• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Bakan Dönmez Bursa'da

Bakan Dönmez Bursa'da
Bakanı Dönmez, Bursa Valiliği'ni ziyaretinde, Yeni Zelanda'daki saldırıyı kınadı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki 2 camiye, cuma namazı sırasında düzenlenen silahlı terör saldırısıyla ilgili, "Terör saldırısını nefretle kınıyoruz. İslamofobi üzerinde hassasiyetle durmamız gerektiği kaanatindeyim. Terör nereden gelirse gelsin, kınamamız gerekiyor" dedi. 

Bursa haber...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Bursa Valiliği'ni ziyaretinde, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki 2 camiye, cuma namazı sırasında düzenlenen ve 49 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı terör saldırısıyla ilgili konuştu. Saldırıyı nefretle kınadıklarını kaydeden Bakan Dönmez, "Bugün üzücü haber aldık. Yeni Zelanda'da 2 camiye yapılan terör saldırısını nefretle kınıyoruz. Ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa diliyoruz. İnşallah bundan sonra bu tip hadiseler yaşanmaz.

Burada herkesin, ders alması gereken noktalar vardır. Özellikle son yıllarda, Batı'da gelişen İslamofobi konusu üzerinde hassasiyetle durmamız gerektiği kaanatindeyim. Maalesef bu tür istenmeyen olayları, dünyanın herhangi bir yerinde yaşayabiliyoruz. Terör nereden gelirse gelsin, kınamamız gerekiyor. Tekrar başsağlığı diliyorum" diye konuştu. 

ENERJI VE TABII KAYNAKLAR BAKANI FATIH DONMEZ, YENI ZELANDA'NIN CHRISTCHURCH KENTINDEKI 2 CAMIYE, CUMA NAMAZI SIRASINDA DUZENLENEN SILAHLI TEROR SALDIRISINI KINADIKLARINI BELIRTTI. FOTO:MUAMMER IRTEM-BURSA

 

'CUMHUR İTTİFAKI'NDA HAİN GÖREMEZSİNİZ'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Osmangazi ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan AK Parti Seçim İrtibat Bürosu'nun açılışını yaptı. Bakan Dönmez, "Bu iş artık sıradan bir belediye seçimi olmanın dışına geçti. Milli beraberlik ve beka sorunu haline geldi, bizim için maalesef öyle ifade ediliyor bir teferruat olmaya başladı. Karşımızdaki ittifakın, özellikle söylemleri üzerinden birkaç hususu ifade etmek istiyorum. Kendilerine 'Millet İttifakı' diyorlar, saygı gösteriyorum ama ilan etmediğiniz, bu milletin bildiği ortaklarınız da var. Şer ittifaklarına ortaklık yapıyorsunuz. Öyle tahmin ediyorum ki bu ortaklığı ifade ettiğinizde, bu millet size Millet İttifakı demeyecek, Zillet İttifakı diyecek korkusu ve endişesi içerisindesiniz. İstediğiniz kadar korkun, istediğiniz kadar gizleyin, bu millet sizin ne olduğunuzu, kimlerle birlikte olduğunuzu ayan beyan görüyor. Bakın özellikle büyükşehir belediyelerinde meclis üyesi aday listelerinde HDP’nin daha önce teröre bulaşmış ya da hoşgörüyle yaklaşmış isimleri ortaya çıkmaya başladı. Ama Cumhur İttifakı’nda her milletten, her farklı inançtan insanları görebilirsiniz ama hain göremezsiniz, terör sevicisi göremezsiniz" dedi.

'BU EZANI BU YURTTAN SİLME İMKANINIZ YOK'

Bakan Fatih Dönmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçtiğimiz günlerde 8 Mart Kadınlar Günü’nde bir yürüyüş düzenlendi. Partimizin de katıldığı, organize ettiği bir dizi etkinliklerimiz oldu. Normaldir ancak o yürüyüşte normal olmayan bir şey yaşandı. Ezan-ı Şerif okunurken, bir takım protestolar görmüş olduk. Bütün milleti derinden üzdü, ıslıkladılar. İstediğiniz kadar protesto edin, ıslıklayın, bu ezanı bu yurttan silme imkanınız yok. Ezana ve bayrağa saygısı olmayanın bu millete, bu halka sevgisi olabilir mi? Onlara hizmet götürebilir mi? Onu da inşallah yurttaşlarımız etkili bir şekilde sandıkta cevabını verecek."

