• BIST 9998.2
  • Altın 4243.361
  • Dolar 40.0186
  • Euro 46.9382
  • Bursa 31 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 36 °C

'Atatürk heykeli' tartışması

'Atatürk heykeli' tartışması
Sosyal medyada büyük tepki çekmişti...

Bayburt'ta, Belediye'nin 'Saray Bahçesi' düzenlemesi kapsamında geçici olarak kaidelerinden sökülen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele Kahramanları’na ait heykeller, üzerleri brandayla örtülerek malzeme parkının açık alanına konuldu. Rüzgarın etkisiyle parçalanan brandaların sarılı olduğu heykel fotoğrafları; paylaşıldığı sosyal medyada tepki çekti. Tepkiler üzerine heykeller açık alandan alınarak kapalı alana taşındı. Bayburt Belediyesi’nden yapılan açıklamada, "Hepimizin ortak değeri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeli Bayburt'a kazandıracağımız Saray Bahçesi'nin inşası tamamlandığında en güzel haliyle yine aynı alanda yerini alacaktır" denildi.

Bayburt Belediyesi tarafından kent meydanı düzenlemesi kapsamında 'Saray Bahçesi' projesi başlatıldı. Yeraltında 150 araçlık otoparkının da yer alacağı 'Saray Bahçesi', oturma alanları, süs havuzları ve yeşil alanlardan oluşacak.

Proje inşaatı sırasında zarar görmemesi için kaidelerinden sökülen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele Kahramanları’na ait heykeller, üzerleri brandayla örtülerek belediye malzeme parkının açık alanına konuldu. Rüzgarın etkisiyle parçalanan brandaların sarılı olduğu heykel fotoğrafları paylaşıldığı; sosyal medyada tepki çekti. Tepkiler üzerine heykeller açık alandan alınarak kapalı alana taşındı.

BELEDİYE: EN GÜZEL HALİYLE YİNE AYNI YERİNİ ALACAK

Bayburt Belediyesi’nden Atatürk ve Milli Mücadele Kahramanları'na ait heykellerle ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Belediyemiz tarafından Bayburt'umuza hem otopark hem de bir Saray Bahçesi projesi yapılmaktadır. Proje çalışmaları esnasında kaidesinden alınan Atatürk heykeli brandayla koruma altına alınmış ancak olumsuz hava şartları neticesinde heykelin brandası zarar görmüş olup yenisiyle değiştirilmiştir. Hepimizin ortak değeri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeli Bayburt'a kazandıracağımız Saray Bahçesi'nin inşası tamamlandığında en güzel haliyle yine aynı alanda yerini alacaktır. Sosyal medyada dolaşan bu fotoğraflar olumsuz algı oluşturulmak adına saptırılarak yayınlanmıştır. Gerçekle herhangi bir alakası yoktur."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Hüseyin Baş: En düşük emekli aylığı 40 bin lira olmalı08 Temmuz 2025 Salı 04:04
  • MSB: Şehit sayısı 12'ye yükseldi07 Temmuz 2025 Pazartesi 10:33
  • Gökyüzündeki cisim merak uyandırdı07 Temmuz 2025 Pazartesi 08:59
  • Kartalkaya davası başladı07 Temmuz 2025 Pazartesi 08:51
  • Kırmızı bültenle aranan 15 kişi yakalandı *07 Temmuz 2025 Pazartesi 08:45
  • CHP lideri Özgür Özel'e soruşturma başlatıldı07 Temmuz 2025 Pazartesi 08:04
  • Bungalov kiralama ilanıyla 636 milyonluk vurgun07 Temmuz 2025 Pazartesi 07:47
  • Nihat Genç son yolculuğuna uğurlandı07 Temmuz 2025 Pazartesi 05:07
  • Başkan Böcek'e destek mitingi07 Temmuz 2025 Pazartesi 05:05
  • Timur Soykan serbest bırakıldı07 Temmuz 2025 Pazartesi 05:04
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43