• BIST 9311.88
  • Altın 4347.52
  • Dolar 39.4436
  • Euro 45.5823
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 10 °C

“Asıl sorumlular, kaçağa göz yumanlardır”

“Asıl sorumlular, kaçağa göz yumanlardır”
CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş açıklama yaptı...

CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, "Trol medyası, CHP kelimesinin geçtiği her noktada olayları ve gelişmeleri çarpıtıyor, Yıldırım'daki olay da bundan ibarettir. Şiddet dilini her ortamda reddettiğimizi ifade ediyor, yaşanan olayla ilgili üzüntümüzü kamuoyu ile paylaşıyoruz" dedi.

CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, tam anlamıyla kaçak inşaat cenneti haline dönüşmüş olan Yıldırım’da kaçak inşaatla gerçek mücadelenin şart olduğunu vurgulayarak, “Eğer kaçak inşaat sahipleri arasında ayrımcılık yapılmaya devam ederse, kanun herkese eşit uygulanmazsa, bu tür gerginliklerin tekrarlanmasının önüne geçemeyiz. CHP olarak kaçak yapılaşmaya karşıyız. Ama kaçak yapılaşmayla mücadelenin adil olması gerektiğinin de altını çiziyoruz. Son meclis toplantısında, CHP’li üyelerimiz de kaçak inşaatla mücadeleye tam destek verdi” dedi.

Yıldırım'da bir yıkım sırasında yaşanan olayda, Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Şahin Sevinç tarafları sakinleştirmeye çalışırken çıkarılan gerginlik üzerinden, konunun tarafı olmadığı halde CHP'nin hedef alındığını kaydeden Yeşiltaş, iddiaların aksine Şahin Sevinç’in görevli memurlar ya da zabıta memuruyla hiçbir fiziki temasının söz konusu olmadığını belirterek şunları söyledi:

"AKP’nin 17 yıldır yönettiği Yıldırım kaçak inşaat cenneti haline gelmiş durumda. Bugünkü gerginliğe de, kaçak inşaatların kimilerine müdahale edip, kimisine müdahale edilmemesi yol açmıştır. CHP’li Meclis üyemiz Şahin Sevinç oraya ulaştığında, bina sahibi tarafından, tebligat yapılmadan yıkıma gelindiği, 10-15 dakika müsaade edilirse çıkarılacak eşyalar bulunduğu söyleniyor. O da 10-15 dakika müsaade edilsin diye yıkım görevlisi ile konuşuyor. Tebligat yapılmadığı iddiası üzerine de tebligat yapılıp yapılmadığını soruşturuyor."

"TAHRİK, VİDEODA DA AÇIKÇA GÖRÜLÜYOR”

Yeşiltaş, yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü ifade ederek, Yıldırım Belediye yönetimini, yıkım görevlisi ve zabıtanın tavırları konusunda detaylı bir soruşturma yürütmeye davet etti ve şöyle dedi:

"Şahin Sevinç yıkımdan sorumlu kişiye tebligat konusunu sorunca 'Sana hesap mı vereceğim?' cevabıyla karşılaşıyor. Belediye meclisi üyesine cevap vermek yerine bu tahrik edici davranışta bulunan görevlinin bu tavrı son derece dikkat çekicidir. Telefonunu Şahin Sevinç’in yüzüne tutarak video çeken zabıta memurunun görev tanımında bu iş var mıdır? Zaten söylediği söz provokasyonun habercisi. Tepki görünce, ‘Tokat at, zaten ben onu bekliyorum’ diyor, birkaç kez tekrarlıyor. Ama o tokatı atan Şahin Sevinç değil, yanındaki arkadaşı da değil. Ama trol medyası bu haberi, 'CHP'li meclis üyesi zabıta memurunu darp etti' başlığıyla veriyor. Oysa Şahin Sevinç'in ya da beraberindeki arkadaşının, görevliler ve zabıta memuruyla hiçbir fiziki teması söz konusu olmamıştır."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yenişehir Havalimanı’na yeni seferler başlıyor13 Haziran 2025 Cuma 10:39
  • Kayıp genç kız pastanede bulundu13 Haziran 2025 Cuma 10:38
  • Çocuğun diline bıçak saplandı13 Haziran 2025 Cuma 10:36
  • Fazıl Say'dan İznik'e özel türkü13 Haziran 2025 Cuma 07:33
  • Metro istasyonunda sızıp kaldı12 Haziran 2025 Perşembe 11:47
  • Güreşen ayılar uçuruma yuvarlandı12 Haziran 2025 Perşembe 10:51
  • İnşaat maliyetinde büyük artış12 Haziran 2025 Perşembe 10:09
  • Bursa Platformu’ndan Nilüfer çayı için çözüm önerisi12 Haziran 2025 Perşembe 08:37
  • Bursa'da yolcu otobüslerine sıkı denetim12 Haziran 2025 Perşembe 07:34
  • O ilçede ateş ve mangal yakmak yasaklandı11 Haziran 2025 Çarşamba 11:02
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43