• BIST 10275.75
  • Altın 4274.454
  • Dolar 39.813
  • Euro 46.9041
  • Bursa 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 16 °C

Atatürk Spor Salonu’nun temeli 19 Mayıs’ta atılacak

Atatürk Spor Salonu’nun temeli 19 Mayıs’ta atılacak
Atatürk Spor Salonu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs’ta düzenlenecek olan temel atma töreniyle yeniden ayağa kaldırılıyor.

Bursa’nın yakın tarihinin en önemli simgelerinden biri olan Atatürk Spor Salonu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs’ta düzenlenecek olan temel atma töreniyle yeniden ayağa kaldırılıyor.


Bursa’da 1972 yılında inşaatı tamamlanarak hizmete açılan ve kentin yakın tarihinde önemli hatıralara sahne olan, ancak ekonomik ömrünü tamamladığı gerekçesiyle 2020 yılında yıkımı gerçekleştirilen Atatürk Spor Salonu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden inşa ediliyor. Daha önce 3 bin 100 kişilik seyirci kapasitesiyle planlanan proje, Başkan Mustafa Bozbey’in talimatları doğrultusunda, uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek düzeye çıkarılmak üzere revize edildi. Yapılan güncellemelerle birlikte seyirci kapasitesi 5 bin 16 kişiye yükseltildi ve yapı, FIBA'nın A Kategorisi uluslararası standartlarına uygun hale getirildi. Modern mimarisi, yüksek kapasitesi ve teknik donanımıyla Bursa’yı ulusal ve uluslararası organizasyonların merkezi haline getirecek olan Atatürk Spor Salonu'nun temeli, anlamlı bir günde, 19 Mayıs’ta atılıyor.


Yaklaşık 18 bin metrekare inşaat alanı ve 8 bin metrekare taban alanı üzerine kurulacak olan modern spor tesisi, betonarme bir yapı olarak inşa edilecek. Üzeri ise çelik konstrüksiyon çatıyla kapatılacak. Projenin en dikkat çekici özelliklerinden biri de binanın çatı kısmında yer alacak gezilebilir teras ve güneş enerji sistemi olacak. Zemin iyileştirme çalışmaları kapsamında ise 2 bin 250 adet jet grout kolonu uygulaması yapılacak. Ayrıca bina yapımına imkanları sağlamak için forekazık sistemi ve yatay ankrajlı iksa yapısı imal ediliyor.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bir zamanlar kentin hafızası olan Atatürk Spor Salonu’nu yeniden ayağa kaldıracaklarını söyledi. Daha önce 3 bin 100 kişilik planlanan projeyi 5 bin 16 kişilik seyirci kapasitesine yükselterek revize ettiklerini belirten Başkan Bozbey, "Bursa’da yaşayan birçok insanın o salonda hatıraları vardı. Atatürk Spor Salonu’nda maç izlediğim yılları hatırlıyorum. O salonun hikayesi vardı. Şimdi hep beraber 19 Mayıs’ta Atatürk Spor Salonu’nun temelini atacağız. Yapıyı, FIBA'nın A Kategorisi uluslararası standartlarına uygun hale getiriyoruz. Bu vizyoner proje, hem gençliğe hem spora yapılan güçlü bir yatırım olarak yükselecek. Kentin spor altyapısına da güçlü bir katkı sunmuş olacağız. Tüm halkımızı temel atma törenine bekliyorum" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Böyle vicdansızlık görülmedi04 Temmuz 2025 Cuma 11:00
  • Bursa'da kanlı kavga: 2 yaralı04 Temmuz 2025 Cuma 10:57
  • Bursa dahil 6 ilde dolandırıcılık operasyonu04 Temmuz 2025 Cuma 08:52
  • Körfez seferleri 5 Temmuz’da başlıyor03 Temmuz 2025 Perşembe 20:23
  • Bursalı sürücüler dikkat!03 Temmuz 2025 Perşembe 12:02
  • 183 bin öğrenciye yangın güvenliği eğitimi03 Temmuz 2025 Perşembe 11:15
  • Çevre Düzeni Planı, ortak akıl ile şekilleniyor03 Temmuz 2025 Perşembe 11:08
  • Bursa'da düğün bir anda karıştı03 Temmuz 2025 Perşembe 10:45
  • Bulduğu kuşu ağzıyla besliyor03 Temmuz 2025 Perşembe 10:12
  • Osmangazi'de intihar girişimi!03 Temmuz 2025 Perşembe 10:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43