• BIST 9418.52
  • Altın 4259.89
  • Dolar 39.7396
  • Euro 46.2411
  • Bursa 30 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 33 °C

Avustralya´da yeni bir kanser tedavisi denemeleri başlıyor

Avustralya´da yeni bir kanser tedavisi denemeleri başlıyor
BRİSBANE - Avustralya'nın Queensland eyaletinde bilim adamları, yeni bir kanser ilacının üretimi ve denemelerine başladı. Queensland Institute of Medical Research, QIMR isimli kurumun, denemele

BRİSBANE - Avustralya'nın Queensland eyaletinde bilim adamları, yeni bir kanser ilacının üretimi ve denemelerine başladı. Queensland Institute of Medical Research, QIMR isimli kurumun, denemelerine başladığı ilaç, insan vücudundaki bağışıklık sistemini güçlendirerek kanserle mücadele edilmesini amaçlıyor.

QIMR, Avustralya'da deneme amaçlı T-hücre terapisi üretim lisansı verilen ilk ve bu terapinin insanlar üzerinde kullanım hakkı verilen ikinci kurum.

Queensland Eyalet Başbakanı Annastacia Paszczuk, yeni kanser tedavisi denemelerini Amerika'nın Philadelphia Eyaleti'ndeki biyoteknoloji toplantısında duyurarak, "Bu ileriye doğru atılmış dev bir adım ve Queensland Eyaleti'ni kanserle mücadele konusunda küresel anlamda öne çıkaracak." dedi.

Tedaviyi geliştiren, Prof. Rajiv Khanna, deneme iznini heyecan verici olarak tanımlayarak, "Kanser hastalarını tedavi ederken, normal tedaviler olan, kemoterapi ve radyoterapinin yanısıra, bağışıklık sistemini terapisinin de bu iki tedaviyle birlikte kullanılması en büyük hedefimiz." dedi.

Kanser tedavisinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi yönteminin avantajlarına değinen Prof. Khanna,"Bağışıklık sistemi terapisi, kemoterapi ve radyoterapide görülen ağır durumlar ve yan etkiler söz konusu değil. Bağışıklık sistemi terapisinin en büyük avantajı da bu." dedi.

Yeni kanser tedavisinde, kanserli hastanın kan örneklerinden, bağışıklık hücreleri alınıyor ve bu hücreler belirli kanserlerin antijenlerini tanıyacak şekilde geliştiriliyor. Kanserli hücrelere karşı eğitimli bu yeni hücreler yeniden kanserli hastanın vücuda enjekte ediliyor. Sonrasında vücudun bağışıklık sistemi kansere karşı mücadele etmeye başlıyor.

QIMR Direktörü Prof. Frank Gannon, "Yaptığımız denemelerde, bağışıklık sistemi terapisinin güvenli olduğu ve önemli bir yan etkisinin bulunmadığı ortaya çıktı. Bu yöntem özellikle virüs temelli kanser tümörlerine karşı etkili bir tedavi yöntemi olabilir." dedi. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Trump: 'Bombayı ellerinden aldık"23 Haziran 2025 Pazartesi 08:31
  • İran halkı sokakta: "Teslimiyet yok, ABD ile savaş"23 Haziran 2025 Pazartesi 07:18
  • Suriye'de kiliseye saldırı: 20 kişi öldü23 Haziran 2025 Pazartesi 06:24
  • İran’da MOSSAD operasyonu21 Haziran 2025 Cumartesi 10:33
  • Kremlin: 'Rejim değişikliği kabul edilemez"20 Haziran 2025 Cuma 11:36
  • İran, Beerşeba kentini vurdu20 Haziran 2025 Cuma 10:31
  • ABD ve Almanya'dan İsrail’e 14 uçak yardım20 Haziran 2025 Cuma 08:53
  • İran'dan İsrail'e balistik füze saldırısı: 65 yaralı19 Haziran 2025 Perşembe 10:53
  • İsrail nükleer tesislere saldırdı19 Haziran 2025 Perşembe 10:42
  • Trump: "Yapabilirim de, yapmayabilirim de"18 Haziran 2025 Çarşamba 18:55
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43