• BIST 10372.04
  • Altın 4843.947
  • Dolar 41.3226
  • Euro 48.481
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Atina'da 1 Mayıs kutlamaları

Atina'da 1 Mayıs kutlamaları
ATİNA - Yunanistan'da 1 Mayıs işçi bayramı çoşku ile kutlanıyor. Başkent Atina'da farklı meydanlarda toplanan on binlerce çalışan, Sintagma Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.Kamu çalışanları send

ATİNA - Yunanistan'da 1 Mayıs işçi bayramı çoşku ile kutlanıyor. Başkent Atina'da farklı meydanlarda toplanan on binlerce çalışan, Sintagma Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Kamu çalışanları sendikaları, İşçi Konfederasyonları ve Yunanistan Komünist Partisi üyesi on binlerce kişi, Atina'da gösterilerde bulundu.
Yaklaşık 6 yıldır süren ekonomik kriz döneminde önceki hükümetlerden bakanlar işçilerle kutlama yapamazken, bugünkü gösterilere Syriza hükümetinden Maliye Bakanı Yanis Varufakis, İçişleri Bakanı Nikos Vutsis, Çalışma Bakanı Panos Skurletis ve Enerji Bakanı Panayotis Lafazanis de katıldı.

Herhangi bir gerginliğin yaşanmadığı gösterilerde işçiler, haklarının daha fazla kısıtlanmaması için AB'ye mesaj gönderdi. Bayrak, slogan ve afişlerle yürüyen işçiler, bir süre parlamento önünde bekledikten sonra dağıldı.

Başbakan Aleksis Çipras, twittet mesajında, "Demokrasi, hayat ve haklarımızın genişletilmesi için verdiğimiz mücadele galip gelecektir" dedi.

Gösterilere katılan bakanlar da yaptıkları açıklamalarda Yunanistan'ın müzakerelere devam ettiğini ve halkın da hükümeti desteklediklerini söyledi.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43