• BIST 8061.15
  • Altın 1923.36
  • Dolar 28.9021
  • Euro 31.4395
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 14 °C

Bakan Ala Bursa'da iftar yaptı

Bakan Ala Bursa'da iftar yaptı
Bakan Ala: Başkalarının maşası olanlar bertaraf edilecektir

İçişleri Bakanı Ala, "Dünyada sayılı ülkeler arasına giriyoruz. Merak etmeyin, içeriden dışarıdan bizi yönetmeyi beceremeyenler, içeride iyi yönetimi görünce orada kurguladıkları ve burada kullandıkları maşalarla önümüzü kesmeye çalışıyorlar. İçeride başkalarının maşası olarak bu gidişatın önünü kesmeye çalışanlar, el birliğiyle ve bir iradeyle, güçlü bir dirayetle bertaraf edilecektir." dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa'da Gönüllü Kuruluşlar Platformu'nun organize ettiği iftar programına katıldı. Hüdavendigar Kent Parkı'nda düzenlenen iftara Bakan Efkan Ala'nın yanı sıra Bursa'ya yeni atanan ve bugün görevine başlayan Vali İzzettin Küçük ve yaklaşık iki bine yakın vatandaş katıldı.

Ramazan'ın ruhuna layık bir iftarda Bursalılarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Bakan Ala, "Var olanı paylaşmak kolaydır. Yok olanı paylaşmak kolay zannedilir. Oysa yok olanı, sıkıntıyı paylaşmak en büyük cömertliktir. Bugün İslam dünyası 1 milyar 700 milyon kardeşimiz gerçekten sıkıntılar içerisindedir. Hiçbirimizin arzu ettiği yerde değildir. Myanmar'dan, Filipinler'den okyanusun öbür taraflarına, Amerika'ya, kuzey kutbundan Afrika'ya kadar yeryüzünde yaklaşık 200 yıldır, somut olarak da 100 yıldır kardeşlerimiz ruhen yetim gibi bulundukları yerlerde hayatlarını sürdürmektedirler. Kendi sesleri uluslararası platformlarda daha gür çıkmıyordu, dertleri dile getirilmiyordu. Gerçekten bir parçalanmışlık ve sıkıntı içerisindeydiler. Şimdi büyük bir memnuniyetle ifade etmek isterim ki, Türkiye, kardeşlerimizin sıkıntılarını dile getirme, haklarını arama liderliğini üstlenmiştir. En kıymetli söz ve varlık olarak altını çizmek isterim ki, Birleşmiş Milletler'de, bütün Avrupa Birliği'nin örgütlerinde, uluslararası kuruluşların konferanslarında başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Türkiye, çok çeşitli platformlarda bu 1 milyar 700 milyon kardeşimizin varlığını hissettirmekte, sorunlarını dile getirmekte, çözüm önerilerini de sunmaktadır." ifadelerini kullandı.

"AB, TÜRKİYE'DEN İNSANLIK ÖĞRENSİN"

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan mültecilerin de yer aldığı iftar sofrasında Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'ne de seslenen Bakan Ala, şunları söyledi:

"Bakınız 3 milyon insan şu anda bizim misafirimizdir. Yanı başımızda bir ülke Suriye adeta yanmaktadır. Ama ben bir kardeşiniz olarak, Avrupa Birliği ülkeleriyle ve onların İçişleri bakanlarıyla birlikte yaptığım toplantılarda hep şunu gördüm. Öyle bir anlayış içerisindeler; orada bir ülke yanıyor, yansın ama dumanı gelip bizi rahatsız etmesin. Biz de sizleri temsilen hep şunu söyledik; insanlığa düşen o yangını yerinde söndürmektir. O yangının dumanını isteseniz de engelleyemezsiniz. Ama insanoğlu olarak bize düşen, devletler olarak bize düşen orada o yangını söndürmektir. Onun için gelin el birliğiyle işbirliği yapalım, o yangını yerinde söndürelim. İnsanlar orada heder olmasınlar. Ama maalesef bunu dinletmek kolay olmuyor. Çünkü bu bir medeniyet sorunudur. İnsanlar, medeniyetleri onların zihinlerinin nasıl kodlamışsa iktidar sahibi olduklarında da aynı biçimde davranıyorlar. Maalesef orada o kodlar değişmiyor. O zaman bize düşen bizim çok güçlü olmamızı sağlayacak adımları birlikte atmaktır. Türkiye'nin güçlü olması, bütün coğrafyamızdaki insanların da yararınadır. Hatta bu insanlara yardım etmeyi bilmeyen ama zenginleşmiş ülkelerin de yararınadır. Onların da bizden insanlık olarak insanın insana ilişkisine dair öğreneceği çok şey var. Elbet bizim de onlardan öğreneceğimiz teknoloji var. Daha iyi ve daha karlı ticaret nasıl yapılır bunu öğrenmemiz mümkün. Ama onlarda olmayan da ürettiklerini paylaşırken nelere dikkat etmeleri gerektiğidir."

