandalye düzeninin olması gerektiğine işaret ederken marketlerde çalışanların görev tanımlarıyla ilgili de sıkıntı bulunuyor. Bir işçi aynı anda hem kasaya hem reyona hem de mağazaya gelen ürünlerin depoya sevkine bakmakla görevlendiriliyor.

YASAL DÜZENLEME HAZIRLANIYOR

Kasada çalışacağını sanan bir çalışan bir anda kendini depoya ürün taşırken bulabiliyor. Edinilen bilgilere göre bakanlık bununla ilgili de yasal bir düzenleme yapmaya hazırlanıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Diploma çetesi: 'Sahte kimlikle uyuşturucu taşıdılar'06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:24
  • ÖSYM’nin sistemlerinde puan yükseltmişler06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:03
  • AKOM'dan İstanbul için fırtına uyarısı06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:43
  • Araç sahiplerine iyi haber: İndirim geliyor...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:18
  • Bir kadın cinayeti daha! Adres bu kez Ankara...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:14
  • Açılım süreci komisyonunun adı belli oldu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:52
  • 12 ilde yasa dışı bahis operasyonu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:49
  • Altının hem fiyatı hem sahtesi artıyor06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:45
  • TÜMKAD'dan Anıtkabir'e ziyaret05 Ağustos 2025 Salı 14:30
  • İBB yeni temeli attı05 Ağustos 2025 Salı 14:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43