• BIST 10125.47
  • Altın 2432.017
  • Dolar 32.2517
  • Euro 34.844
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Bakan Özhaseki'ye Bursalılardan mesaj!

Bakan Özhaseki'ye Bursalılardan mesaj!
Dündar cevap verebilecek mi?
Daha önce “Tüm hırsızlıklar imardan geliyor” sözleriyle belediyelerdeki rant vurgunlarına savaş açan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursalıların da umudu oldu.
 
Bugün Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinin 1.Etap anahtar teslim törenine katılacak olan Özhaseki'ye sosyal medya ğzerinden mesaj yollayan Bursalılar, Osmangazi İlçesinde gündeme gelen rant iddialarının Bakan tarafından incelenmesini istedi.
 
Osmangazi İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın belediyenin yürüttüğü projelerle ilgili iddialara yanıt vermemesinden yakınan vatandaşlar, kamuoyuna yansıyan bu iddiaların, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından sorulmasını istiyor.
 
 
DÜNDAR NEDEN SESSİZ KALIYOR?
 
Osmangazi Belediyesi'nin yürüttüğü Panoramik Müze ve Hisar Arkeopark ile ilgili muhalefetin gündeme taşıdığı iddialarda, Bursalıların paralarının akıbeti sorulmuştu.
 
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, muhalefetin iddialarla ilgili soru önergelerine karşılık vermedi. Dündar, bugüne kadar basına da yansıyan şaibe suçlamalarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamayı tercih etti.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Bursa ziyaretini öğrenen Bursalılar, konuyu tekrar gündeme getirerek, Bakan'ın bu projelerle ilgili iddiaları Dündar'dan sormasını istediler. Bursalılar, "Sayın Mustafa Dündar, bugüne kadar suskun kaldı. Kamuoyunu günlerce meşgul eden bu iddialarla ilgili gerçekleri, Sayın bakanımız Mehmet Özhaseki sayesinde belki öğrenebiliriz." diye konuştular.
 
MHP MÜZEYİ SORUYOR
 
Bursa Osmangazi belediye başkanı Mustafa Dündar, Ankara'nın 137 bin, Yozgat'ın 228 bin liraya yaptırdığı projeye neden 961 bin lira ödediği sorusuna halen cevap vermedi.
 
Rekor tanıtım ve reklam giderlerleri hakkında verilen soru önergesine de halen yanıt bekliyor.
 
MHP Osmangazi meclis üyesi ve grup sözcüsü Cemil Aydın, "Her yıl ortalama 6 milyon TL olarak gerçekleşen Temsil ve Tanıtım Giderleri Hesabının içeriği şeffaf bir şekilde Osmangazi Belediye Başkanlığı tarafından açıklanmalıdır." dedi.
cemil aydın olaybursa ile ilgili görsel sonucu
MÜZEDEKİ 800 BİNLİK FARK!
 
Panoramik müzeyle ilgili Osmangazi belediyesinin ödediği proje bedelinin, diğer 4 ilin ödediği rakamın toplamına denk geldiğine dikkat çeken ve bununla ilgili soru önergesi verdiklerini hatırlatan
 
Aydın, "Yozgat’ta yapılan müzenin projesi 228 bin liraya ihale edilmişken, Ankara’da gerçekleşen farklı bir proje 137 bin liraya bitmişken, Yine bir başka proje Konya’da 74 bin lira gibi çok ucuza halledilmişken, Orman Bakanlığı Sarıkamış’ta donmak suretiyle ölen askerlerin anısına yaptırılan görkemli müzenin projesini bile 112 bin liraya ihale etmişken,Nasıl oluyor da Osmangazi Belediyesi Panoramik müzenin projesini 961 bin lira gibi çok yüksek bir fiyata çizdiriyor?"diye konuştu.
CHP ARKEOPARKI SORUYOR
 
Hisar Arkeopark çalışmaları diğer bir çok proje gibi yalan oldu. Kazı çalışmalarının durduğu alanı otlar bastı!CHP Osmangazi Grup sözcücü Cevat Asa, "Mustafa Dündar Hisar Arkeopark projesi devam ediyor diyor ama imar komisyon üyemiz Ayşe Orakçı ile geldik baktık ki her tarafı çayır kaplamış. Yaklaşık 1 yıldan yıldan beri çalışma yok." dedi.
 
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a projenin bütçesi olarak ayrılan 7 milyon 500 bin liranın akıbetinin ne olduğunu soran Asa; "Ey Dündar Ne oldu da proje durdu ? ödemeler yapılamıyor mu? Proje için ayrılan 7 milyon 500 bin Lira bütçe ne oldu, nereye gitti." diye konuştu.
 
KİŞİYE ÖZEL İMAR DEĞİŞİKLİĞİ
 
Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez ve ailesine ait olan Pars Kiremit arazisinde özel plan değişikliği yapılarak aileye milyonlarca lira rant sağlandığı iddia edildi.
 
ÖZEL DEĞİŞİKLİKLE NELER YAPILDI?
 
Yüzde 40 olması gereken terk yüzde 25’de kaldı
Terkten sonraki araziden alınması gereken yoğunluk ham parselden alındı
Yeşil alanlar buraya kurulacak sitenin kendi yeşil alanı olacakmış gibi planlandı.
Yükseklik 12 kata çıkarıldı
 
Eğitim alanı özel eğitim alanına dönüştürülerek yine ailenin kullanabileceği bir duruma getirildi.
Kentsel dönüşümde konutlar için sağlanan riskli alanlardaki 0.50 emsal, buradaki iki katlı kullanılmayan kiremit fabrikasına uygulandı.
Normal katlarda ortak alan olarak sosyal tesis emsale dahil edilmedi.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da uyuşturucuya geçit yok14 Mayıs 2024 Salı 09:45
  • 'Çağrı merkezi' çetesi çökertildi13 Mayıs 2024 Pazartesi 17:10
  • Bursa'da yangın paniği13 Mayıs 2024 Pazartesi 15:24
  • 9 yaşındaki Miraç, toprağa verildi13 Mayıs 2024 Pazartesi 14:17
  • "En İyi Narkotik Polisi Anne"13 Mayıs 2024 Pazartesi 13:42
  • Bursa polisi suçluya geçit vermiyor13 Mayıs 2024 Pazartesi 13:04
  • Piknikte satırlı masa kavgası13 Mayıs 2024 Pazartesi 10:17
  • Mudanya yolunda alkollü yaya paniği13 Mayıs 2024 Pazartesi 10:08
  • Bursa'da otomobil alev topuna döndü13 Mayıs 2024 Pazartesi 09:52
  • Bursa’da zincirleme kaza13 Mayıs 2024 Pazartesi 09:45
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78