• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • Bursa 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Bahçeli'den Hulusi Akar açıklaması

Bahçeli'den Hulusi Akar açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızının düğün davetine katılmasının...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızının düğün davetine katılmasının eleştirilmesine tepki göstererek, "Sayın Akar son derece insani ve devlet teamülleri kapsamında görülebilecek bir görevi ifa etmiştir. Şehitlerin geldiği bir ortam gerekçe gösterilerek Genelkurmay Başkanı'nın malum düğüne katılmasını diline dolayanlar her şeyden önce kahraman Mehmetçiğin moralini sıfırlamak ve terörle mücadeleyi sabote etmek isteyen çevrelerdir." dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

"NEFESİMİZİ KESMEK İSTEYENİN KÖKÜNÜ KURUTURUZ"

"Türk tarihini karalamak, milli çıkarlarımızı sarsmak amacında olanlar hainler senfonisinde yerini almış defolu ve asalak yüzlerdir. Milletin istiklalini, vatanın kutsiyetini gölgelemeye çalışan melun emeller bugünlerde değişik kılık ve maskelerle boy göstermektedir. IŞİD bunlardan birisidir. PKK bir diğeridir. Paralel çürümüşlük bir başka çıbanbaşıdır. Alayı birden Türkiye'nin aleyhine tertip ve provokasyon yapan şer ve şiddet cephesidir." diyen Bahçeli, şunları söyledi: "İster IŞİD caniliği, ister PKK canavarlığı, isterse de paralel etiketli keneler olsun; hiçbir zaman aziz milleti teslim alamayacaklar, boyun eğdiğini göremeyeceklerdir. Bu terör örgütleri sırtlarını kime dayarsa dayasın, bunlara hangi devlet, hangi uluslararası çevre, hangi emperyal odak destek verirse versin, Türk milleti 19 Mayıs ruhuyla hepsini birden yıkıp geçecektir. Attığımız her ilkeli adım aldığımız her onurlu nefesin sonucudur. İnançla söylüyorum ki, nefesimizi kesmek isteyenin kökünü kuruturuz. Adımızı silmeye çalışanın, adımlarımızı söndürmeye çabalayanın iki cihanda da yakasından tutar, kâbusu oluruz. Çünkü biz Türk milletiyiz. Sanmasınlar ki, 19 Mayıs şuuru bitti, sanmasınlar ki Samsun'a çıkan iradeden eser kalmadı. İkaz ediyorum, herkes yerini yurdunu bilsin; bu şuur, bu irade kızgın kor gibi milletin sinesinde yanmakta, tutuşup alev alacağı zamanı beklemektedir. Dün yedi düvelin bileğini büktük, bugün de terör çetelerinin üstesinden eninde sonunda geleceğiz."

KILIÇDAROĞLU TAMİRİ İMKANSIZ POT KIRMIŞTIR"

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TOBB Genel Kurulu'nda sarf ettiği "Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz" sözlerine de değinerek, şöyle konuştu: "CHP'nin Genel Başkanı talihsiz ve tamiri imkansız bir pot kırmıştır. Başkanlık sisteminin mahsurlarını konuşmak, sakıncalarını dile getirmek, bu konuda milleti bilgilendirmek başka bir şey, vahim şekilde kanlı boğuşmaya atıf yapmak bambaşka bir şeydir. Henüz ortada fol yok yumurta yokken, henüz başkanlık sistemi veya partili cumhurbaşkanlığı meselesi tartışma aşamasındayken sokağın ve çatışmanın adres gösterilmesi yanlıştır, gaflettir, sorumsuzluktur."

"Bizim açımızdan da başkanlık sistemi doğru ve isabetli bir tercih değildir. Fakat biz, mücadelemizi her zaman olduğu gibi demokratik yollarla yapma konusunda ısrarlıyız, meşru çizgiden taşmaya da sıcak bakmayız." diyen Bahçeli, şöyle devam etti: "Ancak çift başlılık kalksın, patinaj bitsin, ülke hızlansın bahaneleriyle devleti yeniden tarif etmek bugünden kestiremeyeceğimiz, hiç de tahmin edemeyeceğimiz olumsuzluklara kapı aralayabilecektir. Başkanlık sisteminin diktatörlüğe sapacağıyla ilgili kaygıları da yabana atmamak, anlayışla karşılamak lazımdır."