ENERJI VE TABII KAYNAKLAR BAKANI FATIH DONMEZ, OSMANGAZI ILCESI CUMHURIYET CADDESI UZERINDE BULUNAN AK PARTI SECIM IRTIBAT BUROSUNUN ACILISINI YAPTI - FOTO: MUAMMER IRTEM - BURSA - DHA

'TEKNOLOJİNİN ARTIK SINIR NOKTALARINDA ÜRETİR VE KULLANIR HALE GELDİK'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yıldırım ilçesi Vakıf Mahallesi'nde halka seslendi. 

BAKAN DONMEZ, YILDIRIM ILCESI VAKIF MAHALLESINDE HALKLA BULUSTU. YAGMURLU HAVADA GERCEKLESEN MITINGI YAKLASIK 200 TAKIP ETTI - FOTO: MUAMMER IRTEM - BURSA - DHA

Yağmurlu havaya rağmen kalabalığa hitap eden Bakan dönmez, Türkiye’nin geçmişi ile bugününü kıyasladı. Bakan Dönmez şunları söyledi:

“Doktor bir reçete yazıyor ilaç kuyruğunda bekliyorsunuz, günlerce tahlil bekliyordunuz. O zamana kadar hayatta kaldıysanız ne mutlu size, onun dışında günlerce haftalarca hastane kuyruklarında bekliyordunuz. Demokraside yaptıklarımızı hepiniz hatırlıyorsunuz. Dün başörtüsünü hazmedemeyenler, yasaklayanlar, 'bunu getirirsek devlet, millet bölünür' diyorlardı, bu yasağı kaldırdık, tam tersine devlet, millet kaynaştı. Dün en doğal hak olan eğitim hakkını dahi kızlarımızın elinden alıyorduk, bugün sadece eğitim kurumlarında değil, ister kamu, ister özel sektör olsun her yerde eşit şartlarda çalışma hakkına sahip oldular. 1934’te Gazi Mustafa Kemal, seçme ve seçilme hakkını kadınlara vermişti ama bazı kadınlarımız seçilme hakkını başörtülü olduğu için elde edememişti. Onu da bu dönemde elde etmiş oldular.

Dün savaş uçağının lastiğini alamayan ülkeden, bugün kendi helikopterini yapan, topunu, tankını, tüfeğini, gemisini yapan bir savunma sanayine kavuştuk. Hatta insansız hava araçları yapıyoruz. Koordinatları veriyorsunuz o uçuyor. Teknolojinin artık sınır noktalarında, kendimiz üretir ve kullanır hale geldik. Dün birçok şehrimizde doğalgaz yoktu, sadece beş şehrimizde vardı. Şimdi 81 ilin 81’i doğalgaza kavuştu. Bugün itibariyle yaklaşık 50 milyon vatandaş doğalgazı kullanıyor. 510 tane yerleşim birimine doğalgaz götürmüşüz, inşallah daha da yaygınlaştıracağız."

BAKAN DONMEZ, YILDIRIM ILCESI VAKIF MAHALLESINDE HALKLA BULUSTU. YAGMURLU HAVADA GERCEKLESEN MITINGI YAKLASIK 200 TAKIP ETTI - FOTO: MUAMMER IRTEM - BURSA - DHA

MİLLET KIRAATHANESİNE GİTTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bursa’daki temasları kapsamında Osmangazi ilçesi Panayır Mahallesi'nde Millet Kıraathanesi'nde halkla buluştu.

Burada vatandaşlarla sohbet eden Bakan Dönmez, İstanbul’a gitmek üzere Bursa’dan ayrıldı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ayıyı parçalayıp çöpe attılar26 Nisan 2024 Cuma 14:24
  • Bursa'da feci kaza26 Nisan 2024 Cuma 13:01
  • Bursa'da atlara eziyet kamerada26 Nisan 2024 Cuma 12:30
  • Gemlik'te asayiş uygulaması26 Nisan 2024 Cuma 12:15
  • Bursa'da “Mahzen-32” operasyonu26 Nisan 2024 Cuma 09:48
  • Gençler caddeyi ringe çevirdi26 Nisan 2024 Cuma 09:40
  • Mobilya dükkanı alev alev yandı26 Nisan 2024 Cuma 09:31
  • Çocuk ve gençlere siber eğitimler sürüyor26 Nisan 2024 Cuma 09:25
  • Sahte zeytinyağı operasyonu25 Nisan 2024 Perşembe 15:20
  • Bursaspor eski başkanı gözaltına alındı25 Nisan 2024 Perşembe 15:13
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78