• BIST 13284.42
  • Altın 6860.53
  • Dolar 48.7848
  • Euro 56.0057
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

'Aşı elimizdeki en kuvvetli ve tek çözüm'

'Aşı elimizdeki en kuvvetli ve tek çözüm'
Genç hasta sayısı artıyor sağlıkçıların aileleri henüz aşılanmadı

Son 15 gündür özellikle büyük şehirlerdeki hastanelerin giderek artan koronavirüs vakalarıyla başa çıkamadığının altını çizen Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken, “Genç hasta sayıları ne yazık ki giderek artıyor. Daha önceki piklerde genç hastaların yoğun bakıma yatma oranı çok daha azdı. Yeni mutasyon ile hem yayılma oranları hem de virüsün tahribi arttı. Sinovac aşısı antikor yaratarak hastalığın ağır geçmesini engellese de aşıya rağmen virüse yakalananların olduğunu görüyoruz. Sağlıkçıların aileleri de aşılanmalı. Tam kapanma dâhil tüm önlemler alınmalı” ifadelerini kullandı. 

 

Türkiye’de koronavirüs vaka sayısı son 15 gündür kritik seviyelerde ilerliyor. Özellikle büyük şehirlerdeki hastanelerin artan koronavirüs vakalarıyla başa çıkamadığının altını çizen Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken, “Yeni mutasyon genç hastaların yoğun bakım oranlarını arttırdı. Sağlık çalışanlarımız sınırları zorlayarak tedavi olanakları yaratmaya çalışıyor. Tam kapanma dâhil tüm önlemler alınmalı. Aksi takdirde ölümlerin artacağını öngörebilmemiz mümkün” ifadelerini kullandı.

‘SİNOVAC AŞISINA RAĞMEN VİRÜS BULAŞABİLİYOR’

Tüm sağlıkçıların Çin üretimi Sinovac aşısıyla aşılandığını belirten Özlem Akarken, “Sinovac aşısı antikor yaratarak hastalığın ağır geçmesini engellese de aşıya rağmen virüse yakalanan vakalar olduğunu görüyoruz.   Hastalarla sürekli temas halinde olan sağlık çalışanları aşılanmış olsalar dahi, koronavirüsü yakınlarına bulaştırabiliyor. Sağlıkçıların aileleri de aşılanmalı, ülkemizde artık baskın olarak görülen yeni mutasyon ile sağlık çalışanlarının aileleri de yüksek risk grubunda” dedi. 

 

‘AŞI ELİMİZDEKİ EN KUVVETLİ VE TEK ÇÖZÜM’ 

Aşılama çalışmalarının tüm yaş gruplarını kapsayacak şekilde hızla gerçekleştirilmesi gerektiğini söyleyen Özlem Akarken, “Aşı virüs ile mücadelede elimizdeki en önemli silah. 60 yaş üstü bireylerin yoğun bakım oranlarının sert bir şekilde düşmesi aşının işe yaradığının en önemli göstergesidir. Yeni mutasyon daha hızlı yayıldığı gibi daha büyük tahribat yaratıyor. Yoğun bakımdaki hasta sayılarının düşüşü ve nihayetinde virüsten kurtulmamamızın tek bir çözümü var, o da tüm yaş gruplarının aşılanması. Aşılamada gerekli oranı yakalamazsak tam kapanma dâhil diğer önlemlerin alınması gerekiyor” diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ağız kokusuna dikkat: Psikolojik rahatsızlığa yol açabilir28 Ağustos 2026 Cuma 14:41
  • Menopozda zinde ve fit kalmanın 7 kritik kuralı28 Ağustos 2026 Cuma 14:20
  • Bacaklardaki şişlik lipödem işareti olabilir24 Ağustos 2026 Pazartesi 19:27
  • Uzmanlardan uyarı: ''Sakın yemeyin!''24 Ağustos 2026 Pazartesi 19:22
  • Beyin sağlığını tehdit eden 8 etkene dikkat!24 Ağustos 2026 Pazartesi 10:56
  • Zayıflama iğnelerinde görünmeyen tehlike!24 Ağustos 2026 Pazartesi 10:50
  • Sessiz tehlikeye dikkat!24 Ağustos 2026 Pazartesi 10:42
  • Şiddet ve suç genetik mi?23 Ağustos 2026 Pazar 21:47
  • Bağırsak tembelliğine çözüm sofrada!23 Ağustos 2026 Pazar 21:45
  • Emzirmede patron bebek!20 Ağustos 2026 Perşembe 13:23
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43