"SAYIN AKAR TEAMÜLLER KAPSAMINDA GÖREVİNİ İFA ETTİ"

Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızının düğün davetine katılmasının eleştirildiğini hatırlatan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: "Hafta sonundan bu tarafa, Cumhurbaşkanı'nın davetine icabet ederek kızının düğününe katılan Genelkurmay Başkanı şiddetle eleştirilmektedir. Bu eleştirilerin anlaşılır ve savunulur bir tarafı bize göre yoktur. Sayın Akar son derece insani ve devlet teamülleri kapsamında görülebilecek bir görevi ifa etmiştir. Şehitlerin geldiği bir ortam gerekçe gösterilerek Genelkurmay Başkanı'nın malum düğüne katılmasını diline dolayanlar her şeyden önce kahraman Mehmetçiğin moralini sıfırlamak ve terörle mücadeleyi sabote etmek isteyen çevrelerdir. Yas hepimizindir. Acı hepimizin yüreğindedir. Fakat terörle mücadelenin bu denli kesif ve kategorik biçimde sürdüğü bir dönemde kafa karıştırmak, hadsiz suçlamalarla komuta kademesindeki uyum ve dengeyi bozmaya kalkışmak iyi niyetli görülemeyecektir. Şehitlere Fatiha okumak aklının ucuna bile gelmeyen sanal ortam ve medya cengaverlerinin Genelkurmay Başkanı'nı taşlaması, ahlaksızca tartışmaya açması en başta teröristlerin değirmenine su taşımak anlamına gelecektir."

"BU NASIL TERBİYESİZLİK?"

Bahçeli, sözlerinin devamında şunları kaydetti: "Bu tahammülsüz, bu maksatlı ve bayağı ithamların kahraman güvenlik güçlerimize kast etmek olduğu ortadadır. Güvensizliği artırmaya dönük bu tip çirkin propagandaların devlet ve millet aleyhine olduğunu düşünüyor ve buna inanıyoruz. Cumhurbaşkanı'nın kızını evlendirmesi en tabii hakkıdır. Buna davetlilerin katılması kadar doğal bir şey de olamayacaktır. O halde her şey bitmiştir de, sırayı manevi görevini yaptıktan sonra davete uyan Genelkurmay Başkanı'nı hedef tahtası haline getirmek mi almıştır? Bu nasıl bir terbiyesizliktir? Ülkemizin beka meselelerinin bu kadar ağırlaştığı bir süreçte, Genelkurmay Başkanı'nı küçük düşürmek, sorgulatmak kime, hangi çevrelere hizmettir? Sayın Hulusi Akar Paşa görevini titiz ve milli şuurla yapan bir Genelkurmay Başkanımızdır. Hakkındaki asılsız dedikoduları çıkaranların bölücü alçakların yararına faaliyet gösterdiklerini iyi bilmeleri, bu densizlikten derhal vazgeçmeleri bizim en temel dilek ve arzumuzdur."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Çanakcı:Yolsuzluk göstergelerinde durum 2003’ten beter!09 Aralık 2020 Çarşamba 11:13
  • "Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir"05 Kasım 2020 Perşembe 14:10
  • İmamoğlu'ndan davet tepkisi!23 Ekim 2020 Cuma 12:46
  • Beni susturmak istiyorlar!05 Ekim 2019 Cumartesi 15:05
  • Erdoğan'dan yüzde 50+1 açıklaması!01 Ekim 2019 Salı 17:12
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama02 Ekim 2018 Salı 16:55
  • Yerel Seçimlere Odaklanıyor!02 Temmuz 2018 Pazartesi 11:57
  • Meclis’i Deniz Baykal açacak!27 Haziran 2018 Çarşamba 14:46
  • Tarihi Zaferi hazmedemedi!25 Haziran 2018 Pazartesi 11:39
  • Oy kullanma oranı yükseldi!20 Haziran 2018 Çarşamba 11:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78