• BIST 10972.63
  • Altın 4443.862
  • Dolar 40.6565
  • Euro 47.3647
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Arınç'la Gökçek kapıştı, dava Mimarlar Odası Şube Başkanı'na açıldı

Arınç'la Gökçek kapıştı, dava Mimarlar Odası Şube Başkanı'na açıldı
ANKARA - Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in Ankara'yı `parsel parsel' sattığı yönündeki sözleriyle başlayan tartışmaları

ANKARA - Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in Ankara'yı 'parsel parsel' sattığı yönündeki sözleriyle başlayan tartışmaların ardından iddiaların takipçisi olacağını duyuran Mimarlar Odası Ankara Şubesi'ne dava açıldı. Hakaret suçlamasıyla dava açılan Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Bu davada tanığım, Bülent Arınç'tır." dedi.

Arınç'ın ifadelerinden sonra gelen şikayetler üzerine savcılığın açtığı soruşturma dosyasında herhangi bir ilerleme sağlanamadı. Buna karşılık savcılık, Gökçek'in yaptığı suç duyurusu üzerine Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan'a hakaret suçlamasıyla dava açtı. Hazırlanan iddianamede, Gökçek müşteki sıfatıyla yer aldı.

"TANIĞIM, BÜLENT ARINÇ'TIR"

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Tezcan Karakuş Candan, "Tuzun koktuğu yer işte burasıdır. Savcı TCK 125'ten hapsimi isterken, öte yandan kamu görevlerimi tedbiren almayı öneriyor. Mesleğimi icra edemeyeceğim, odada yönetici olamayacağım, seçme ve seçilme haklarım engellenecek. Anayasanın 135. madddesi ve 6235 sayılı TMMOB Kanunu'na göre kurulmuş kamu yararına çalışan bir örgütün başkanıyım. Kamu yararına çalışmayanları, kamuoyuna açıklamak, dava açmak görevlerim arasında. Bu davada tanığım Bülent Arınç'tır. Duruşma günü tanık olarak çağırılmasını isteyeceğiz." ifadelerini kullandı. Candan, "AK Parti'nin iktidarını devam ettirmek için değiştirdiği mevzuat yeniden düzenlenmeden, bu ülkeye özgürlük ve demokrasi gelemez. Kurulacak hükümetin bu mevzuatı değiştirmesi kaçınılmaz." dedi.

"İDDİANAME TEHDİT NİTELİĞİNDE"

Candan, Gökçek'in hakaret davasını açacaksa muhatabının Bülent Arınç olması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: "İddianame toplum yararına mücadele eden Mimarlar Odası ve TMMOB'a bağlı odalara tehdit niteliğindedir. Bu ülkede yargı kararlarına uymayanlar, uygulamayanlar, dokunulmazlık zırhı ile yargı önüne çıkartılmayacak; bu ülkenin bir karış toprağını, ormanını, suyunu, Atatürk Orman Çiftliği'ni savunanlara, koruyanlara dava açılacak. Tuzun koktuğu yer işte burasıdır." CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43