• BIST 9951.65
  • Altın 3309.902
  • Dolar 35.954
  • Euro 37.1723
  • Bursa 3 °C
  • İstanbul 3 °C
  • Ankara -2 °C

Atina'da Türkiye vatandaşı terör şüphelisi gözaltında

Atina'da Türkiye vatandaşı terör şüphelisi gözaltında
ATİNA - Yunanistan'ın başkenti Atina'da Türkiye ve Almanya vatandaşı olan iki kişi, terör şüphelisi oldukları gerekçesiyle gözaltına alındı.Başkent Atina'nın Pangrati semtinde 56 ve 47 yaşların

ATİNA - Yunanistan'ın başkenti Atina'da Türkiye ve Almanya vatandaşı olan iki kişi, terör şüphelisi oldukları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Başkent Atina'nın Pangrati semtinde 56 ve 47 yaşlarındaki Türkiye ve Almanya vatandaşı iki kişi polis tarafından gözaltına alındı. Yunanistan Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, terör suçlamasıyla haklarında 'Avrupa tutuklama emri' bulunan yabancı uyruklu şüphelilerin Yunan ve Alman yetkililerinin işbirliği sonucunda yakalandıkları ifade edildi.

Almanya vatandaşı hakkında Almanya ve Fransa'nın tutuklama kararı çıkarttığı belirtilen açıklamada, terör suçlaması yöneltilen Türkiye vatandaşı hakkında ise Almanya'nın 'Avrupa tutuklama emri' çıkarttığı kaydedildi.

Atina savcılığı, 15 Nisan'da gözaltına alınan Alman vatandaşının iade edileceği tarihe kadar cezaevine gönderilmesini kararlaştırırken, bugün yakalanan Türk kökenli kişinin ise yarın savcılığa sevk edileceği duyuruldu.

Yunan basın yayın organları, terör şüphelilerinin IŞİD ile bağlantılı oldukları için değil, muhtemelen aşırı sol terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklandıklarını yorumunda bulundu. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43