• BIST 10163.42
  • Altın 2459.504
  • Dolar 32.277
  • Euro 34.9682
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Bahçeli Bursa'da

Bahçeli Bursa'da
Bahçeli Bursa'da...
MÜZEKKER ŞUBAŞI/olaybursa.com
 
BURSA'da "evet" mitingi düzenleyen MHP lideri Devlet Bahçeli katılımcı şoku yaşadı. Bahçeli'nin bugünkü mitingine katılım, Bursa'daki diğer mitinglerine oranla çok düşük kaldı.
 
Bugün saat 14:00 'de Gökdere meydanında evet mitingi düzenleyen MHP lideri Devlet Bahçeli'nin düşük katılım nedeniyle konuşmasını da planlanandan kısa tuttuğu belirtildi.
Bahçeli konuşmasında; “ ‘Hayır’dan vazgeçin, ‘evet’ verin” dedi.
 
İŞTE BAHÇELİ'nin konuşmasından satırbaşları:
 
“Bekamızın derdine düşmek, Türkiye’yi savunmak zorundayız”
 
Ağırlaşan sorunların sadece Suriye’de olmadığını ifade eden Bahçeli, “Irak’ta Türkiye’nin güvenliğini tehlikeye atacak gelişmeler yaşanmaktadır. Bu ülkenin toprak bütünlüğü tartışılmaktadır. Türkmenlerin hak ve tarihsel çıkarları zedelenmektedir. Sözde Kürdistan bayrakları şerefsizce asılmaktadır. Barzani’nin tehdit ve tuzakları soydaşlarımızın varlığına kastetmektedir. PKK Kandil’den sonra Sincan’a yerleşmiştir. Milli güvenliğimiz doğrudan hedeftir. Bekamızın derdine düşmek, Türkiye’yi savunmak zorundayız. El ele vermek mecburiyetindeyiz. Gidecek yerimiz yoktur. Bu kutlu vatan topraklarında yaşamak dışında ikinci seçeneğimiz bulunmayacaktır” diye konuştu.
“Avrupa ülkeleri 16 Nisan referandumundan rahatsızdır”
 
Bursalı vatandaşlara, “Türkiye’nin düşmanlarına karşı aynı safta mısınız?” şeklinde soru yönelten Bahçeli, “Bu evetler Bursa’nın sarsılmaz iradesidir. Bu evetler hainleri hüsrana uğratacaktır. Tüm dünyanın gözü Türkiye’dedir. Avrupa ülkeleri 16 Nisan referandumundan rahatsızdır. Milletimizin kaderine sahip çıkacak olması Hollanda’sından Almanya’sına kadar birçok ülkeyi korkutmaktadır. Türk milleti 16 Nisan’da oyunu bozacaktır. Hollanda ve Almanya Türkiye Cumhuriyeti’nin bakan ve milletvekillerine her türlü zorluğu çıkarırken teröristlerle düşüp kalkacak kadar ilkeldir. Türkiye küstahça aşağılanmaktadır. PKK’lılar Almanya ve Hollanda sokaklarında cirit atmaktadır. İnsanlık değerlerinden bahsedenlerin gerçek yüzleri Suriye’de ve Irak’ta deşifre olmaktadır. Çifte standart Avrupa’ya hakimdir. Türkiye zulme baş eğmez, taviz vermez. Haçlı kalıntılarına eyvallah etmez” dedi.
 
“Evet diyerek hayırsızları deliye çeviriyor, alayını zelzele gibi sallıyorsunuz”
 
‘ABD terörizme verdiği desteği ne çabuk unutmuştur?’ diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“PKK’ya verilen silah ve mühimmatları nasıl izah edecekler? ABD’ye diyorum ki, “PYD YPG’ye bak, onların caniliklerine kafayı tak."FETÖ’nün ele başısı haini neden ülkemize iade etmekten sakınıyorlar? Bu alçak teröristin çetesi Türkiye’ye işgale kalkışmadı mı? ABD bunu neden görmez? Niye kabullenmez? 15 Temmuz’da FETÖ parmağını ABD’de görmek, Almanya anlamak istemiyorsa işgal girişiminin kumanda merkezinde hangi ülkeler vardır? ABD ve Almanya’nın bu soruya cevabı olacak mıdır? Türkiye’nin yıkımını bekleyenler çok bekleyeceklerdir. Türk milleti tek yürektir. Milli ruh kale gibi aşılmazdır. 16 Nisan’da millet için evet, devlet için evet, cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet diyeceğiz. 16 Nisan gelip çattığında tertemiz iradenizle sandığın başına gittiğinde Türkiye’ye sahip çıkacak mısınız? Evet diyerek hayırsızları deliye çeviriyor, alayını zelzele gibi sallıyorsunuz. Evet diyorsak bu Türkiye’nin yüksek çıkarları içindir.”
 
“Parçalanmanın kıyısında durduk”
 
15 Temmuz’un vatan, millet ve istiklal kaybının an meselesi olduğunu çıkarttıklarını ifade eden Devlet Bahçeli, “Parçalanmanın kıyısında durduk. Felaket hepimizi yiyip bitirecekti. Böyle durumlarda sistemsel değişimler normaldir, beklenmelidir. ‘Hayır’da ısrar eden CHP lideri 15 Temmuz’u ağzına almıyor. Eleştirilerini sürdürüyor. Aslında kendi partisinin freni patlamış, şanzumanı dağılmış, göremiyor. Hayır çıkarsa Türkiye’nin yeni darbelere gebe olduğunu ya anlamıyor ya da kafası almıyor. CHP’nin yanında elikanlı PKK, FETÖ, ‘Hayır’cı yoldaşları varken çok şükür bizim yanımızda Bursa vardır, Türk milleti ayaktadır. Elbette hevesleri kursaklarında kalacaktır. Bursa hak ettiği demokrasi dersini verecektir. Bunlar kaçamayacak. 16 Nisan’dan sonra yakayı ele vereceklerdir. Biz bunlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Küresel güçlerin bölgemizdeki kanlı tezgahlarını devletle birlikte olarak dağıtacağız. Hayırsızların, hayır kuşağında buluşmuşların, ‘Cumhuriyet elden gidiyor, diktatörlük geliyor’ demelerine bakmayıp, ‘Evet’ diyeceğiz. Biz Türkiye’nin diriliş ve toparlanmasına evet diyoruz” dedi.
 
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • Bursa'da 'Kapan-1' uygulaması15 Mayıs 2024 Çarşamba 11:11
  • Bursa'da ‘Mahzen-46’ operasyonu15 Mayıs 2024 Çarşamba 09:45
  • Bursa'da suç örgütüne operasyon15 Mayıs 2024 Çarşamba 09:34
  • Motosiklet yayaya çarptı15 Mayıs 2024 Çarşamba 09:33
  • Bursa’da yol verme kavgası14 Mayıs 2024 Salı 15:23
  • Ev değil sanki şehir çöplüğü14 Mayıs 2024 Salı 11:00
  • 'Çağrı merkezi' çetesi çökertildi14 Mayıs 2024 Salı 10:50
  • Motosikletli sürücü polisi peşine taktı14 Mayıs 2024 Salı 10:10
  • Hastanede kendine jiletle zarar verdi14 Mayıs 2024 Salı 10:03
  • Motosikleti ile bebek taşıdı14 Mayıs 2024 Salı 09:52
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78