• BIST 9339.59
  • Altın 4293.229
  • Dolar 39.4164
  • Euro 45.3896
  • Bursa 29 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 25 °C

Arınç’ın damadı ‘mahrem imam’mış!

Arınç’ın damadı ‘mahrem imam’mış!
Arınç’ın tutuksuz yargılanan damadı ‘mahrem imam’mış!
FETÖ’den 15 yıl hapsi istenen TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’in Konya’da ‘mahrem sınıfın abisi’ olduğu ortaya çıktı. İliç eski savcısı, Yeter ve Arınç’ın yargıdaki etkinliğini anlattı.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY üyeliği iddiasıyla tutuklandıktan 4 gün sonra serbest bırakılan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter hakkında geçen temmuz ayında dava açmıştı. Hazırlanan iddianamede, tanık beyanlarıyla FETÖ abisi olduğu belirtilen Yeter'in, 17-25 Aralık sürecinden sonra da örgütle bağını devam ettirdiğine dikkat çekilmiş, Yeter hakkında FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'le ilgili çarpıcı bir itiraf ortaya çıktı.
 
EV SORUMLUSU
 
Erzincan'daki Ergenekon davasında ‘Efe' kod adıyla gizli tanıklık yapan İliç eski Savcısı Bayram Bozkurt, üniversite yıllarında FETÖ'nün asker yapılanmasıyla ilgilenen mahrem sınıfta görevlendirildiğini, bu kapsamda Konya'da 3 ayrı evden sorumlu olduğunu söyledi. 2013'te Pensilvanya'ya giderek Fetullah Gülen'in yanında kaldığını, döndükten sonra da Uyuşmazlık Mahkemesi eski Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Yeşil'in kendisine Gülen'in atletini getirdiğini kaydeden Bozkurt, bunları savcılığa teslim edeceğini anlattı.
 
“KONYA'DAN TANIYORUM”
 
FETÖ üyeliğinden yargılanan Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'i de Konya'daki bu evlerde tanıdığını iddia eden Bozkurt, “Ekrem (Yeter) Konya'daki mahrem sınıfın abisiydi. Hakim savcılık sınavına girdiğimde Ekrem'den de yardım istedim. Onun sınavda etkili olduğunu daha sonra Ceza İşleri Genel Müdürü olan Abuzer Duran'dan öğrendim” dedi. Bozkurt, şöyle devam etti:
 
GÜLEN'İN ATLETİ…
 
“2013 yılı Aralık ayında ABD'ye gidip, Pensilvanya'da Fetullah Gülen ile görüştüm. O dönem rahatsızdı. Bina içerisinde beni doktor Kudret karşıladı ve yanına götürdü. 40-45 dakika görüştüm. Gülen, bizlere dua ettiğini, bulunduğumuz konum nedeniyle büyük bir hizmet ifa ettiğimizi söyledi. Üzerinde kendi imzası bulunan bir saat hediye etti. Türkiye'ye döndüğümde, Ufuk Yeşil bana Gülen'in atletini getirdi. Saat ve atlet muhafaza altındadır.
 
ARINÇ'IN REFERANSI
 
Konya'da sorumlu olduğum bu evlerde kaldığımız dönemde Bülent Arınç'ın damadı olan doktor Ekrem vardı. Konya'daki mahrem sınıfın abisiydi. O dönem Adalet Bakanı Şevket Kazan'dı. Cemaatin hakim ve savcı adayları doktor Ekrem aracılığıyla Arınç'a ulaşıyorlardı. Arınç'ın referansı ile çoğu hakim ve savcı oldu. Hakim savcılık sınavına girdiğimde Ekrem'den de yardım istedim. Onun sınavda etkili olduğunu daha sonra Ceza İşleri Genel Müdürü olan Abuzer Duran'dan öğrendim. Abuzer Duran cemaatçi değildi. Doktor Ekrem daha sonradan cemaatin kurmuş olduğu Uluslararası Tıp Örgütü USAF'ın başkanı oldu. Dışkapı Hastanesi'nde Kardiyoloji Bölüm Başkanı'ydı. 2010 HSYK'sı döneminde, Danıştay ve Sayıştay üyelerinin seçimlerinde bana isimler veriliyordu. Ben de bunları doktor Ekrem'e götürüyordum. ”
 
FETÖ ÜYELİĞİNDEN 15 YIL HAPSİ İSTENİYOR
 
Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yapılan FETÖ protestolarına katılmıştı. 4 gün gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmış, hakkında hazırlanan iddianamede de FETÖ üyeliğinden 15 yıl hapsi istenmişti.
 
Sözcü
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Kadınlar tuvaletinde görüntü çekerken...16 Haziran 2025 Pazartesi 11:58
  • YKS'ye 2,5 milyondan fazla aday katılacak16 Haziran 2025 Pazartesi 11:29
  • Toprağı İyileştirmek Geleceği Korumaktır16 Haziran 2025 Pazartesi 10:57
  • Duruşma 16 Temmuz'a ertelendi16 Haziran 2025 Pazartesi 10:15
  • Elazığ'da çekirge istilası16 Haziran 2025 Pazartesi 10:08
  • Salda Gölü'ne giren baba-oğul boğuldu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:46
  • FETÖ’nün ROKETSAN imamı yakalandı16 Haziran 2025 Pazartesi 09:43
  • Dervişoğlu'ndan referandum çağrısı14 Haziran 2025 Cumartesi 11:30
  • Bitkisel zayıflama ilaçları sağlığınız için tehdit14 Haziran 2025 Cumartesi 11:26
  • "Sahte alıcı" çetesi çökertildi14 Haziran 2025 Cumartesi 11:22
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43