• BIST 13434.33
  • Altın 6197.7
  • Dolar 47.4093
  • Euro 54.4676
  • Bursa 26 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 24 °C

Araplardan Türkiye rezaleti

Araplardan Türkiye rezaleti
Adeta akıl tutulması yaşıyorlar

Uluslararası kamuoyu nezdinde etkisini yitiren Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmet Ebu Gayt, Türkiye'ye yönelik açıklamalarda bulundu.

Ebu Gayt, "Türkiye'nin bölgedeki nüfuzundan dolayı endişeleniyoruz" dedi.

Sözcü'nün haberine göre; İç karışıklığın, şiddetin ve kaosun bitmek bilmediği Orta Doğu’da tartışma yaratan bir açıklama geldi. Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmet Ebu Gayt’ın açıklamaları uluslararası kamuoyunda gündem oldu. Son dönemde Türkiye ve İran’ı eleştiren açıklamalarda bulunan Ebu Gayt bugün katıldığı bir etkinlikte de bu ifadelerini yineledi.

Emirlik’in Stratejik Çalışmalar ve Araştırma Merkezi’nde bir sempozyuma katılan Ebu Gayt, Türkiye ve İran’ın bölgede artan nüfuzundan dolayı endişesinin arttığını söyledi. Aralık ayının ortasında da İran ve Türkiye’yi Arap ülkelerinin işlerine karışmakla eleştiren bir dönem Mısır’ın dışişleri bakanı olarak da görev yapan Ebu Gayt’in sözleri alay konusu oldu.

 

 

İsrail basını Osmanlı ve Pers devletlerinin Orta Doğu’da geçmişte de söz sahibi olduğunu söyleyerek Arap Birliği Genel Sekreteri’nin sözlerinin hatalı olduğunu vurguladı. İsrail’in çok okunan gazetelerinden Jerusalem Post, “Pers ve Osmanlı İmparatorluğu, tarihte bölgeyi domine etmişlerdir. Dolayısıyla Türkiye ve İran’ın Suriye ve Irak üzerinde etkisi olması bir anomali değil” şeklinde gelişmeyi değerlendirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Psikoloji tercih edecek adaylar dikkat!28 Temmuz 2026 Salı 12:24
  • Ahbap Derneği'ne kayyım atandı!27 Temmuz 2026 Pazartesi 21:52
  • Ahbap Soruşturmasında Mahsun Kırmızıgül Adliyede27 Temmuz 2026 Pazartesi 16:44
  • Kılıçdaroğlu: CHP Büyük Ölçüde Arındı26 Temmuz 2026 Pazar 16:48
  • Emekli Zammı TBMM'den Geçti25 Temmuz 2026 Cumartesi 12:15
  • 24 Yıllık Alman Vakfı İddiası Gündemde24 Temmuz 2026 Cuma 13:37
  • Yazıcıoğlu Dosyasında Altaylı İddiası24 Temmuz 2026 Cuma 13:32
  • Özel ve 90 Vekil CHP'den Ayrıldı!24 Temmuz 2026 Cuma 12:44
  • ''CHP'deki tartışmalar beni hiç ilgilendirmiyor.''23 Temmuz 2026 Perşembe 23:20
  • Portakal'dan Ahbap Açıklaması!23 Temmuz 2026 Perşembe 23:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43