"BAŞKALARININ MAŞASI OLANLAR BERTARAF EDİLECEK"

Türkiye'nin dünyada sayılı ülkeler arasına girmekte olduğuna vurgu yapan Bakan Ala, "Türkiye, bu kutlu yürüyüşüne doğru yol alırken, işte son açıklamaları gördünüz; 4,8 büyüme çok önemli bir büyümedir. Dünyada sayılı ülkeler arasına giriyoruz. Merak etmeyin, içeriden dışarıdan bizi yönetmeyi beceremeyenler, içeride iyi yönetimi görünce orada kurguladıkları ve burada kullandıkları maşalarla önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Terörle kesmeye çalışıyorlar. Paralel müdahalelerle, darbe teşebbüsleriyle kesmeye çalışıyorlar. Allah'ın izniyle Türkiye'deki bu birliktelik bunları da aşacak kapasitededir. Bunları aşacak gücü de bizlere vermektedir. Siz hiç merak etmeyin, Allah'ın izniyle Bursa da hak ettiği yere el birliğiyle gelecektir. Türkiye de hak ettiği yere el birliğiyle gelecektir. Ve bu içeride başkalarının maşası olarak bu gidişatın önünü kesmeye çalışanlar da yine el birliğiyle ve bir iradeyle, güçlü bir dirayetle bertaraf edilecektir. Biz çok problemleri çözdük, yolumuza devam ettik. Çok engelleri kaldırdık, yolumuza devam ettik. Yeter ki bu bilinç olsun, yine problemleri çözüp yolumuza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"TEREDDÜTÜN YERİNİ GARANTİ ALSIN"

Tereddütlü demokrasinin yerini garantili demokrasinin alması için başkanlık sistemini getireceklerini söyleyen Ala, "Tek arzu ettiğimiz şey, sistemi de değiştirelim. Seçimler geldiğinde tereddütlü bir demokrasiden garantili bir demokrasiye geçelim. Çünkü her seçimde koalisyon mu olacak, istikrar gidecek mi gitmeyecek mi tartışmaları olmasın. Ama Türkiye'nin bütünlüğü ve üniter yapısı içerisinde getirelim başkanlık sistemini ve artık seçimlerden seçimlere giderken sonuç belli olarak gidelim. İstikrarın çıkacağı belli olsun. Tereddütün yerini garanti alsın. O sistemde seçim yapıldı mı, garanti olarak istikrar geliyor. Ama üniter yapı tartışması var mı? Yok bizim zihnimizde. Biz üniter yapı içerisinde, ülkenin birlik ve bütünlüğü içerisinde tek devlet, tek bayrak, tek ülke, tel millet anlayışı içerisinde bu sistemi dönüştürerek milletimizin daha hızlı ve daha garantili bir demokrasi içerisinde kalkınmasını ve bunun önüne hiçbir engel çıkmamasını sağlayacak bir sistem arayışı içerisindeyiz. Bunu da milletimizle paylaşıyoruz, milletimiz evet derse önünde hiçbir güç duramaz. Gerisi lafı güzaftır. Milletimizin takdiri neyse o da bizim başımızın üstündedir." ifadelerini kullandı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da yasa dışı bahis uygulaması04 Aralık 2023 Pazartesi 09:55
  • Bursa’da korkutan yangın04 Aralık 2023 Pazartesi 09:48
  • Düğün magandaları yolu kapattı04 Aralık 2023 Pazartesi 09:30
  • Mudanya sular altında kaldı02 Aralık 2023 Cumartesi 14:27
  • Kontrolden çıkan tır ağaca çarptı02 Aralık 2023 Cumartesi 14:01
  • 21 yaşındaki Esra'ya acı veda02 Aralık 2023 Cumartesi 11:25
  • Bursa'da yangın faciası02 Aralık 2023 Cumartesi 11:17
  • Cinnet geçirdi boğazına bıçak dayadı02 Aralık 2023 Cumartesi 10:54
  • Bursa'da huzur operasyonu02 Aralık 2023 Cumartesi 10:40
  • Bursa'da silahlı kavga01 Aralık 2023 Cuma 16:29
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78