• BIST 11352.08
  • Altın 6182.489
  • Dolar 42.8444
  • Euro 50.6614
  • Bursa 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 8 °C

Arınç’ın sözlerine tepki eylemi

Arınç’ın sözlerine tepki eylemi
Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın TBMM Genel Kurulu'nda HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'a söylediği 'Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus’ sözlerine tepki göstererek oturma eyleme yaptı.

 Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın TBMM Genel Kurulu'nda HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'a söylediği 'Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus’ sözlerine tepki göstererek oturma eyleme yaptı. Kadınlar Arınç’a, 'Biz kadın olarak susmayacağız, barış için ses çıkarıyoruz' diye seslerini duyurdu.

Eskişehir Demokrat Kadın Platformu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın TBMM Genel Kurulu'nda HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'a söylediği 'Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus.’ şeklindeki konuşmasına tepki gösterdi. Adalar mevkiinde bir araya gene 100 kişilik kadın grubu ‘Bir kadın olarak susmayacağız, Barış için ses çıkarıyoruz’ sloganları atarak oturma eylemi yaptı.

Grup adına basın açıklamasını Nalan Kurunç yaptı. Bir kadını, sırf kadın olduğu için barısı istediği için susturmaya çalışsan Bülent Arıç'ı ve erkek egemenliğine itaat etmeyeceklerini belirten Kurunç "Bir kadın olarak susmayacağız, barış için ses çıkarıyoruz. Bizleri yıllardır oyalamalarına kalıcı eşitlik ve özgürlüğe dayalı şeffaf ve biz kadınların katılımına açık bir barış için gereken adımları atmaktan kaçınanların bugün fütursuzca çığırından çıkmıştır diye niteledikleri çözüm sürecinin bir çırpıda bitirilmesinin ne demek olacağını da çok iyi bilen kadınlarız. Çünkü biz 1990’ların kirli savaş ortamında her türlü şiddete ve baskıya, tacize, tecavüze, cinsel istismarlara maruz kalan, yokluk, yoksulluk, yokluk içinde bir ömür boyu bakım emeği verme görevini üstlenen ve asla o günlerin karanlık ortamına yeniden dönmek istenmeyen ve bunun için ille de barış diyen kadınlarız." dedi.

Oturma eyleminden sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43